بامبو یکی گیاه بسیار زیبا و با دوام است که گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری است و می تواند به خانه جلوه ای زیبا دهد.بامبو دارای سه مدل پیچ S، پیچ O و پیچ فنری است.برای پیچ دادن بامبو در خانه راه های آسان و گوناگونی وجود دارد که در ادامه به ۴ تای آن می پردازیم.
طریقه پیچ دادن بامبو در خانه
چند روش برای پیچ دادن بامبو در خانه وجود دارد. این روشها عبارتند از:
۱-پیچ دار کردن بامبو با قالب پلاستیکی
برای ایجاد پیچ روی ساقه بامبو در این روش، ابتدا باید به مدت تقریبی یک ماه ساقه آن را بیرون از آب و با رطوبت ۹۰ درصدی نگهداری کنید. شاید بگویید در این شرایط بامبو می میرد و از بین می رود اما باید بگوییم اینطور نیست. با این کار ساقه بامبو شکل نرم و منعطفی می گیرد که می توانید به آن شکل دهید. وقتی که ساقه بامبو شما به این حالت (یعنی نرم و منعطف) درآمد، آن را داخل قالب پلاستیکی قرار دهید و مجددا مانند قبل آبیاری به آن را شروع کنید تا کم کم در ساقه آوند سازی انجام شده و شکل قالب را به خود بگیرد.
۲-پیچ دار کردن بامبو با استفاده از لامپ هالوژن
اولین و سادهترین روش پیچ دادن بامبو در خانه، استفاده از لامپ هالوژن است. توجه داشته باشید برای این کار باید محیط خانه کاملا گرم و مرطوب باشد تا بامبو با سرعت بیشتری رشد کند. ابتدا با استفاده از یک منبع نور مصنوعی مانند لامپ هالوژن، نور را برای چند روز متوالی از یک جهت به گیاه بتابانید. بامبو خاصیت نورجذبی دارد، از این رو جهت نور را تعقیب کرده و به طرف آن میچرخد و موجب پدیدار شدن حالت مارپیچی در ساقه میشود.
۳-پیچ دار کردن بامبو و نور طبیعی
این روش پیچ دار کردن بامبو مشابه روشی است که با استفاده از نور مصنوعی توضیح دادیم اما با یک تفاوت! برخلاف روش پیچ دار کردن با نور مصنوعی، در این روش بامبو را در معرض تابش نور ثابت قرار می دهیم و سپس جایگاه آن را تغییر می دهیم. حالا شباهت این روش با روش قبل این است که در هر دو از این ویژگی بامبو استفاده می شود که این گیاه نور را دنبال می کند و همین باعث پیچ دار شدن آن می گردد.
۴-پیچ دار کردن بامبو و دست انسان
اگر بخواهید با دست ساقه بامبو را پیچ دار کنید، باید صبر و حوصله زیادی داشته باشید. برای این کار اول از همه بامبو را به مدت تقریبا دو هفته در جای گرم و مرطوب (رطوبتی در حد ۹۰ درصد) نگهداری کنید تا ساقه آن نرم و منعطف شود. پس از این که به این حالت رسید، با دست و خیلی آرام آن را حالت دهید. این کار را به صورت مداوم انجام دهید تا تا به شکل دلخواه شما درآید.
گیاه شناسی بامبو
گیاه بامبو که در زبان فارسی به خیزران معروف است، از خانواده گراسها و گیاهی همیشه سبز دائمی با ساقه بند بند، توخالی و چوبی است و تاکنون بیش از ۷۰ جنس و ۱۲۰۰ گونه و واریته از این گیاه در دنیا شناسایی و گزارش شده است.
بامبو در مناطق حارهای، نیمه حارهای و حتی معتدل و یا هرمنطقه با عوامل اکولوژیکی مساعد میروید. این گیاه از کشورهای چین و ژاپن به کشور ما وارد شده است و امرزه نگهداری از آن در آپارتمان رواج زیادی یافته و گونههای مختلفی از آن در استانهای گلستان، گیلان و مازندران کاشته شده است.
انواع پیچ در بامبو
گیاه بامبو از زمانی که به صورت فرم داده شده، عرضه شد، ارزش اقتصادی زیادی پیدا کرد. این گیاه دارای انواع پیچ است که در ادامه توضیح داده میشود.۱- پیچ فنری
این پیچ، یکی از پر طرفدارترین پیچهای بامبو است و از نظر تعداد نیز به دستههای تک پیچ، دو پیچ، سه پیچ و چهار پیچ تقسیم میشود.
۱- پیچ O
به دلیل شباهت زیاد این نوع پیچ در گیاه بامبو به کلمه O. انگلیسی، به این نام معروف شده است.
۲- پیچ فنری
این پیچ، یکی از پر طرفدارترین پیچهای بامبو است و از نظر تعداد نیز به دستههای تک پیچ، دو پیچ، سه پیچ و چهار پیچ تقسیم میشود.
۳- پیچ S
این پیچ نیز به دلیل شباهتش به حرف S. انگلیسی به این نام معروف شده است و در فارسی به آن پیچ مارپیچی نیز گفته میشود.
نظرات