۷ گیاه آپارتمانی خوشبو که عطر و بوی بی نظیری به خانه شما می بخشند

همه ی ما دوست داریم خانه ای خوشبو و معطر داشته باشیم و معمولا برای این کار به خرید اسپری های خوشبو کننده هوا می پردازیم.اما برای اینکه خانه ای خوشبو داشته باشیم بهتر است که از راه هایی طبیعی استفاده کنیم.یکی از این راه ها داشتن گیاه های آپارتمانی معطر است که علاه بر […]

همه ی ما دوست داریم خانه ای خوشبو و معطر داشته باشیم و معمولا برای این کار به خرید اسپری های خوشبو کننده هوا می پردازیم.اما برای اینکه خانه ای خوشبو داشته باشیم بهتر است که از راه هایی طبیعی استفاده کنیم.یکی از این راه ها داشتن گیاه های آپارتمانی معطر است که علاه بر بوی خوب می تواند زیبایی خاصی به فضای خانه شما بدهد.در ادامه این مطلب به ۷ گیاه آپارتمانی معرفی می کنیم که به خانه شما عطر خوبی می بخشند.

گیاهان آپارتمانی خوشبو

۱- یاس

یاس باید در صدر فهرست گیاهان داخلی باشد که بوی شگفت انگیزی در خانه شما ایجاد می‌کنند. این زیبایی معطر به دلیل توانایی بالا رفتن، گل‌های زیبا و عطر گل‌ها اغلب در باغ و اطراف ایوان‌ها می‌روید. با این وجود، یاس به عنوان یک گیاه داخلی نیز مناسب است و گل مناسبی برای رشد بر روی لبه پنجره است. گل یاس سفید معمولی تقریبا در تمام طول سال در دسترس است. یاس سفید وقتی تازه، جوان و سبز دیده شود جذاب‌ترین حالت را دارد. گل‌های سفید کوچک یاس فضا را با رایحه بی‌نظیر خود پر می‌کنند. اگر یاس در داخل خانه نگهداری شود بسیار سریع رشد می‌کند و باید آن را در یک مکان خنک نگهداری کرد.

رشد گل یاس در داخل خانه بدان معناست که می‌تواند به سرعت از کنترل خارج شود، اما به نظر نمی‌رسد که این امر باعث از بین رفتن محبوبیت کوتاه مدت آن گل شود. ساقه‌های گل یاس را تا آنجایی که به اندازه لازم گلدهی کرده اند، اما نه به طور کامل برش دهید. ساقه‌ها روی رشد فصل قبل گل می‌دهند بنابراین برخی از شاخه‌های جدید نباید هرس شوند.

همه یاس‌ها باید در موقعیتی باشند که هر روز مقداری نور مستقیم خورشید را دریافت کنند. در صورت امکان این گیاهان را طوری قرار دهید که بتوانند بالا بروند و برای این کار به سیم نیاز دارند. زمانی که این گیاه در حال رشد و گلدهی است به آن آب زیادی بدهید به اندازه‌ای که آن را همیشه مرطوب نگه دارد. زمانی که گیاه در حال استراحت است فقط آب کافی در اختیار آن قرار دهید تا از خشک شدن کامل خاک گلدان جلوگیری نمایید.

۲-نعنا

این گیاه انتظار شما برای داشتن یک نعنای تازه و خوشمزه را به حداقل میرساند . بسیار رشد سریعی دارد و میتوانید آن را به راحتی در آشپزخانه پرورش دهید . این گیاه زیبا با شگفتی تمام هوای آشپزخانه‌ی شما را خنک و معطر خواهد کرد .

گیاهان آپارتمانی خوشبو

۳-گیاه قهوه

این گیاه به دلیل قابلیت نگهداری بالا شهرت دارد. اگرچه این عمدتا بدان خاطر است که خانه‌های خشک ما محیط ایده آل آن نیستند. این گیاه در فضاهایی با رطوبت بالا و نور غیرمستقیم روشن مانند اتاق آفتاب جایی که گل‌ها و بوی معطر آن می‌توانند شکوفا شوند بهترین عملکرد را دارد. گیاه قهوه گیاهی سرگرم کننده برای رشد است. این گیاهی است که واقعا دانه‌های قهوه را تولید می‌کند، اما احتمال هرگز به آن میزانی تولید نخواهد کرد که بتوانید با دانه‌های آن یک فنجان قهوه درست کنید! برای بهترین نتیجه آن گیاه را در معرض روشنایی قرار دهید و گیاه قهوه خود را به خوبی آبیاری کنید، اما اجازه ندهید در آب باقی بماند. رطوبت بالا برای جلوگیری از قهوه‌ای شدن لبه‌های برگ ضروری است بنابراین گیاه خود را روی سطح حاوی سنگریزه قرار دهید.

