برای همه ما پیش آمده که مواد غذایی که مصرف می کنیم باقی مانده داشته باشد و ندانیم که با باقی مانده آن چه کرده و چگونه آن را نگهداری کنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شیوه ی نگهداری انواع مواد غذایی را به شما بیاموزیم.
تخم مرغ
تخم مرغ خام را تا یک ماه می توان در یخچال نگهداری کرد. اما تخم مرغ پخته شده نهایتا باید تا یک هفته مصرف شود. تخم مرغ هرگز نباید در فریزر نگهداری شود، زیرا سرما حجم آن را زیاد کرده و می شکند. زرده و سفیده تخم مرغ را از پوست خارج کرده وکمی نمک به آن اضافه کنید، پس از هم زدن در فریزر نگهداری کنید. همچنین سفیده تخم مرغ بدون زرده را می توان تا یکسال به صورت منجمد نگهداری کرد. تخم مرغ سرخ شده را هم می توان تا ۲ روز در یخچال نگهداری کرد.
نان ها
خوشبختانه نان های مختلف از جمله نان تست را می توانید داخل جعبه های نان نگهداری کنید. این جعبه ها هیچ منفذی برای هوا ندارند و نان داخل آن ها می تواند تا ۵ الی ۷ روز دوام بیاورد. البته تازگی نان بعد از ۲ الی ۳ روز از بین می رود. اگر این نان را داخل فریزر هم قرار دهید، مدت زمان سالم ماندن آن به شش ماه هم می رسد. به شرطی که از فویل های آلومینیومی بدون منفذ استفاده کنید.
لبنیات
محصولات لبنی مثل شیر، ماست، پنیر و کره، با توجه به تاریخ انقضاء درج شده بر روی بسته بندی باید استفاده شوند. البته بعضی از محصولات لبنی مانند شیر، به مدت دو یا سه هفته و پنیر و شیر سویا تا چند ماه در یخچال سالم می مانند. اما بهتر است شیر و خامه را ۱ تا ۵ روز بعد از خرید، مصرف نمایید؛ حتی اگر به مدت انقضا نرسیده باشند. مدت زمان نگهداری ماست نیز ۷ تا ۱۰ روز بعد از تولید می باشد. به این نکته دقت کنید که اگر شیر یا ماست بیش از دو ساعت در هوای آزاد نگه داری شوند باید آن ها را دور ریخت.
کیک
کیک هایی که از میوه های تازه تهیه شده اند، در دمای اتاق تازه تر باقی می مانند. می توانید مقداری از کیک باقی مانده را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. در چنین حالتی این کیک ها ۳ الی ۴ روز دوام می آورند. البته قرار دادن کیک داخل یخچال باعث می شود که بعد از دو روز کیفیتش کاهش پیدا کند.
غذاهای دریایی
غذاهای دریایی به سرعت کیفیت خود را از دست می دهند بنابراین پیشنهاد می کنیم که آن ها را به مقدار کم درست کنید تا مجبور نشوید باقیمانده آن را داخل یخچال نگه دارید اما اگر مجبور به انجام این کار شدید، آن ها را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید اما بدانید که این غذاها داخل یخچال بیشتر از ۳ الی ۴ روز دوام نمی آورند.
مرغ
اگر می خواهید باقیمانده فراورده های گوشتی مثل گوشت مرغ را داخل یخچال نگهداری کنید، این ماده غذایی ۳ الی ۴ روز دوام می آورد. بهتر است که گوشت مرغ را از استخوان جدا کنید و هنگامی که هنوز حرارت دارد، آن را داخل یخچال قرار ندهید. فریزر هم مدت زمان سالم ماندن این ماده غذایی را افزایش می دهد.
گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ شده گاو، گوسفند و مرغ نیز می تواند تا دو روز در یخچال و به مدت سه تا چهار ماه در فریزر نگهداری شود. گوشت چرخ کرده به سرعت در یخچال فاسد می شود و باید در نگهداری آن دقت بیشتری کرد.
تخم مرغ پخته
بهترین راه برای ذخیره تخم مرغ پخته، نگهداری آن ها داخل ظرف های دربسته است. تخم مرغ پخته به راحتی بو را از مواد غذایی دیگر داخل یخچال به خود جذب می کند. بهتر است آن ها را داخل کیسه های پلاستیکی یا ظرف در بسته قرار دهید. اگر هنوز پوست تخم مرغ را برنداشته اید، می توانید آن را داخل آب سرد بگذارید و هر روز آب آن را عوض کنید.
