برنج در آسیا فقط یک غذای اصلی نیست، بلکه بخش جداییناپذیر روتین مراقبت از پوست به شمار میرود. زنان ژاپنی و کرهای قرنها است که از آب برنج برای حفظ سلامت و زیبایی پوست و موی خود استفاده میکنند. امروزه بسیاری از برندها هم طیف وسیعی از محصولات حاوی آب برنج را ارائه کردهاند.
ترکیبات موجود در برنج چه چیز هایی هستند؟
برنج، که یکی از پایههای اصلی تغذیه در سراسر جهان است، نه تنها به دلیل ارزش غذایی بالای دانههایش مورد توجه قرار گرفته بلکه به خاطر آب حاصل از آن نیز شهرت یافته است. آب برنج، که معمولاً پس از خیساندن یا پختن برنج به دست میآید، به نظر میرسد سرشار از خواص مغذی دانههای برنج، از جمله ۷۵ تا ۸۰ درصد نشاسته، است. اما خواص آن فراتر از نشاسته میرود و شامل:
- اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن
- ویتامینهای گروه B برای تقویت عملکرد سلولی
- ویتامین E، معروف به ویتامین جوانی
- مینرالها که به حفظ تعادل الکترولیتی کمک میکنند
- آنتیاکسیدانها که در مبارزه با رادیکالهای آزاد مؤثر هستند
با این حساب، آب برنج معجزه ای برای مو است مزایای استفاده از آن یا عصاره آن در زیبایی و سلامت بیشمار است. از تقویت و درخشندگی مو و پوست گرفته تا بهبود شرایط گوارشی مانند اسهال، آب برنج به سرعت به یک روش محبوب و طبیعی برای حفظ سلامت و زیبایی تبدیل شده است.
خواص آب برنج برای پوست
مطالعات زیادی در مورد فواید آب برنج برای پوست انجام نشده است. بنابراین، بیشتر مزایایی که در مورد آن گفته میشود حاصل تجربیات مردم است. با این حال، بیایید با هم تأثیر آب برنج را روی پوست بررسی کنیم.
۱-خواص آب برنج برای ضدپیری
یک مطالعه تأثیر ژل حاوی آب برنج را روی پوست انسان ارزیابی کرد. این مطالعه شامل ۱۲ داوطلب بود که بهمدت ۲۸ روز از این محصول استفاده کردند. نتایج این تحقیق نشان داد که آب برنج مملو از آنتی اکسیدانهایی است که میتوانند فعالیت الاستاز (آنزیمی که به الاستین پوست آسیب میزند) را مهار کنند. بنابراین، آب برنج میتواند به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش علائم پیری کمک کند.
۲-روشنتر کردن پوست
این مزیت آب برنج از نظر علمی ثابت نشده است، اما در کره و ژاپن مردم از آن برای رفع لکهها و روشنتر کردن پوست خود استفاده میکنند. فرض بر این است که آب برنج حاوی آنزیمهایی است که باعث روشن شدن پوست میشوند. به همین دلیل است که از آن بهعنوان یک مادهی فعال در انواع صابونها و کرمها استفاده میشود.
۳-محافظت از سد دفاعی پوست
وقتی سد طبیعی پوست آسیب میبیند، پوست شما خشک شده و در برابر مشکلاتی مانند درماتیت آتوپیک آسیبپذیر میشود. یک مطالعه نشان داد که نشاستهی برنج میتواند به بهبود و ترمیم سد طبیعی پوست کمک کند. این موضوع بهویژه برای افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک مفید است. علاوه بر این، ممکن است آب برنج بتواند به رفع اگزما، بثورات پوستی و التهاب هم کمک کند.
۴-تسکین آفتابسوختگی
آب برنج باعث تسکین پوست آفتابسوخته میشود. به همین دلیل، بسیاری از مردم استفاده از آن را برای درمان علائم خفیف آفتابسوختگی مانند قرمزی، التهاب و خارش مفید میدانند.
خواص آب برنج برای مو
۱- سرعت بخشیدن به رشد موها
هیچ چیز بهتر از آب برنج نمیتواند به کاهش ریزش مو کمک کند و سرعت رشد آن را بهبود ببخشد. اسیدهای آمینه موجود در آب برنج به بازسازی مو و رشد آن کمک میکنند. همچنین، آب برنج حاوی ویتامینهای B ،C و E است که روی رشد مو تأثیر مثبت دارند. بهترین راه برای استفاده از آب برنج این است که بعد از شستن موهای خود آنها را با آب برنج آبکشی کنید. این کار را حداقل دو بار در هفته انجام دهید تا به نتیجهی دلخواه برسید.
