۹ روش طبیعی خانگی برای درمان جوش کمر و بازو
جوش یا آکنه به عنوان یک عارضه پوستی شناخته می شود که می تواند در هر نقطه ای از بدن بروز پیدا کند.صرف نظر از محل بروز آن این می تواند یک عارضه پوستی بسیار آزار دهنده باشد.در مقاله امروز می خواهیم به شما چند راه حل طبیعی و خانگی بسیار موثر برای درمان جوش های کمر و بازو به شما معرفی کنیم که شاید به دردتان بخورد.پس ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
علت جوش کمر و بازو چیست؟
از جمله دلایل ایجاد جوش کمر و پشت عبارتند از:
- تولید بیش از حد چربی پوست کمر
- جمع شدن سلول های مرده روی پوست
- وجود باکتری های ایجاد کننده جوش
- شوره
- اختلالات هورمونی
- لیزر درمانی
- اصطکاک یا گرما
روشهای طبیعی برای درمان جوش کمر و بازو
شما را با علت و انواع جوش پشت آشنا کردیم. در ادامه میخواهیم روشهای خانگی اثربخش برای درمان این عارضه را معرفی کنیم.
۱-روغن درخت چای
روغن درخت چای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی دارد و به همین دلیل ممکن است در درمان جوش پشت اثرگذار باشد. علاوه بر این در مقایسه با سایر داروها، عوارض جانبی کمتری دارد. این روش درمانی را دستکم به مدت یک هفته بهصورت روزانه به کار بگیرید.
یک کاسه بردارید و در آن روغن درخت چای را با روغن نارگیل مخلوط کنید. میتوانید به جای روغن نارگیل از هر روغن حامل دیگری که تمایل دارید، استفاده کنید.
مخلوط به دست آمده را روی کمر خود قرار دهید.
اجازه دهید طی شب بماند. سپس صبح روز کمرتان آن را بشویید.
۲-آلوئه ورا
آلوئه ورا هم به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد می تواند برای درمان جوش کمر و شانه موثر باشد. خاصیت این گیاه معجزه آسا به حدی زیاد است که حتی برای درمان جوش های التهابی هم می تواند موثر باشد.
ژل آلوئه ورا از گیاه خارج کنید و به نواحی که جوش زده است بمالید، اجازه دهید به مدت نیم ساعت روی پوستتان بماند، سپس کمر خود را بشویید. این کار را می توانید ۲ الی ۳ بار در روز انجام دهید.
۳-سرکه سیب
سرکه سیب هم به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد در درمان جوش کمر و سرشانه می تواند موثر باشد.یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک فنجان آب ترکیب کنید، سپس تکه ای پنبه را به مخلوط آغشته کنید و به روی جوش های خود بمالید، پس از گذشت ۳۰ دقیقه کمرتان را بشویید. این کار می توانید تا از بین رفتن کامل جوش ها روزانه انجام دهید.
۴-نمک اپسوم
نمک اپسوم به دلیل دارا بودن منیزیم، حاوی خواص ضدالتهابی عالی است. این خاصیت نمک اپسوم ممکن است به کاهش جوش، همچنین قرمزی و التهاب ناشی از آن کمک کند. از این نمک هر یک روز در میان استفاده کنید.
۵-سیر
این ماده غذایی حاوی آلیسین است که خاصیت ضد التهابی بسیار قوی دارد. سیر نه تنها در درمان جوش پشت موثر است بلکه از بروز مجدد آن هم جلوگیری می کند. چند حبه سیر را رنده کنید و آب آن را بگیرید، سپس آب سیر به تمامی نقاط کمرتان که جوش دارد بزنید، اجازه دهید سیر به مدت ۳۰ دقیقه روی کمرتان بماند، سپس آن را بشویید.
۶-آب لیموترش برای درمان جوش کمر
آب لیموترش خواص درمانی دارد و درمان جوش کمر یکی از خواص آن به شمار میرود. این ترکیب خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و به همین علت به کاهش التهاب اطراف ناحیهی دچار جوش کمک میکند. هر روز از آب لیموترش استفاده کنید.
