سیر از پر خاصیت ترین مواد غذایی است که در بسیاری از غذاها کاربرد دارد.سیر خشک ماندگاری بالایی نسبت به سیر تازه دارد بنابراین برخی آن را بصورت خشک مصرف می کنند.در این بخش چندین روش خشک کردن سیر تازه را آورده ایم.
راحتترین روش کندن پوست سیر
بکی از مشکلات افراد در تهبه ترشی سیر یا پودر سیر، کندن پوست آن است؛ اما دو روش بسیار راحت برای کندن پوست سیر وجود دارد که با به کار بردن آنها میتوانید در مدت زمان کمی، مقداری بسیار زیادی سیر پوست بگیرید؛ برای این منظور لازم است سیرها را با پوست داخل یک شیشه مربا ریخته و در شیشه را محکم بسته و به خوبی آن را حسابی تکان دهید؛ با این روش به راحتی پوست سیر از آن جدا میشود.
در روش دوم کافی است سیرها را چند دقیقه در آب گرم خیس کنید و بعد به راحتی پوست آن را جدا کنید؛ توجه داشته باشید که هنگام استفاده از این روش باید سیرها را به خوبی خشک کرده و بعد برای تهیه پودر سیر اقدام کنید.
روش های خشک کردن سیر با پوست و بدون پوست
اگر در این فصل که سیرتازه به وفور وجود دارد، سیر زیادی خریداری کرده اید ، سیرها را به روش های زیر خشک کنید تا به مدت طولانی سیرتازه در اختیار داشته باشید.
۱-نحوه خشک کردن سیر تازه در آفتاب
اگر میخواهید بدانید که چگونه سیر را خشک کنیم که پوک نشود؟ بهترین روش خشک کردن سیر، پهن کردن آنها در آفتاب است، برای این منظور سیرها را به صورت حلقهحلقه برش بزنید و روی پارچه تمیزی پهن کرده، زیر نور آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شوند؛ لین روش خشک کردن ممکن است ۳ الی ۴ روز طول بکشد.
۲-خشک کردن سیرتازه به صورت سنتی
برای خشک کردن سیرتازه می توانید سیرها را پوست گرفته و حلقه حلقه برش بزنید. سپس پارچه تمیزی روی زمین و در زیر آفتاب پهن کنید و این ورقه های سیر را روی آن پهن کرده و تا کاملا خشک شوند. برای خشک کردن سیر می توانید، سیرهایی که به تازگی چیده اید را بشویید و آنها را به مدت یک هفته در یک محل تاریک و بدون رطوبت خشک کنید.
۳-خشک کردن سیرتازه با آویزان کردن
سیر تازه درست مثل پیازچه می باشد و ساقه هایی را دارد ، شما برای خشک کردن این نوع سیر می توانید ، سیر را از ساقه های آن آویزان کنید تا خشک شود.
۴-خشک کردن سیر تازه با پوست توسط بخاری یا شوفاژ
برای خشک کردن سیرتازه می توانید سیرها را دانه دانه کنید و با پوست در سینی آلومینیومی یا روحی بچینید و سینی را روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا سیرها به تدریج در خانه و بدون آلودگی خشک شوند.
۵-خشک کردن سیرتازه با دستگاه خشک کن
شما می توانید سیر تازه را با استفاده از دستگاه میوه خشک کن ، خشک نمایید ، به این طریق که پوست سیر را جدا کنید. سپس سیرها را نازک برش بزنید و برش های سیر را داخل دستگاه میوه خشک کن قرار دهید و بگذارید تا خشک شود. برش های سیر خشک را در یک ظرف درب بسته نگهداری کنید.
۶-خشک کردن سیر تازه با نخ کشیدن سیر
شما برای خشک کردن سیر می توانید سیرها را از هم جدا کنید و ریشه سیرها را روی اجاق گاز بسوزانید. این کار باعث می شود سیرها رشد نکنند و پوک نشوند. سپس سیرها را با دستمال پاک کرده و باسوزن به نخ میندازیم و آویزان می کنیم تا سیرها خشک شوند.
۷-خشک کردن سیر تازه با استفاده از فر
برای خشک کردن سیر می توانید سیرها را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید و کف سینی فر و یا یک توری مناسب پهن کنید و بعد آن ها را به مدت ۱.۵ الی ۲ ساعت با دمای ۱۱۰ درجه سانتی گراد داخل فر قرار دهید. بهتر است در زمانی که سیرها در فر قرار دارند، هرازگاهی سیرها را چک کنید. زمان خشک شدن سیرها در فر به نوع فر و برش های سیر بستگی دارد اما شما برای اینکه دریابید سیرها خشک شده اند یا نه یک سیر را تکه کنید اگر کاملا خشک شده بود و مغز آن نیز خشک بود یعنی آماده است.
