۴ روش طرزتهیه پودر هل در منزل + نکات مهم در نحوه انجام آن
هل یکی از ادویه های پر طرفدار و محبوبی است که عطر و طعم خوشمزه و بی نظیری به غذا می دهد.این ادویه در برخی غذاها و شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد.پودر هل را می توانید اماده از فروشگاه ها تهیه کنید.اما اگر دوست دارید که خودتان آن را در منزل تهیه کنید پس این مقاله را از دست ندهید.در ادامه این مطب چند روش نکته کاربردی برای پودر کردن هل به شما معرفی می کنیم که حتما بکارتان می آید.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
هل چیست؟
هل ادویه ای است که از دانههای گیاه هل متعلق به خانواده گیاه زنجبیل (Zingiberaceae) به دست میآید. ادویه هل دارای طعم و عطری قوی، شیرین، خاکی، تند و با رایحههایی از نعناع و لیمو است. هل یکی از ادویههای جدایی ناپذیر غذاهای هندی است. از آن به عنوان ملکه ادویهها یاد میشود. هل سبز یا هل پس از زعفران و وانیل گران ترین ادویه دنیاست. این ادویه به صورت طبیعی یا پودر در بسیاری از دستور العملهای غذایی استفاده میشود.
طعم هل متمایز و متفاوت از هر طعم دهنده دیگری است. بنابراین، در اکثر شیرینیها و دسرهای هندی ضروری است. معمولاً وقتی پودر هل درست میکنیم فقط از دانه هل استفاده خواهیم کرد. پوست یا دور ریخته میشود یا به پودر چای اضافه میشود تا چای هل درست شود. پوسته غلاف در واقع معطرتر است و طعمی تند دارد. درست کردن پودر هل با پوست، پودری قوی و معطر را ایجاد میکند.
در خرید هل دقت کنید
هل دو نوع اصلی دارد؛ هل سبز Elettaria و هل غیر سبز که شامل هل سیاه، هل سفید و هل قرمز Amomum می شود. هل سبز از انواع دیگر آن خوش عطر تر است بنابراین برای تهیه پودر هل بهتر است از هل سبز استفاده کنید. برای تهیه پودر هل ابتدا باید هل سبز با کیفیت تهیه نمایید.
شرایط نگهداری هل در میزان عطر و طعم آن تاثیر دارد. اگر فروشندگان هل دانه ی هل سبز را در شرایط خوب نگهداری کرده باشند عطر هل ماندگار خواهد ماند پس هل سبز را در بسته بندی مناسب و از جای معتبر تهیه کنید . هل را باید در غلاف آن و در جعبه ی چوبی و محفوظ و در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کرد.
طرز تهیه پودر هل
روش اول :
برای تهیه پودر هل می توانید از آسیاب قهوه استفاده کنید. برای آسیاب نمودن هل ، ابتدا پوسته خارجی آن را جدا نمایید، سپس دانه های هل را درون آسیاب ریخته و پودر کنید.
روش دوم :
برای تهیه پودر هل می توانید از آسیاب برقی استفاده کنید. برای تهیه پودر هل یک قاشق از شکر آسیاب نشده را بردارید و با هل سبز در آسیاب بریزید تا هل خوب پودر شود.
روش سوم :
برای تهیه پودر هل می توانید از وردنه استفاده کنید. برای این کار ابتدا پوست دانه های هل را جدا کرده و آن ها را بر روی یک سطح صاف مثلا یک تخته ریخته و مقداری شکر بر روی آن ها بریزید و وردنه را روی آنها حرکت دهید. شکر باعث افزایش استحکاک و بهتر پودر شدن هل می شود.
روش چهارم :
برای ساییدن هل می توانید از هاون های دستی استفاده کنید. هل ها را درون هاون ریخته و خیلی خوب بکوبید تا تبدیل به پودر هل شود.
نکات مهم در نحوه پودر کردن هل
- ترجیحاً همیشه از هل سبز تازه و مرغوب استفاده کنید، زیرا طعم و عطر شدیدتری دارد.
- برشته کردن راز به دست آوردن پودر بسیار ریز هل است. اگر خوب برشته نشود، پوست هل در میکس آسیاب نمیشود. با این حال، غلافها را نسوزانید یا بیش از حد کباب نکنید.
- برعکس، تفت دادن بیش از حد باعث میشود که دانهها روغن فرار خود را از دست بدهند. از این رو، در نتیجه منجر به از بین رفتن عطر خود میشوند.
- شیشه میکسی که برای آسیاب استفاده میشود باید خشک باشد.
- برخی از افراد هنگام آسیاب کردن پودر هل از شکر استفاده میکنند. با این حال، از آنجایی که غلاف هل برشته شده است، در حین آسیاب کردن نیازی به اضافه کردن شکر ندارید. افزودن شکر نیز ماندگاری پودر هل را کاهش میدهد.
- همیشه پودر را خنک کنید و سپس آن را ذخیره کنید.
- هل سبز پودر شده را در ظرف در بسته شیشه ای یا استیل در یخچال نگهداری کنید. تا شش ماه در یخچال یا یک ماه در دمای اتاق قابل نگهداری است.
- همیشه از قاشق خشک برای برداشتن پودر هل استفاده کنید.