کیک یکی از محبوب ترین خوراکی ها محسوب می شود که همه ی ما آن را در خانه درست کرده ایم.کیک درست کردن کار چندان ساده ای نیست و اگر نکاتی هنگام تهیه کردن آن رعایت نشود ممکن است کل کار را خراب کند.یکی از مشکلاتی که موقع پختن کیک بوجود می آید پف نکردن آن است که در ادامه این مطلب علت این موضوع را به شما توضیح می دهیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
سفیده تخم مرغ
- برای آماده کردن کیک، زرده و سفیده تخم مرغ را کاملاً از یکدیگر جدا کنید.
- (دقت کنید حتی یک قطره از زرده نباید، داخل سفیده بریزد وگرنه سفیده پف نمی کند.)
- بعد سفیده را با همزن برقی داخل ظرف پلاستیکی یا شیشهای آنقدر میزنیم که کاملاً پف کند و اگر ظرف را کج کنیم، نریزد. (حالت خامه فرم گرفته میگیرد.)
- خرید زیتون تک نفره ،مناسب مهمانی ها و مجالس شما کلیک کنید
- برای اینکه سفیده بهتر پف کند؛ میزان شکری که قرار است به کیک اضافه کنید.
- حدود یک سوم آن را به سفیده ها اضافه کنید و با هم زن خوب بزنید.
- در آخرین مرحله که مواد کیک را کاملاً با هم قاطی کردیم، سفیده را با قاشق چوبی یا پلاستیکی (قاشق فلزی نباشد! ) در یک جهت! به مواد کیک اضافه میکنیم.
- سفیده را باید به حدی با مواد کیک بهم بزنید که با مواد مخلوط شود، اما هنوز سفیدی، سفیده تخم مرغ داخل مواد مشخص باشد.
- در واقع سفیده نباید زیاد با مواد دیگر کیک بهم زده شود و در حد قاطی شدن کافی است.
- به هیچ عنوان برای اضافه کردن سفیده به مواد کیک، از همزن و قاشق فلزی استفاده نکنید و در یک جهت سفیده را با مواد قاطی کنید.
آرد
برای اسفنجی شدن و پف کردن کیک آرد کیک یا شیرینی را باید حداقل سه بار الک کنید. همچنین باید بکینگ پودر هم، هر مقدار در دستور کیکتون هست، به آرد اضافه کنید؛ بعد آرد را الک کنید.
فر
- در فر در حین پخت نباید به هیچ وجه باز شود.
- چون پف کیک یا پف شیرینی شما میخوابد. وقتی بوی کیک از فر بلند شد، می توانید در فر را باز کنید و با یک خلال دندان پخته شدن کیک را چک کنید.
- خلال را در کیک فرو کنید اگر به آن چیزی نچسبید، کیک آمادست.
- فر حداقل ۱۵ دقیقه قبل از اینکه کیک یا شیرینی را داخل آن بگذارید، باید روشن شود، که خوب داغ شود.
زرده تخم مرغ
- زرده تخم مرغ و شکر را باید با هم زن خوب بزنید. تا رنگ زردی زرده گرفته شود و سفید شود. حدود ۳ الی ۵ دقیقه طول می کشد که این اتفاق بیافتد.
- جهت هم زدن برای پف کردن کیک مهم است.
- تنها جهت همزدن سفیده برای پف کردن کیک مهم نیست.
- بلکه باید سعی کنید همه مواد کیک چه با همزن، چه با قاشق پلاستیکی در یک جهت بزنید.
- بنابراین یک جهت را مشخص کنید؛ مثلاً در جهت عقربه های ساعت و همه مواد کیک را تا آخر در همان جهت بزنید تا پف کیک نخوابد.
بیکینگ پودر
- یکی از مهم ترین نکات و علت پف نکردن کیک مربوط به بیکینگ پودر است.
- بیکینگ پودر باید به اندازه باشد یعنی کم نباشد برای هر لیوان آرد حدود یک قاشق چای خوری سرخالی بیکینگ پودر نیاز است.
- همیچنین اگر بیکینگ پودر کهنه و خراب باشد کیک پف نمی کند.
- پس از بکینگ پودر سالم و تازه استفاده کنید.
- بیکینگ پودر را در جای خنک یا یخچال در ظرف سربسته قرار دهید تا برای مدت طولانی تری سالم بماند.
بقیه مواد کیک
- همیشه شیر، ماست، کره و تخم مرغ باید به دما محیط برسند و بعد آن ها را به کیکتان اضافه کنید.
- مگر اینکه در دستور پخت کیکتون گفته شده باشه آن ها را سرد استفاده کنید. اینکار باعث پوک شدن کیک می شود.
- خرید ترشی تک نفره مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی کلیک کنید .
