• 18 خرداد 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 145684

مردم دشت مغان عدس پلو را اینجوری درست می کنند

عدس پلوی دشت مغان نوعی مدل متفاوت از طبخ عدس پلو است که با عدس، برنج، سبزی خورشتی، گوشت چرخ کرده و ادویه پلویی تهیه می‌شود و طعم متفاوتی دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید تا با مزه خیال انگیزش آشنا شوید.

عدس پلو

پلو‌های مخلوط واقعا بی‌نظیر هستند. کمتر کسی پیدا می‌شود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و… را دوست نداشته باشد. پلو‌های مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، می‌توانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید. عدس پلو یکی از غذا‌های اصیل و محبوب ایرانی است که از گذشته تا به امروز در سفره غذای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد.

عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکه‌ای، مرغ، کشمش و خرما تهیه می‌کنند که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و خاص است.

عدس پلوی دشت مغان نوعی مدل متفاوت از طبخ عدس پلو است که با عدس، برنج، سبزی خورشتی، گوشت چرخ کرده و ادویه پلویی تهیه می‌شود و طعم متفاوتی دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید تا با مزه خوبش آشنا شوید.

اگر دوست دارید این عدس پلوی خوشمزه و متفاوت را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با اول فارس همراه باشید.

مواد لازم عدس پلوی دشت مغان

برنج: ۴ پیمانه
عدس: ۱ لیوان
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سبزی خورشتی: ۱ کاسه ماست‌خوری
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین و ادویه پلویی: به میزان لازم
عصاره گوشت (قرص ستاک): ۱ عدد
روغن: به میزان لازم
کره: به میزان لازم

عدس پلو 1
طرز تهیه عدس پلوی خوشمزه دشت مغان

برای درست کردن این عدس پلوی خوشمزه ابتدا عدس را همراه با یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه عدس پخت، پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقدرای روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود. در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و عصاره گوشت را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا گوشت کمی تفت بخورد. در مرحله بعد سبزی خورشتی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
برنج را آبکش کنید و ته‌دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه بچینید، سپس مقداری از مواد میانی را روی برنج بریزید و کمی دارچین و ادویه پلویی بپاشید، سپس دوباره کمی برنج بریزید و از لایه میانی روی برنج بریزید و باز هم ادویه پلویی و دارچین بپاشید و این کار را تا لایه آخر ادامه بدهید. روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. در آخر کمی کره آب شده و زعفران دم کرده غلیظ روی برنج بریزید و بعد برنج را هم بزنید، سپس داخل دیس سرو بکشید و میل کنید.

عدس پلو دشت مغان دستور اصلی عکس

نکات مهم در تهیه عدس پلو دشت مغان

۱ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه عدس پلوی گلستانی غذایی متفاوت که حتما امتحانش کنید

ادویه پلویی،بهترین ادویه ها برای پلو ، ترکیبات و طرز تهیه آنها در منزل

بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

عدس پلو دشت مغان

۲ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، انواع سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید.منبع:فرارو

مطالب مرتبط

نکات طلایی برای تهیه یک عدس پلوی بسیار خوشمزه و لذیذ

عدس پلو شکم پر بسیار خوشمزه از اصیل ترین غذاهای ایرانی ، مناسب تمامی مجالس

ترکیه «دشت مغان» ایران را خشک می کند !

نظرات