۹ روش هسته گیری راحت گیلاس و آلبالو بدون دستگاه

اگر در فکر درست کردن یک تارت گیلاس هستید و یا دوست دارید با آلبالویی که در یخچال دارید، مقداری مربای آلبالو تازه و خوشمزه یا یک آلبالو پلوی بی‌نظیر خانگی درست کنید، اولین کاری که باید انجام دهید جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس است. شاید فکر کنید برای این کار به دستگاه نیاز دارید، اما […]

اگر در فکر درست کردن یک تارت گیلاس هستید و یا دوست دارید با آلبالویی که در یخچال دارید، مقداری مربای آلبالو تازه و خوشمزه یا یک آلبالو پلوی بی‌نظیر خانگی درست کنید، اولین کاری که باید انجام دهید جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس است. شاید فکر کنید برای این کار به دستگاه نیاز دارید، اما حقیقت این است که روش‌های متعددی برای بیرون آوردن هسته آلبالو و گیلاس وجود دارد. در ادامه می‌توانید با روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس آشنا شوید.

هسته گیری گیلاس و آلبالو بدون دستگاه

روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس:

۱-از سیخ چوبی یا چاپستیک استفاده کنید

یکی از بهترین روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از سیخ چوبی یا چاپستیک است. از آن جایی که اندازه آلبالو و گیلاس متفاوت است، بنابراین بهتر است برای درآوردن هسته آلبالو از سیخ چوبی و برای بیرون آوردن هسته گیلاس از چاپستیک که ضخامت بیشتری دارد، استفاده کنید.

برای این کار باید میوه را بین دو انگشت خودتان بگیرید. سپس سیخ چوبی یا چاپستیک را در گودی میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، فشار دهید. این کار را به آرامی اما محکم انجام دهید تا هسته میوه از آن جدا شود.

۲-جدا کردن هسته آلبالو با سنجاق

در روش دوم بسیاری از افراد از سنجاق کاغذ یا سنجاق قفلی استفاده می کنند. این روش به این شکل است که سنجاق را از جایی که شاخه از آلبالو جدا می شود، فرو می کنند. سپس با فشار هسته آلبالو را از آن خارج می کنند. این روش نسبت به روش اول بهتر است. اما ممکن است تا قلق این کار را پیدا کنید، بسیاری از آلبالو ها له شوند. همچنین ممکن است سرعت کار بسیار پایین باشد. اما حالا پس از بررسی این روش ها متوجه شدید که روش های مناسبی برای جدا کردن هسته نیستند. حالا در ادامه بهتر است به سراغ بهترین روش جدا کردن هسته برویم.

۳-استفاده از گیره کاغذ

یکی از هوشمندانه‌ترین روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از «گیره کاغذ» است. برای این کار باید گیره را به شکل S باز کنید. سپس آن را از قسمت بالای میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، وارد کنید و بچرخانید. سپس هسته آلبالو و گیلاس را بیرون بکشید. مطمئن باشید بعد از چند بار درآوردن هسته گیلاس، این روش برایتان فوق‌العاده راحت می‌شود.

۴-استفاده از نی

یکی دیگر از روش‌های کاربردی برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن و هسته‌گیری گیلاس استفاده از «نی» است. برای این کار باید یک نی با اندازه مناسب و استحکام کافی را از بخش فرو رفته میوه فشار دهید تا هسته آلبالو یا گیلاس از سمت دیگر آن خارج شود. برای این کار نباید از نی‌های پلاستیکی نازک یا کاغذی استفاده کنید. نی شما باید مقاوم و سفت باشد تا با کمی فشار خراب نشود.

بهتر است برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن از نه فلزی یا نی‌های شیشه‌ای استفاده کنید که راحتی و بدون کوچک‌ترین آسیبی میوه را جدا می‌کنند.

۵-استفاده از چنگال

اگر یک چنگال ارزان قیمت دارید که دیگر قابل استفاده نیست، می‌توانید از آن برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید. برای هسته گیری آلبالو باید با کمک یک انبردست همه شاخه‌های چنگال را خم کنید و تنها از یک شاخه آن استفاده کنید. سپس نوک شاخه چنگال را با انبردست کمی خم کنید تا راحت‌تر هسته آلبالوها جدا شود.

برای گیلاس نیز بهتر است تنها ۲ شاخه بیرونی چنگال را به سمت بالا خم کنید. سپس نوک چنگال را با استفاده از انبر کمی خم کنید تا شبیه به قلاب شود. حال از بخش فرو رفته میوه فشار دهید و هسته آلبالو و گیلاس را به سمت بیرون خارج کنید.

هسته گیری گیلاس و آلبالو بدون دستگاه

۶-استفاده از ماسوره خامه 

از دیگر روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس می‌توان به ماسوره یا «قیف فلزی خامه‌ریزی» اشاره کرد. اگر اهل شیرینی‌پزی باشید، حتماً چند عدد ماسوره کوچک فلزی که برای ریختن خامه روی کیک استفاده می‌شود را در خانه دارید. برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس می‌توانید یک ماسوره با اندازه مناسب انتخاب کنید. سپس نوک قیف را از بخش فرو رفته میوه فشار دهید تا هسته آلبالو و گیلاس جدا شود.

توجه داشته باشید که برای این کار باید از یک ماسوره با اندازه مناسب استفاده کنید تا هسته به راحتی از میوه جدا شود. برای آلبالو از ماسوره کوچک‌تر و برای گیلاس از قیف‌هایی با سوراخ بزرگ‌تر استفاده کنید. نوک ماسوره بهتر است حالت گرد و صاف باشد، قیف‌های ستاره‌ای چندان برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس مناسب نیستند.

۷-استفاده از سنجاق سر

یک ترفند گرفتن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از سنجاق سر یا همان گیره موهای مشکی و ساده است که در اکثر خانه‌ها یافت می‌شود. برای این کار باید ابتدا سنجاق را به خوبی با آب و صابون بشویید و ضدعفونی کنید. سپس آن را از قسمت فرو رفته میوه و جایی که قبلا به ساقه متصل بوده، فشار دهید و بچرخانید تا هسته خارج شود. در این روش هم می‌توانید هسته را به سمت بیرون بکشید و هم آن را فشار دهید تا از طرف دیگر میوه خارج شود.

۸-استفاده از بطری شیشه ای

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از یک بطری با دهانه کوچک است. برای این کار می‌توانید گیلاس یا آلبالو را روی دهانه یک بطری شیشه‌ای کوچک بگذارید و سپس از بالا سیخ چوبی و چاپستیک و یا هر ابزار دیگری که در دسترس دارید را فشار دهید تا هسته جدا شود و داخل بطری بیفتد.

۹-استفاده از لوله خودکار

شاید برایتان جالب باشد اما خیلی از قدیمی‌ها هنوز هم برای هسته گرفتن آلبالو و گیلاس از «لوله خودکار بیک» استفاده می‌کنند. برای این کار باید ابتدا لوله خودکار را جدا کنید و آن را به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید و ضدعفونی کنید. سپس لوله خودکار را از بخش فرو رفته آلبالو و گیلاس به داخل فشار دهید تا هسته آن جدا شود.

مطالب مرتبط

روش های خشک کردن آلبالو در خانه + نکات کاربردی

طرز تهیه بستنی خانگی با طعم آلبالو و گیلاس

خواص معجزه آسای آب آلبالو که تاکنون نمی دانستید

نظرات