نکته مهم دیگر و دلیل مهم پف نکردن کیک های خانگی
برای پف کردن کیک و اسفنجی شدن آن این است که:
- اگر کیکی که درست میکنید، در دستور پخت آن ماست دارد؛ بگینگ پودر را به آرد اضافه نکنید، بجاش آن را به ماست اضافه کنید و اجازه دهید تا ماست کف کند و بعد به مواد اضافه کنید.
- نکات بالا شاید ساده باشند، اما نکات مهم و کلیدی برای پف کردن کیک هستند.
- الان شما راز کیک های پفدار و پوک را می دانید. پس دست بکار شوید و یک کیک اسفنجی ، خوشمزه و عالی درست کنید.
پف کردن کیک در قابلمه
شما در قابلمه و بدون داشتن فر هم می توانید کیک خوشمزه بپزید، برای پخت یک کیک پف دار درون قابلمه به نکات زیر توجه نمایید:
- مواد کیک را درون قابلمه سرد نریزید و اجازه دهید قابلمه در عرض چند دقیقه گرم شود سپس مایه کیک را درون آن بریزید.
- از یک قابلمه نسوز استفاده نمایید تا مایه کیک به ته و اطراف آن نچسبد و به طور کامل خارج شود.
- برای پخت کیک درون یک قابلمه روحی کف آن یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید یا حسابی چربش کنید.
- برای پف کردن کیک درب قابلمه در ۴۰ دقیقه اول پخت باز نکنید.
- بعد از سپری شدن ۴۰ دقیقه می توانید درب قابلمه را بردارید و وضعیت کیک را بررسی کنید.
- کیک را بر روی شعله بزرگ گاز بپزید.
- ۲ دقیقه اول زیر گاز را زیاد کنید سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید کیک با حرارت ملایم مغزپخت شود.
- اطراف و بدنه قابلمه را به هیچ عنوان چرب نکنید زیرا کیک شما گنبدی خواهد شد، فقط کف قابلمه را چرب کنید.
- اندازه قابلمه باید ۲ برابر مایه کیک باشد تا جای کافی برای پف کردن داشته و مغزپخت شود.
- مایه کیک را به شکل یکدست و یکنواخت درون قابلمه گرم ریخته و بر روی شعله گاز قرار دهید.
- در قابلمه را با دمکنی پوشش دهید تا حرارت درون قابلمه بهتر حفظ شود و کیک خمیر نشود و به خوبی پف کند.
چرا کیک یک طرفه پف میکند
اگر بعد از پخت سطح کیک شما صاف نیست و بصورت یکسان پُف نکرده و بالا نیامده، می تواند به علت های زیر این مشکل رخ داده باشد:
- قالب بصورت صاف نمی ایستد و مایه در یک طرف قالب جمع می شود
- آرد یکدست مخلوط نشده و به همین خاطر شکل کیک هم بعد از پخت یکدست نخواهد شد.
- دمای فر بیش از حد داغ است.
- فر به درستی کار نمی کند و حرارت به طور یکسان در فر پخش نمی شود. اگر حرارت در تمام قسمت های فر بطور یکسان پخش نشود و در یک بخش حرارت بیشتر از بخش دیگر باشد، پف کیک در آن قسمت بیشتر خواهد بود.
- موقع گذاشتن قالب درون فر، فر به اندازه کافی گرم نشده است.
- درب فر را خیلی باز و بسته می کنید، بعد از ۲۰ دقیقه می توانید درب فر را باز کنید.
چه کار کنم کیکم خوب پف کند؟
برای اینکه کیک اسفنجی شود و خوب پف کند:
- قبل از پخت کیک تمام مواد را نیم ساعت در دمای محیط نگهداری کنید.
- از بکینگ پودر سالم و تازه استفاده کنید.
- آرد تان را چند بار الک کنید و از صافی عبور دهید تا آرد کامل باز شود.
- از قالب مناسب استفاده کنید زیرا بزرگ بودن قالب نسبت به مواد اولیه کیک سبب می شود کیک خوب پف نکند.
- سفیده و زرده تخم مرغ را به دقت از هم جدا کنید.
- سفیده تخم مرغ و شکر را با هم زن برقی در یک جهت هم بزنید. توجه کنید که هنگام هم زدن رنگ تخم مرغ و شکر باید سفید و کرمی شود.
- میزان روغن زیاد نشود که پف کیک را می گیرد.
- فر را زودتر روشن کنید تا به خوبی داغ شود.
- به هیچ عنوان درب فر را هنگام پخت کیک باز نکنید چون جلوی پف کردن کیک را می گیرد.
- بعد از افزودن آرد به تخم مرغ تمام مواد را با لیسک به یک جهت هم بزنید و زیاد مواد را در این مرحله هم نزنید.
نظرات