قوانین و مجوزهای لازم برای بازسازی و تعمیر خانه که باید بدانیم

آیا برای بازسازی خانه‌ام به مجوز نیاز دارم؟ پاسخ هم آری است و هم خیر! اخذ مجوز از شهرداری برای انجام بازسازی آپارتمان منوط به این است که بازسازی شامل چه مواردی است و چه میزان تغییر را در ساختمان ایجاد می‌کند. به گزارش اول فارس ، اگر تعمیرات جزئی باشد به دریافت مجوز نیازی […]

مفاد قانونی و مجوزهای لازم برای بازسازی خانه که باید بدانیم

آیا برای بازسازی خانه‌ام به مجوز نیاز دارم؟ پاسخ هم آری است و هم خیر! اخذ مجوز از شهرداری برای انجام بازسازی آپارتمان منوط به این است که بازسازی شامل چه مواردی است و چه میزان تغییر را در ساختمان ایجاد می‌کند.

به گزارش اول فارس ، اگر تعمیرات جزئی باشد به دریافت مجوز نیازی نیست، اما برای انجام تعمیرات غیراساسی، تعمیرات اساسی، تخریب ساختمان یا تغییر کاربری اخذ مجوز از شهرداری الزامی است. طبق ضوابط و مقررات ساختمان‌های مسکونی در ۳ حالت برای بازسازی خانه باید مجوز بگیرید:

در قوانین بازسازی، تعمیرات غیراساسی آپارتمان به دسته‌ای از تغییرات جزئی اطلاق می‌شود که برای اجرای آنها نیاز به دریافت مجوز وجود دارد و شامل ۲ حالت است:

پروژه بازسازی بزرگ و حجیم باشد و احتمال داشته باشد که عمدی یا سهوی پروژه از چارچوب تعمیرات جزئی خارج شود.

پروژه در مناطقی از شهر باشد که احتمال تغییر کاربری آپارتمان از مسکونی به تجاری و اداری وجود داشته باشد.

تعمیرات اساسی شامل چه مواردی می‌شود؟
مطابق قوانین بازسازی آپارتمان تعمیرات اساسی شامل موارد زیر می‌شود:

خراب کردن دیوارها و تیغه‌های داخلی که به نام حائل یا باربر شناخته می‌شوند. تغییر محل راه‌پله‌ها، جابه‌جا کردن دیوارهای پارکینگ، تغییر قسمت‌هایی از ساختمان که براساس قوانین شهرسازی ممنوع است. تغییر کاربری ساختمان، تخریب ساختمان

مواردی که به مجوز شهرداری نیاز ندارد

همه اقدامات مربوط به تعمیر و تعویض کف‌سازی طبقات و زیرزمین، سیمان‌کاری و سفیدکاری، نقاشی ساختمان، اقدامات مربوط به تعمیر و تعویض نمای ساختمان بدون ایجاد تغییر در نقشه معماری، تغییرات مربوط به محوطه و حیاط ساختمان (مثل ساخت باغچه) درصورتی‌که فضایی به زیربنای ساختمان اضافه نشود.

تعمیرات شیروانی و بام، تعمیر سرویس‌های بهداشتی، ساخت سرویس بهداشتی در محوطه ساختمان تا ۳ مترمربع، تعمیر یا تعویض کاشی‌های سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه، تعویض سنگ شکسته راه‌پله، تعویض در و پنجره‌ها، دوجداره کردن پنجره، تعمیر لوله‌کشی ساختمان، تعمیرات سیم‌کشی ساختمان، نصب کولر و شوفاژ، تخلیه و حفر چاه فاضلاب، نصب موتورخانه بدون حذف پارکینگ یا ایجاد فضای جدید، تخریب و بازسازی دیوار حیاط مجاور خیابان، ایجاد حفاظ بر دیوار محوطه و مقابل پنجره‌ها،‌ افزودن المان‌های دکوراتیو غیرسازه‌ای،‌مسیر درخواست مجوز بازسازی،‌در شهر تهران برای انجام بیشتر امور مربوط به شهرداری‌ها اعم از اخذ پروانه‌باید به دفاتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه کنید.

به‌طور متوسط اخذ مجوز تعمیرات غیراساسی، در شهر تهران بین یک تا ۴ روز کاری طول می‌کشد. دریافت مجوز بازسازی و تعمیرات اساسی بین ۲ تا ۷ روز کاری در شهر تهران زمان می‌برد.

مخالفت برخی از واحدها با بازسازی ساختمان

یکی از مسائل رایج در مجتمع‌های مسکونی در نوسازی آپارتمان‌های چندطبقه و چندواحده، رضایت نداشتن تمام مالکان ساختمان به بازسازی است.

مطابق قوانین جاری بازسازی آپارتمان، امکان بازسازی با وجود مخالفت برخی واحدها وجود دارد. طبق ماده ۱۳ قانون تملک آپارتمان‌ها درصورتی‌که به تشخیص ۳ نفر از کارشناسان رسمی دادگستری عمر مفید ساختمان به پایان رسیده باشد، اگر اقلیت مالکان موافق با بازسازی نباشند، آن دسته از مالکان که قصد بازسازی مجموعه را دارند می‌توانند براساس حکم دادگاه نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام کنند.

بیشتر بخوانید:

دلیل علاقه عجیب ایرانی‌ها برای خرید و نگهداری بچه میمون‌ها

مالیات جدید بر گاز معده که دیگه نداشتیم !

هنگام تعمیر یا بازسازی یک واحد آپارتمانی ممکن است جابه‌جایی مصالح و نخاله‌های ساختمانی، عبور و مرور کارگران و سروصدای ناشی از تخریب و عملیات ساختمانی برای همسایگان ایجاد مزاحمت کند. اگر تعمیرات و بازسازی ضروری باشد مالک از لحاظ حقوقی و قانونی اجازه تعمیر آپارتمانش را دارد، اما در مواردی پیش می آید که بازسازی بیش‌ازحد متعارف طول می‌کشد یا در ساعت‌های نامناسب سروصدای زیاد باعث آزار و اذیت همسایگان می‌شود که این موضوع با ماده ۵۹ قانون آپارتمان‌نشینی مغایرت دارد.

به همین دلیل در بسیاری از آپارتمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی، هیأت‌مدیره قوانینی خاص در این مورد وضع می‌کند که اغلب حاوی اطلاعات دقیقی درباره بازسازی برای واحدهای آپارتمانی است تا آسایش و ایمنی همه ساکنان در مجتمع آپارتمانی حفظ شود. پس تنها به قوانین رسمی اکتفا نکنید و با مدیریت آپارتمان خود نیز پیش از شروع بازسازی هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.منبع:همشهری آنلاین

مطالب مرتبط

۵ قانون طلایی مخصوص ژاپنی ها برای مدیریت بهتر ذهن و زندگی

با این۷ قانون طلایی از طلاق فرار کنیم

۵ قانون طلایی افراد موفق برای مدیریت دخل و خرج

نظرات