رئیس مرکز پژوهشهای جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با استناد به بررسیهای علمی این مرکز، پاییزی دلپذیر با بارش های نرمال را برای استان فارس پیشبینی کرد.
به گزارش اول فارس ، رئیس مرکز پژوهشهای جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز ضمن تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی برای پیشیابی شرایط جوی به دلیل وجود مدلهای مختلف پیش بینی و گستردگی استان فارس و فعالیت های گسترده کشاورزی در این استان، با استناد به بررسیهای علمی این مرکز، پاییزی دلپذیر با بارش های نرمال را برای استان فارس پیشبینی کرد.
سید محمد جعفر ناظم السادات با اشاره به پیش بینیهای جوی پاییز امسال در استان فارس، گفت: پیشبینی اقلیمی نیاز به یک کار مطالعاتی پیوسته دارد که باید از سوی سازمانهای دولتی، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان انجام شود.
این استاد دانشگاه افزود: این گونه نیست که همه پیشبینیها و مدلهای هواشناسی شرایط جوی را یکسان ارزیابی کنند، چرا که پایه مدلها با هم متفاوت است. عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: امروز اگر کشوری نیاز به پیشبینی درست شرایط جوی داشته باشد و بخواهد بر آن پایه سرمایهگذاری کند، باید مراجع تحقیقاتی و دانشگاههای خود را در این زمینه فعال نگه دارد.
ناظم السادات با بیان این که پیش بینی های جوی در کشور پهناوری مانند ایران و استانی مانند فارس با هم متفاوت است، عنوان کرد: نیاز است که پیشگو با دقت بتواند برای شهرستانهای مختلف، پیشبینیهای لازم ارائه دهد که کشاورزان به آن اعتماد کنند و سایر برنامهریزیها هم بر آن استوار باشد.
او ضعف سازمانهای مردم نهاد حوزه کشاورزی را از دلایلی برشمرد که موجب نبود درخواست پیشبینیهای ویژه در این بخش دانست و اضافه کرد: در یک حالت ایدهآل این سازمانها میتوانند به دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان درخواست پیشبینی دهند تا کشاورز بتواند از درهم آمیختگی پیشبینیهای سازمانهای دولتی، عملیات کاشت، داشت و برداشت خود را برنامهریزی کند.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با ابراز تاسف از اینکه چنین برنامهریزیهایی در سازمانهای غیردولتی ایران دیده نمیشود، گفت: کشاورزان در استان فارس تنها به پیشبینی سازمان هواشناسی بسنده میکنند. ناظمالسادات ادامه داد: چندین سال است که مرکز پژوهشهای علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز به مراکز کشوری و استانی اعلام کرده که توانایی پیشبینی بارشهای فصلی و زیر فصلی در مقیاس ریز را دارد، اما سازمانهای دولتی حتی جواب مکاتبه را هم ندادند و تنها شفاهی اعلام کردهاند که هیچ نیازی به سرمایهگذاری بر روی پیشبینی و ورود دانشگاهها به این حوزه وجود ندارد.!
وی خاطرنشان کرد: این دیدگاه تاکنون هرساله میلیاردها دلار به اقتصاد کشاورزی آسیب وارد کرده و تنها در موضوع سیل سال گذشته شاهد قربانی شدن بسیاری از مردم و به مخاطره افتادن زیرساختهای عمومی و وارد شدن خسارتهای مالی زیادی بودیم.
این استاد دانشگاه شیراز تاکید کرد: تا درخواستی نباشد، امکان ارائه دقیق پیشبینی وجود ندارد، چرا که دیدگاه بسیاری از مدیران ما این است که پیشبینی ارزش اقتصادی ندارد.
ناظمالسادات همچنین گفت: استان فارس دارای شرایط متفاوتی نسبت به برخی استانهاست و کشاورزی در بخشهای مختلف آن جریان دارد و برهمین اساس میطلبد که پیشبینیهای دقیقتری از بارش و میزان آن در شهرستانها انجام شود. رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با تصریح مجدد بر این نکته که چون درخواست و احساسی از انجام دقیق پیشبینیهای جوی نمیشود، ارائه خدمات بالاتر شدنی نیست، گفت: در حالیکه امکان پیشبینیها در مقیاس ۱۰ و ۲۰ روزه وجود دارد اما برای بررسی دقیق علمی آن باید از سوی وزارت نیرو، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی و…درخواست داده شود.
نظرات