از صیفی جات های خوشمزه و پرکاربرد می توان به بادمجان اشاره کرد.بادمجان دارای ویتامین های مختلف و منبع سرشاری از فیبر و مواد مغذی می باشد.اگر می خواهید با ترفندهایی برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان قبل و بعد از سرخ شدن آشنا شوید پس ااین مقاله را از دست ندهید.
دلیل سیاه شدن بادمجان پس از برش
بادمجان تازه بریده شده، هنگامی که در معرض هوا قرار می گیرد، به سرعت اکسید می شود و سیاه می شود. بادمجان سیاه شده پس از سرخ شدن نیز رنگ تیره ای داشته و ظاهر غذا را خراب می کند. بادمجان بسته به عوامل مختلف رنگ های متفاوتی پیدا می کند، عوامل مثل:
- pH آب مورد استفاده
- نوع چاقو
- نوع ظروف آشپزی
- میزان قرار گرفتن در معرض اکسیژن
راه حل هایی برای سیاه شدن بادمجان بعد و قبل سرخ شدن
مثل همیشه، برای هر مشکلی در آشپزی راه حلی وجود دارد. برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان راه های زیر را امتحان کنید.
آب و نمک
بادمجان را پوست بکنید و برش بزنید و بشویید و خیلی سریع درون محلول آب و نمک بریزید.
استفاده از آب و شیر
اضافه کردن یک قاشق غذاخوری شیر به آب، میتواند به حفظ رنگ بادمجان کمک کند.
استفاده از آبلیمو یا سرکه
اسید موجود در آبلیمو یا سرکه، آنزیم تیروزیناز را مهار کرده و از سیاه شدن بادمجان جلوگیری میکند.
آب جوش
برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان در یک قابلمه آب را جوش می آورید و بادمجانها را یکی یکی پوست کنده و سریع در آبجوش بریزید و سریع آبکش کنید تا بادمجان سیاه نشود.
نکات تکمیلی
- برای سرخ کردن بادمجان از شعله ملایم استفاده کنید تا نسوزد و سیاه نشود.
- بلافاصله پس از برش بادمجان، آن را سرخ کنید یا در یکی از محلولهای ذکر شده قرار دهید.
- از ظروف فلزی برای نگهداری بادمجان استفاده نکنید.
- با به کارگیری این راهکارها میتوانید از سیاه شدن بادمجان قبل و بعد از سرخ کردن جلوگیری کرده و از پخت غذاهای خوشمزه با این صیفیجات مغذی لذت ببرید.
نظرات