شاید یکی از مشکلات شما در آشپزی نیز ریختن روغن روی گاز هنگام آشپزی باشد.این یک مشکل بسیار اعصاب خورد کن برای خانم ها است و باعث می شود که آنها چند برابر شود.در ادامه این مطلب به شما راهکارهایی را معرفی می کنیم که به راحتی از این مشکل جلوگیری می کنند پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
۱-آرد اضافه کنید
ترفندی که در آشپزی بسیار معروف است و دقیقاً مانع از پراکندن روغن هنگام سرخ کردن میشود، این است که زمانی که روغن در ماهی تابه خوب داغ شده، پیش از اضافه کردن ماده غذایی که میخواهید سرخ کنید، به مقدار کمی آرد به روغن اضافه کنید. آرد باعث از بین بردن باقیماندهی آب میشود و از این رو مانع از پاشیدن روغن میشود.
۲-خشک کردن ماده غذایی
مواد غذایی که قصد سرخ کردنشان را دارید، ممکن است دارای آب باشند که وجود این آب هنگام سرخکردن باعث پاشیدن روغن می شود. برای جلوگیری از این اتفاق، مواد غذایی را قبل از اضافه کردن به تابه خوب خشک کنید.
۳-کمی نمک به روغن اضافه کنید
اگر پس از اضافه کردن ماده غذایی مورد نظرتان به ماهی تابه، شکل حبابهایی به وجود میآیند و این حبابها به شدت منفجر میشوند، برای جلوگیری از پاشیدن این حبابها، میتوانید کمی نمک روی این حبابهای روغن بریزید. نمک یک ماده بسیار موثر در جذب رطوبت است و با استفاده از آن، حبابهای روغن به سمت پایین ماهی تابه حرکت خواهند کرد.
۴-ماهی تابه را خوب خشک کنید
این یکی از معروفترین ترفندهای آشپزی است. یکی از دلایل اصلی این که هنگام سرخ کردن یک ماده غذایی در ماهی تابه به اندازه زیادی روغن پراکنده میشود، دقیقاً این است که در داخل تابه باقیماندهی آب است. آب، هنگام تماس با حرارت، تبخیر میشود و زمانی که روغن به آن اضافه میشود. به شدت بهصورت ناگهانی به بیرون پاشیده میشود.
بنابراین یکی از ترفندهایی که میتوانید اجرا کنید تا از پاشیدن روغن جلوگیری کنید، این است که ماهی تابه را پیش از افزودن روغن به مدت چند ثانیه روی حرارت بگذارید . با این حرکت ساده، آب تبخیر خواهد شد و از این طریق میتوانید از پاشیدن روغن هنگام اضافه کردن آن به ماهی تابه جلوگیری کنید.
۵-استفاده از ماهی تابههای عمیق
انتخاب ماهی تابههایی با سطح عمیق میتواند باعث کاهش پاشیدن روغن روی اجاق گاز و فضای محل آشپزی شما شود.
۶-کمک رفتن از یک تکه نان
قبل از اضافه کردن هر ماده غذایی، یک تکه کوچک از نان را در روغن ماهی تابه قرار دهید. این کار میتواند به جذب رطوبت و کاهش پاشیدن روغن کمک کند.
۷-استفاده نکردن از درپوش
برخلاف تصور بسیاری از شما، بهتر است هنگام سرخ کردن مواد غذایی از درپوش خودداری کنید، زیرا استفاده از آن ممکن است باعث ایجاد رطوبت داخل تابه شده و به افزایش پاشیدن روغن منجر شود.
۸-کنترل دما
مطمئن شوید که دمای روغن در حد مناسب (حدود ۱۸۰ درجه) باقی مانده و دمای زیادی به آن ندهید، زیرا دمای بیش از حد میتواند باعث افزایش پاشیدن روغن شود.
۹-آرام تر اضافه کردن مواد غذایی به ماهیتابه
هنگامی که میخواهید غذا را به تابه اضافه کنید، بهتر است آن را به آرامی و با دقت از ارتفاعی کمی بالاتر از تابه به داخل آن بریزید. حتی میتوانید به جای اینکه مواد غذایی را یکباره داخل ظرف بریزید، از انبر یا وسایل دیگری برای این کار استفاده کنید.
۱۰-استفاده از محافظ توری
برای حفاظت از سطح آشپزخانه، میتوانید یک محافظ توری یا الک فلزی روی آن قرار دهید. بخارات تولید شده از غذاهایی که در حال پختن هستند، از طریق این منافذ تبخیر میشوند، اما روغن در داخل تابه باقی میماند، که این کار به جلوگیری از آلودگی و کثیفی سطح آشپزخانه کمک میکند.
نظرات