۲-کاهش موخوره از خواص آب برنج است
مراقبت ناکافی و آلودگی روی سلامت موها تأثیر منفی میگذارد و به ایجاد موخوره منجر میشود. موهای شما برای جلوگیری از موخوره به پروتئین نیاز دارند و آب برنج میتواند مقدار زیادی از این درشتمغذی را در اختیار آنها قرار دهد. برای رفع موخوره، اجازه دهید آب برنج ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی موهای شما بماند، سپس موهایتان را بشویید. بهتدریج شاهد بهبود وضعیت موهای خود خواهید بود.
۳-آب برنج برای موهای براق و ابریشمی
به عنوان ماسک مو استفاده کنید و بعد از ۲۰ دقیقه، با شامپوی ملایم بشویید. برای عطر بهتر، گلاب اضافه کنید.
۴- آب برنج برای از بین بردن شپش
آب برنج میتواند شپش را از بین ببرد. با استفاده منظم، از شر این موجودات خلاص شوید.
۵- آبکشی موها
بعد از این که از شامپو استفاده کردید، شستن موها با آب برنج به جای استفاده از نرمکننده بهترین کاری است که میتوانید انجام دهید. آب برنج بافت موهای شما را بهبود میبخشد و حجم آنها را افزایش میدهد. همچنین موهای شما را صاف میکند و آنها را قوی و سالم نگه میدارد.
۶-تقویت ریشهی موها و براق کردن آنها
آب برنج سرشار از اسیدهای آمینه است که ریشههای مو را تقویت میکنند، به موها درخشندگی میبخشند و آنها را نرم و ابریشمی میکنند. اگر موهای ابریشمی و براق میخواهید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که از آب برنج بهعنوان ماسک مو استفاده کنید. بگذارید این ماسک ۲۰ دقیقه روی موهای شما بماند و سپس آن را بشویید.
۷-ترمیم موهای آسیب دیده
آب برنج اصطکاک سطحی را کاهش میدهد و خاصیت ارتجاعی مو را بهبود میبخشد. علاوه بر این، حاوی کربوهیدراتی به نام اینوزیتول است که موهای آسیبدیده را ترمیم کرده و از آنها محافظت میکند. چیزی که آب برنج را از سایر مواد متمایز میکند اینوزیتول است که حتی پس از شستن آب برنج در موهای شما باقی میماند و مانع آسیبدیدگی بیشتر آنها میشود.
۸- نرم کردن مو
آب برنج برای مو یک نرمکنندهی خوب و مقرون بهصرفه است. فقط کافی است به آن کمی اسانس رزماری، اسطوخودوس یا گل شمعدانی اضافه کنید. بعد از شستن مو، محلول را به تمام قسمتهای آن بمالید. بگذارید بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه بماند و سپس آن را با آب سرد بشویید.
۹- درمان شورهی سر
شورهی سر یک تهدید جدی برای موها است که مانند طاعون به سر شما حمله میکند و انبوهی از غبار سفید را روی لباسها به جا میگذارد. وجود شورهی سر نه تنها باعث خجالت شما میشود، بلکه میتواند به خارش و سوزش منجر شود. آب برنج به رفع شورهی سر کمک میکند و استفادهی منظم از آن میتواند این مشکل را بهطور کامل از بین ببرد. بنابراین، بهتر است موهای خود را بهطور مرتب با آب برنج بشویید.
نحوهی آمادهسازی آب برنج
راههای زیادی برای تهیهی آب برنج وجود دارد که در این بخش به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
برنج جوشانده شده
- یک لیوان برنج را همانطور که همیشه میپزید، در آب بجوشانید.
- بدون اینکه آب برنج را دور بریزید، آن را آبکش کنید.
- آب برنج را داخل یک بطری شیشهای بریزید.
- قبل از گذاشتن بطری در داخل یخچال، اجازه دهید آب برنج کاملا خنک شود.
- از آب برنجی که با این روش تهیه میشود، برای پوست و موهای خود استفاده کنید.
برنج خیسانده شده
- یک لیوان برنج (حدود ۱۰۰ گرم) را بهسرعت زیر شیر آب بگیرید تا تمیز شود.
- سه لیوان آب (حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیلیتر) داخل یک کاسه بریزید.
- برنج را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
- با انگشتهای خود به آرامی برنج را هم بزنید و فشار دهید.
- برنج را از صافی رد کرده و آب آن را در یک بطری شیشهای بریزید.
- بطری را در یخچال بگذارید.
- شما میتوانید آب برنج را بهمدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید و آن را روی پوست خود بمالید.
نظرات