مربی بازیکنساز فوتبال ایران گفت: اینکه امروز چنین موفقیتهایی به دست بیاید و بازیکن هم تولید شود اما در آینده سود آن را استانهای دیگر ببرند، اتفاق تلخی برای فوتبال فارس است.
به گزارش اول فارس از شیراز ، مسعود مقیم با بیان اینکه هیچ شهری به اندازه شیراز در ردههای کشوری تیم ندارد به ایسنا گفت: شهر شیراز در یکسال حدود ۲ هزار مسابقه در رده پایه برگزار میکند و از بیشترین تیم های کشوری برخوردار است.
وی افزود: میبینیم که در رده امید و جوانان، فوتبال فارس حرف اول را در کشور میزند. شهر راز در سال اول تیمداری خود در کشور، ساختار خوبی را تشکیل داده و بازیکنان خیلی خوبی را جذب میکند. این تیم قهرمان شد و به لیگ برتر امیدها صعود کرد که نشان دهنده پتانسیل بالای فوتبال شیراز و استان فارس، چه در بخش بازیکنسازی و چه در بخش مربیپروری است.
مربی شیرازی تیم ملی نوجوانان به دو نگاه متفاوت در دنیای فوتبال پایه اشاره کرد و گفت: یک مساله، بحث پرورش استعدادها و تولید آنهاست و بحث دوم، بحث موفقیت و قهرمانی است. ما در بحث قهرمانی خوب پیش رفتهایم اما اینکه این بازیکنان کجا میروند و چه اتفاقی در بزرگسالی برایشان رخ میدهد، حلقه گمشدهای است که سالهای سال فوتبال فارس در آن دچار مشکل است.
نه تنها شیراز، بلکه شهرستانهای دیگر مثل گراش، داراب، فسا، کازرون و مرودشت نیز عملکرد خوبی داشتهاند.
مقیم ادامه داد: اینکه امروز چنین موفقیتهایی به دست بیاید و بازیکن هم تولید شود اما در آینده سود آن را استانهای دیگر ببرند، اتفاق تلخی برای فوتبال فارس است. هم اکنون در رده نونهالان ۶ تیم فارس در مسابقات کشوری حضور دارند که بالای ۸۰ درصد آنها بومی هستند. ما چنین افتخاری را کسب میکنیم، چون در شیراز برنامه ریزیهای خوبی اتفاق افتاده است و برگزاری مسابقات به صورت لیگ، بازیکنانی را تولید میکند که میتوانند در مسابقات کشوری حرف برای گفتن داشته باشند.
مطلب خواندنی پیشنهادی:
مردان ایرانی این دروغ ها را از زنان زیاد می شنوند! تاثیر دروغ در رابطه زناشویی
وی گفت: نه تنها شیراز، بلکه شهرستانهای دیگر مثل گراش، داراب، فسا، کازرون و مرودشت نیز عملکرد خوبی داشتهاند. ما این مسیر را جلو میرویم و با گذر از سختیها، به موفقیتهایی هم رسیدهایم و در زمینه مربیگری هم موفق بودهایم اما چه باید بکنیم که این موفقیتها به سرانجام برسد؟ باید به گذشته برگردیم تا درسهایی بیگیریم.
بازیکن سابق فوتبال شیراز با یادی از دو مربی دهههای گذشته فوتبال این شهر گفت: غلام پیروانی زمانی که سرمربی برق و فجر بود، چقدر بازیکن به فوتبال ما تحویل داد؟ محمد احمدزاده هم به هدف بازیکن سازی به برق شیراز آمد و آینده این تیم را تضمین کرد. پس اگر آن زمان هم بازیکنانی غیر از استان داشتیم، اما نیمی از بازیکنانمان بومی بودند. آن زمان میگفتیم نمیخواهیم قهرمان شویم و دوست داریم روی بازیکنان بومی سرمایهگذاری کنیم. فوتبال یک صنعت است و ما باید بتوانیم سرمایهگذاری کنیم و از این سرمایهها علاوه بر ورود به رقابت، بتوانیم سود مالی هم کسب کنیم.
ما در مسابقات نوجوانان قهرمانی جهان، دو بازیکن استان فارسی داشتیم. یک دروازه بان از فیشور لارستان و یک بازیکن هم از بخش دشت ارژن شیراز.
استعدادیاب مطرح فوتبال ایران اظهار کرد: چرا این بازیکنان در تیمهای لیگ برتری ما استفاده نمیشوند؟ باید ببینیم نگرش باشگاههای ما به چه سمتی است و اصلا فلسفه باشگاهداری آنها چیست؟ آیا میخواهند آیندهنگری کنند؟
مقیم با ابراز ناراحتی از اینکه فارس از پتانسیلهای خود به شکل مطلوب استفاده نمیکند، گفت: ما در مسابقات نوجوانان قهرمانی جهان، دو بازیکن استان فارسی داشتیم. یک دروازه بان از فیشور لارستان و یک بازیکن هم از بخش دشت ارژن شیراز. این یک موفقیت است. باشگاههایمان هم که خوب نتیجه گرفتهاند و عملکرد خوب بوده است، اما باید ببینیم آینده و نتیجه این اتفاقات خوب برای فوتبال فارس چیست.
بیشتر بخوانید:
مربی تیم ملی نوجوانان در پایان گفت: ما دوست داریم فجر به لیگ برتر بیاید. دوست داریم شهر راز موفق شود. اما منِ مسعود مقیم توقع دارم که پتانسیلهای خوب استان فارس که با سختافزار بسیار ضعیف موفق شدهاند، در تیمهای لیگ یکی و لیگ برتری بزرگسالان به کار گرفته شوند. تغییر فلسفه این باشگاهها کار بسیار سختی است ولی اگر استفاده نکنند، قطعا آینده پشیمان میشوند. این تجربهای است که سالهای سال به چشم دیدهام. باید این مسیر را برویم و برگردیم به آن زمان که برق و فجر اگر بازیکن غیربومی داشتند، در کنار آنها بازیکنان بومی زیادی هم داشتند و همین باعث ماندگاری آنها در دهه هفتاد و هشتاد شده بود.
نظرات