• 02 تیر 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 147125

دستورپخت کباب لاپلو ، یک انتخاب خوشمزه و متفاوت برای شام یا نهار

کباب لاپلو یک غذای خوشمزه است که می توان گفت مشابه کباب تابه ای است اما با این تفاوتی که لا به لای برنج قرار می گیرد و همراه با برنج با حرارت پخته می شود.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرزتهیه این غذای خوشمزه و آسان را بیاموزید. مواد لازم برای […]

کباب لاپلو یک غذای خوشمزه است که می توان گفت مشابه کباب تابه ای است اما با این تفاوتی که لا به لای برنج قرار می گیرد و همراه با برنج با حرارت پخته می شود.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرزتهیه این غذای خوشمزه و آسان را بیاموزید.

طرز تهیه کباب لاپلویی

مواد لازم برای کباب لاپلویی دو نفره

برنج :۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده :۲۵۰ گرم
تخم مرغ :۱ عدد
ماست :۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده :۲ قاشق غذاخوری
کره :۵۰ گرم
پیاز :۱ عدد درشت
گوجه فرنگی :۲ عدد
رب گوجه فرنگی :۱ قاشق مرباخوری
سماق و پودر زیره :به مقدار کافی
نمک ، فلفل و زردچوبه :به اندازه کافی

طرز تهیه کباب لاپلویی

دستور پخت کباب لاپلویی

مرحله اول

برای شروع طرز تهیه کباب لاپلویی ، ابتدا برنج را بشویید و در مقداری آب خیس دهید تا یکی دو ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم

پیاز را پوست بکنید و بعد از شستن با رنده ریز رنده کنید. آب اضافه پیاز را بگیرید و تفاله پیاز را به همراه ادویه کباب لاپلو که شامل سماق، پودر زیره، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و با دست ورز دهید.

مرحله سوم

بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دادن، گوشت حالت چسبندگی پیدا میکند، که در این حالت باید روی آن را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا یک ساعت در یخچال استراحت کند.

مرحله چهارم

سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. وقتی روغن داغ شد ، مایه گوشت را کف تابه، به صورت یکدست پهن کنید و درب تابه را بگذارید تا کباب خودش را به اصطلاح بگیرد و بعد از تقریبا یک ربع، حرارت را خاموش کنید.

مرحله پنجم

گوجه فرنگی را رنده کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سرخ شود. بعد به آن رب گوجه فرنگی به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و خوب تفت دهید.وقتی آب درون تابه کشیده شد، حرارت زیر سس را خاموش کنید.

مرحله ششم

در این مرحله از طرز تهیه کباب لاپلو مجلسی ، داخل قابلمه ای مناسب تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوش بیاید.سپس داخل آب یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. برنج را هم داخل آب در حال جوش بریزید و بعد از ۷ تا ۱۰ دقیقه که برنج نیمه پخت شد ، آنرا آبکش کنید و چند ثانیه ای صبر کنید تا آب اضافه آن گرفته شود.

مرحله هفتم

داخل کاسه ای مناسب تخم مرغ را به همراه ماست و زعفران دم کرده ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.سپس یک کفگیر از برنج آبکش شده به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله هشتم

حالا کف قابلمه مورد نظرتان مقداری روغن بریزید و برنج مخلوط شده با تخم مرغ را کف قابلمه پخش کنید. با پشت قاشق سطح روی برنج را بفشارید.سپس کباب نیم پز شده را روی برنج مخلوط در کف قابلمه قرار دهید و مقداری سماق روی کباب بریزید و سس گوجه فرنگی را روی کباب بریزید.

مرحله نهم

در ادامه و خش انتهایی پخت کباب لاپلو خوشمزه، باقیمانده برنج را به قابلمه اضافه کنید و برنج را کمی فشار دهید.حالا کره را خرد کنید و در قسمت های مختلف روی برنج قرار دهید و بگذارید تا برنج به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد. سپس آن را سرو کنید.

طرز تهیه کباب لاپلویی

نکات مربوط به زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می‌شود، بیشتر از مضرات آن گفته می‌شود؛ اما همان‌طور که می‌دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه‌ها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم‌خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک می‌کند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می‌بخشد.

گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های گروه B است. این گروه از ویتامین‌ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفند استفاده می‌کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می‌شود؛ بنابراین باید اندازه کباب تابه‌ای را بزرگ‌تر کنید. توصیه می‌کنیم برای تهیه کباب تابه‌ای از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید

مطالب مرتبط

دستور پخت کتلت بادمجان بدون گوشت به روش ایتالیایی

طرز تهیه چیکن پاپ کورن یک میان وعده جذاب و فوق العاده خوشمزه

دستور تهیه ۴ غذای متفاوت و جذاب با سیب زمینی

نظرات