مترو شیراز روز ۲۶ اردیبهشت رایگان است/در سالروز بزرگداشت شاهچراغ (ع)

مترو شیراز روز ۲۶ اردیبهشت رایگان است/در سالروز بزرگداشت شاهچراغ (ع)

مترو شیراز ، فردا و در سالروز بزرگداشت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) رایگان است. به گزارش اول فارس، یقطین رئیس سازمان حمل‌ و نقل ریلی شهرداری شیراز گفت: خدمات قطار شهری شیراز ، فردا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت به مناسبت روز بزرگداشت شاهچراغ (ع) رایگان است. فعالیت قطار شهری شیراز ، از ساعت ۷ صبح […]

مترو شیراز ، فردا و در سالروز بزرگداشت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) رایگان است.

به گزارش اول فارس، یقطین رئیس سازمان حمل‌ و نقل ریلی شهرداری شیراز گفت: خدمات قطار شهری شیراز ، فردا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت به مناسبت روز بزرگداشت شاهچراغ (ع) رایگان است.

فعالیت قطار شهری شیراز ، از ساعت ۷ صبح آغاز می شود و تا ۲۲ و ۳۰ دقیقه ادامه دارد.

به گزارش اول فارس ، احمد بن موسی کاظم مشهور به شاهچراغ، پسر ارشد موسی کاظم، هفتمین امام شیعیان امامی و یکی از فقهای شیعه و از راویان حدیث است. احمد بن موسی و محمد بن موسی از یک مادر که ام احمد خوانده می‌شد متولد گردیدند. وی برادر علی ابن موسی الرضاست.

مجلسی در کتاب «مراه العقول» در شرح حدیث پانزدهم می‌گوید: ام احمد مادر بعضی اولاد موسی کاظم بود و او داناترین، پرهیزگارترین و گرامی‌ترین زنهایش بود که اسرار خود را به او می‌سپرد و اماناتش را نزد او ودیعه می‌نهاد.

در کتاب اصول کافی در باب «امام در چه زمانی می‌داند امام است» آمده‌است که موسی کاظم امانت سربه‌مهری به ام احمد سپرد و گفت بعد از مرگ من هر کس از فرزندان من در طلب این امانت آمد خلیفه و جانشین من است. با او بیعت نما که جز خدا کسی خبر از این امانت ندارد. بعد از کشته‌شدن موسی، علی بن موسی به نزد ام احمد آمد و امانت پدر را طلبید. ام احمد به گریه افتاد و دانست که موسی کشته شده. پس امانت را بر حسب وصیت همسرش به وی داد و با او به عنوان امام هشتم شیعیان بیعت کرد

در کتاب قیام سادات علوی تألیف علی اکبر تشید چنین آمده است: «تا زمان امیر عضدالدوله دیلمی کسی از مقبره احمد ابن موسی اطلاعی نداشت و آنچه روی قبر را پوشانده بود تل گلی بیش به نظر نمی‌رسید که در اطراف آن، خانه‌های متعدد ساخته و مسکن اهالی بود. از جمله پیرزنی در پایین آن تل، خانه‌ای گلی داشت و در هر شب جمعه، ثلث آخر شب می‌دید چراغی در نهایت روشنایی در بالای تل خاک می‌درخشد و تا طلوع صبح روشن است، چند شب جمعه مراقب می‌بود، روشنایی چراغ به همین کیفیت ادامه داشت با خود اندیشید شاید در این مکان، مقبره یکی از امامزادگان یا اولیاءالله باشد، بهتر آن است که امیر عضدالدوله را بر این امر آگاه نمایم، هنگام روز پیرزن به همین قصد به سرای امیر عضدالدوله دیلمی رفت و کیفیت آنچه را دیده بود به عرض رسانید. امیر و حاضرین از بیانش در تعجب شدند. درباریان که این موضوع را باور نکرده بودند، هر کدام به سلیقه خود چیزی بیان کردند. اما امیر گفت:اولین شب جمعه شخصاً به خانه پیرزن می‌روم تا از موضوع آگاه شوم. چون شب جمعه فرا رسید شاه به خانه پیرزن آمده و دور از خدم و حشم آنجا خوابید و پیرزن را فرمود هر وقت چراغ روشن گردید مرا بیدار کن. چون ثلث آخر شب شد پیرزن بر حسب معمول روشنایی پرنوری قوی تر از دیگر شب‌های جمعه مشاهده کرد و از شدت شعفی که به وی دست داده بود بر بالین امیر عضدالدوله آمده و بی‌اختیار سه مرتبه فریاد زد: «شاه! چراغ». و از آن به بعد به شاه چراغ معروف گردید.

در سال ۱۳۸۶ با تصمیم شورای فرهنگ عمومی استان فارس، ۶ ذی‌القعده در دهه کرامت یعنی حدفاصل تولد فاطمه معصومه و علی ابن موسی الرضا به‌عنوان روز بزرگداشت احمد بن موسی شاهچراغ تعیین شد.

مطالب مرتبط

ماجرای اعلام شرایط اضطراری در خط یک مترو شیراز چه بود؟

تصادف مرگبار با ۳ کشته و ۳ مصدوم در آزادراه شیراز_اصفهان

ساعت جدید فعالیت خطوط مترو شیراز تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

نظرات