طرز تهیه پودر سیر خانگی
بعد از آنکه سیرها را به یکی از روشهای بالا خشک کردید، برای پودر کردن آن میتوانید به روش زیر عمل کنید؛ در این روش طرز تهیه پودر سیر، سیرهای خشک شده را در آسیاب یا مخلوطکن بریزید و همه را یکجا پودر کنید؛ در این روش میتوانید سیرها را به طور یکجا پودر نکنید؛ بلکه آنها را در شیشه مناسب ریخته و درجای خشک و خنک نگهدارید و هربار برای استفاده مقداری از آن را پودر کنید.
نکات مهم در تهیه پودر سیر خانگی
در صورتی که از فر برای خشک کردن سیر استفاده میکنید لازم به ذکر است که هر چه قدر دمای فر پایینتر و مدت خشک شدن بیشتر باشد پودر سیر شما روشن تر است و عطر بیشتری دارد.
- از هر یک بوته سیر شاید ۱ قاشق غذاخوری پودر به دست بیاد.
- برای جلوگیری از به هم چسبیدن پودر سیر، بعد از آماده شدن آنها را در محیطی خشک و خنک نگهدارید.
- روشی دیگر برای جلوگیری از به هم چسبیدن پودر سیر این است که داخل آن مقداری نمک مخلوط کنید.
روش های دیگر نگهداری سیرتازه به مدت طولانی
به جز خشک کردن با روش های زیر می توان سیرتازه را به مدت طولانی نگهداری کرد.
نگهداری سیر در دمای اتاق
اگر می خواهید سیرتازه را طولانی مدت تر نگهداری کنید ، آن را در یخچال قرار ندهید زیرا این کار باعث می شود رطوبت به سیر اضافه شود و می تواند باعث رشد کپک شود.سیر را در یک اتاق با دمای حدود ۱۶ درجه سانتی گراد نگهداری نمایید.
نگهداری سیر تازه در روغن
برای نگهداری طولانی تر سیر تازه آن را در روغن قرار دهید. برای نگهداری سیر در روغن پوست سیرها را بکنید و سیرها را در یک بطری شیشه ای یا محفظه پلاستیکی روغن غوطه ور کنید و درب محفظه یا بطری را محکم ببندید و آن را مستقیماً در فریزر قرار دهید. هرگز شیشه سیر روغنی را در اتاق قرار ندهید و در فریزر بگذارید و زمانیکه به سیر نیاز داشتید با قاشق آن را خارج کنید.
نگهداری سیر با پوست درفریزر
گرچه فریز کردن سیر عطر و طعم آن را تغییر می دهد، اما می توانید سیر را در فریزر به مدت طولانی نگه دارید . برای فریز نمودن سیر آن را با پوست در یک پلاستیک یا فویل آلومینیومی یا پاکت فریزر قرار داده و آنها را در فریزر قرار دهید و زمان نیاز حبه های سیر را از فریزر خارج کنید.
نگهداری سیر تازه در سرکه
برای نگهداری طولانی سیر تازه سیرها را در سرکه قرار دهید. برای این کار سیرها را پوست بکنید و سیرها را در یک بطری شیشه ای بریزید و سپس سرکه مدنظر خود را درون آن بریزید و برای اضافه کردن طعم بیشتر به ترشی یک قاشق نمک را همراه با هر گیاه معطر خشک شده دیگر مانند فلفل قرمز، اورگانو، رزماری یا برگ بو به بطری اضافه کنید. درب بطری را محکم ببندید و آن را در یخچال قرار دهید.هرگز سیر ترشی را در دمای اتاق نگهداری نکنید زیرا به سرعت کپک می زند.
تهیه سیر نمکی
برای درست کردن سیر نمکی، سیر خشک شده را در یک غذاساز بریزید و تا به یک پودر نرم تبدیل شود. سپس چهار پیمانه نمک دریا را به یک پیمانه پودر سیر اضافه کنید و برای یک تا دو دقیقه آنها را ترکیب کنید. سیر نمکی را در یک بطری شیشه ای ریخته و درب آن را محکم ببندید و در جای تاریک و خنک قرار دهید.
نظرات