۴- درختچه کامکوات

یک درختچه میوه دار استوایی کوچک است و به دلیل جذابیت فوق العاده به عنوان یک گیاه زیبا در باغ و در ظروف بزرگ در پاسیو نگهداری می‌شود. این درختچه همیشه سبز برگ‌های پهن براق به رنگ سبز عمیق دارد و میوه‌هایی به اندازه زیتون تولید می‌کند که از نظر اندازه و رنگ شبیه نارنگی مینیاتوری است.

این گیاهان همیشه سبز زینتی یکی از بهترین درختان میوه داخلی هستند. این درختچه به دلیل برگ سبز براق خود قادر به گرده افشانی است. درختچه کامکوات در شرایط مناسب چندین بار در سال گل می‌دهد و می‌توان از برگ‌های آن برای تهیه چای دم کرده استفاده کرد. هم چنین، میوه‌های آن نیز قابل استفاده هستند و می‌توان از آن به عنوان چاشنی در نوشیدنی کوکتل استفاده کرد. اگر پاسیو، بالکن یا حیاط دارید کامکوات شما در فصل بهار و پاییز زمانی که خطر یخبندان وجود ندارد در بهترین حالت ممکن خواهد بود و می‌توان آن را برای زمستان به داخل خانه انتقال داد. در غیر این صورت کامکوات خود را در یک پنجره آفتابی رو به جنوب یا غرب قرار دهید جایی که نور کافی دریافت کند. اگر نور مناسبی در خانه ندارید ۱۲ تا ۱۴ ساعت در روز از چراغ رشد استفاده کنید و ۸ ساعت به آن استراحت دهید.

کامکوات‌ها در اواخر بهار تا اوایل تابستان شکوفا می‌شوند و برخی از انواع آن امکان شکوفایی بیش از یک بار در سال را دارند. شکوفه‌های آن رایحه‌ای شیرین و تمیز دارند که شما را حتی در فصل زمستان به حال و هوای مناطق گرمسیری مطبوع می‌برند. برای رشد و نگهداری این گیاه زمانی که خاک کاملا خشک است آبیاری کنید و در زمستان که فرآیندهای طبیعی گیاه مانند فتوسنتز کُند شده آبیاری را کاهش دهید.

گیاهان آپارتمانی خوشبو

۵-گل گاردنیا

گیاه گاردنیا گیاهی سبز با گلهای سفید و زیبا است که نیازمند مراقبت و توجه ویژه ایست. این گیاه معطر و زیبا نیاز به مقدار زیادی نور خورشید و رطوبت دارد اما عطر و بویی که تولید میکند به همه‌ی این مراقبت های سخت می‌ارزد.

۶-ریحان

ریحان، طعمی که برای همه ی سس ها و غذاها بهترین انتخاب است و در کنار اکثر غذاها وجود دارد . اینبار گیاه آن باید استفاده شود تا بوی دلپذیرش را در فضا پخش کند .بهترین جا برای این گیاه در کنار پنجره و رو به آفتاب است تا شکوفه دهد . ریحان خیلی بزرگ نخواهد شد و بوی آن در آشپزخانه مانند این است که همیشه یک غذای خوشمزه و خوشبو در حال طبخ است .

۷–رزماری توسکانی

پرورش بهترین گیاهان برای کاشت در آشپزخانه نه تنها شما را سرشار از طعم‌های تازه آشپزی می‌سازد بلکه باعث معطر شدن خانه تان نیز می‌شود. یکی از گیاهان دارویی با عطر بسیار غنی رزماری توسکانی است که می‌تواند برای طعم دادن به غذاها و نوشیدنی‌ها از بره کباب شده و نان‌های خانگی گرفته تا نوشیدنی‌های کوکتل استفاده شود. برخی از گیاهان صرفا زمانی که شکوفه می‌دهند بوی خوبی دارند با این وجود، در مورد رزماری اگر دست خود را روی شاخ و برگ آن بمالید متوجه خواهید شد که در تمام طول روز عطر خوش آن همراه تان خواهد بود.

یک نوع صاف آن مانند رزماری آبی توسکانی را انتخاب کنید که گل‌های آبی تیره مخملی کوچک و معطر در اواخر بهار دارد. آن را نزدیک پنجره آشپزخانه رو به ناحیه جنوبی یا غربی زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید. یک گلدان با سوراخ‌های زهکشی در خاک برای سلامت ریشه آن گیاه ضروری است. رزماری گیاهی نیست که علاقه زیادی به آبیاری بیش از حد داشته باشد. در بهار ساقه‌های مرده آن را بردارید و بقیه ساقه‌ها را به میزان یک سوم هرس کنید و برش را درست از بالای هر گره برگ انجام دهید.

مطالب مرتبط

آشنایی با گل شیشه شور و نحوه نگهداری آن

۷ اشتباهی که باعث پژمرده شدن گل های طبیعی می شود

نحوه پرورش و مراقبت از نخل راپیس در خانه

نظرات