- آب لیموترش را بگیرید و آن را به یک کاسه منتقل کنید.
- گوش پاککن را در کاسه بزنید و آن را روی جوشهای کمر خود بمالید. همچنین میتوانید آب لیموترش را بهطور مستقیم روی تمام کمر خود اسکراب کنید.
- اجازه دهید آب لیموترش به مدت ۳۰ دقیقه روی کمرتان بماند. سپس آن را بشویید.
۷- ویتامین D
افراد مستعد آکنه ممکن است دچار کمبود ویتامین دی باشند. بنابراین مصرف مواد غذایی یا مکمل این ویتامین میتواند در این زمینه مفید باشد.مواد غذایی غنی از ویتامین دی مثل گوش ماکیان، گوشت قرمز، تخممرغ، ماهی و بادام را در برنامهی غذایی خود جای دهید.
همچنین میتوانید بعد از مشورت با پزشک، از مکملهای این ویتامین استفاده کنید.
۸-جوش شیرین
شواهد عنوان میکنند که جوششیرین ممکن است به تسکین آکنه کمک کند. هرچند هیچ مدرک علمی در این زمینه وجود ندارد. باور بر این است که جوششیرین پوست را لایهبرداری میکند و تورم و قرمزی را تسکین میدهد.
علاوه بر این چربی اضافی پوست را جذب کرده و ممکن است به درمان سریعتر جوش کمک کند. از جوششیرین دو تا سه بار در روز استفاده کنید، اما بیشتر از یک بار آن را روی کمرتان اسکراب نکنید.
- آب و جوششیرین را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ به دست بیاید.
- یک لایه از خمیر ایجاد شده را روی کمر خود بمالید.
- دستکم ۲۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر خشک شود.
- کمرتان را همانطور که آن را آرام اسکراب میکنید، بشویید.
۹-زردچوبه
زردچوبه ادویهای طلایی رنگ است که خواص متعددی برای سلامتی بدن دارد. اصلیترین ترکیب این ادویه کورکومین نام دارد که حاوی خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی است و ممکن است جوش را درمان کند. هر روز از زردچوبه برای رفع جوش کمر خود استفاده کنید.
- زردچوبه و آب را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ به دست بیاید.
- خمیر ایجاد شده را روی کمر خود قرار دهید.
- اجازه دهید خمیر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند. سپس آن را با آب بشویید.
توصیههایی برای پیشگیری از جوش کمر
میتوانید با رعایت بعضی از نکات از ابتلا به جوش کمر جلوگیری کنید. در ادامه به تعدادی از این نکات اشاره کردهایم.
- بلافاصله بعد از ورزش با شدت بالا دوش بگیرید. عرق و کثیفی بعد از ورزش میتوانند در منافذ جمع شوند که این موضوع جوش را به دنبال دارد.
- بهطور منظم پوست خود را با یک لایهبردار ملایم و غیرکومدونزا لایهبرداری کنید. این کار به رفع چربی اضافی و سلولهای پوستی مرده از منافذ کمک میکند.
- اشعههای فرابنفش خورشید ممکن است جوش را تیره کنند و باعث بروز جای جوش شوند. بنابراین اگر دچار جوش کمر هستید، از قرار گرفتن در معرض خورشید جلوگیری کنید.
- هر روز از ضدآفتاب بدون چربی استفاده نکنید. ضدآفتاب به ترمیم پوست آسیبدیده کمک کرده و چربی اضافی را از منافذ جذب میکند.
- از محصولات مراقبت از پوست غیرکومدونزا استفاده کنید.
- حواستان باشد موهایتان با کمرتان برخورد نداشته باشند.
- لباسهای گشاد بپوشید که پوست را تحریک نمیکنند. لباسهای تنگ ممکن است باعث شوند چربیها و باکتریها بهطور عمیقتر به پوست نفوذ کنند.
- لباسهای ورزش کردن و حولههای خود را بهطور منظم بشویید.
- لیزر درمانی میتواند چربی اضافی را از منافذ خارج کند و ممکن است جوش را کاهش دهد. این روش سریع نتیجه نمیدهد، اما از بروز جوش کمر جلوگیری میکند.