سس
فریزر برای نگه داشتن باقی مانده سس گزینه بسیار مناسبی است. بستگی دارد که می خواهید سس را در چند روز آینده چگونه استفاده کنید اما در هر صورت فریز کردن هم گزینه مناسبی محسوب می شود. کافی است که چند عدد قالب یخ داخل این سس ها بیندازید.
سوسیس و کالباس
هات داگ بسته بندی شده را می توان تا دو هفته در یخچال سالم نگهداری کرد. البته پس از باز نمودن سته بندی باید در عرض سه تا پنج روز مصرف شوند. کالباس در یخچال به مدت یک هفته سالم می ماند اما سوسیس خام باید تا دو روز پس از خرید مصرف شود .البته نگهداری هر دو به مدت ۱ ماه در فریزر ممکن است و البته برخی از سوسیس ها را می توان به مدت دو ماه در فریزر نگهداری نمود. فرآورده های گوشتی تا دو ماه در فریزر سالم می مانند.
سیب زمینی پخته له شده
سیب زمینی پخته له شده معمولاً بعد از گذشت یک روز، طعم خوبی ندارد اما اگر نمی خواهید دور بریزیدش، بهتر است که آن را داخل یک ظرف در بسته داخل یخچال قرار دهید و تا ۳ الی ۴ روز بعد هم می توانید از آن استفاده کنید.
پاستا
بهترین راه برای ذخیره پاستا این است که اولا هیچ سسی روی آن نریخته باشید. مراقب باشید که پاستا خیلی زود خراب می شود. می توانید آن را به مدت سه روز داخل یخچال نگه دارید؛ به شرطی که آن را داخل ظرف دربسته قرار دهید.
برنج پخته شده
برنج از جمله مواد غذایی است که باید بیشتر به آن دقت کنید. اگر برنج مدت زمان زیادی داخل دمای اتاق بماند، باکتری در عرض دو ساعت وارد می شود. پس بهتر است آن را داخل ظرف در بسته بریزید تا بتواند ۳ یا ۴ روز داخل یخچال دوام بیاورد.
پیتزا
زمانی که صحبت از ذخیره پیتزا می شود، انتخاب زیادی ندارید. پیتزا را می توانید داخل فویل آلومینیومی محکم بپیچید. به شرطی که هیچ سسی روی آن وجود نداشته باشد. همچنین می توانید تکه های پیتزا را داخل یک ظرف دربسته نگه دارید که در این صورت ۳ الی ۴ روز سالم باقی می ماند.
سبزیجات کبابی
سبزیجات کبابی را هم می توانید داخل ظرف در بسته به مدت سه تا چهار روز داخل یخچال نگه دارید. همه سوپ های سبزیجات هم همین گونه نگهداری می شوند.
سالاد
بهتر است که باقی مانده سالاد را نگه ندارید زیرا سالاد خیلی زود اسیدی می شود و کاهو ها پژمرده می گردند اما اگر اصرار به انجام این کار دارید، حتما آن ها را داخل یک ظرف در بسته بدون هیچ منفذی قرار دهید.
سوپ
سوپ ها همیشه روز بعد طعم بهتری پیدا می کنند. سوپ ها را می توانید به مدت ۳ الی ۴ روز داخل یخچال در یک ظرف در بسته قرار دهید یا آن ها را به مدت ۴ الی ۶ ماه فریز کنید. فقط کافی است که ظرف در بسته شما هیچ راه عبور هوایی نداشته باشد.
نکات مهم نگهداری باقیمانده غذاها
- غذا را بعد از خنک شدن سریعاً داخل ظرف مخصوص و سپس یخچال قرار دهید و اجازه ندهید که در فضای باز بماند.
- سعی کنید مواد غذایی را داخل ظروف کوچک تر بریزید تا فضای یخچال را اشغال نکند.
- مراقب باشید که فضای داخل یخچال بیش از حد شلوغ نباشد تا جریان هوا به خوبی در آن حرکت کند.
- تمام مواد باقی مانده داخل یخچال را بعد از ۳ الی ۴ روز مصرف کنید.
- مواد باقیمانده را بعد از خارج کردن از یخچال در دمای ۱۶۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
نظرات