جوجه کباب واقعاً یکی از غذاهای خوشمزه و محبوبه! طعمش به خوبی از ترکیبات گوشت مرغ، ادویهها و مواد چربی که در طول آمادهسازی به آن اضافه میشوند، ناشی میشود. برای به دست آوردن یک جوجه کباب با طعم جذاب، میتوانید از ترکیباتی مانند زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز، نارنج و یا لیمو، یونجه، روغن زیتون و مواد دیگری استفاده کنید. همچنین، آبپز کردن یا مارینه کردن مرغ قبل از پخت، میتواند به بهتر شدن طعم جوجه کباب کمک کند. آیا مایلید که اشتباهاتی که طعم جذاب جوجه کباب شما را خراب می کند بدانید. با ما همراه شوید.
۱-آتش را تندوتیز میکنید
حرارت زیاد شام دلپذیرتان را خراب میکند. اگر از اجاقگاز یا کبابپزهای گازی استفاده میکنید، درجه حرارت متوسطی در حدود ۱۷۷ درجه سانتیگراد کافی است. در صورت استفاده از زغال هم سعی کنید که زغالهای داغ را به پشت بچرخانید و گوشت را با حرارت غیرمستقیم آنها بپزید.
دستگاههای کبابپزی که درپوش دارند گزینه خوبی برای پخت کباب هستند. بستهبودن فضای اطراف سیخها و گوشت مرغ، پخت را بهتر و سریعتر میکند.
۲-هنگام تهیه جوبه کباب زعفران را با موادقاطی نکنید
هرگز زعفران دم شده با دیگر مواد ترکیب نکنید در این صورت فقط مواد جوجه رنگ میگیرد و جوجه رنگ کمی دارد. بلکه بهتر است زعفران را در ابتدا به سطح مرغ بزنید و بگذارید یک ساعت استراحت کند و سپس مابقی مواد را اضافه کنید. در طرز تهیه کباب کوبیده مرغ نیز باید این نکته را رعایت کنید.
۳-در تهیه جوجه کباب هرگز پیاز را رنده نکنید
اگر پیاز را رنده کنید به تکههای جوجه میچشبند و در هنگام کباب کردن پیازها سیاه میشوند و شما فکر میکنید جوجه آماده است درحالی که جوجه خام است و از طرفی دیگر پیازها نیز مرغ را تلخ میکنند. بهتر است جوجه پیاز را خلالی کنید.
۴-نمک و فلفل را فراموش میکنید
گوشت مرغ را با نمک و فلفل مزهدار کنید. حتی اگر خوشتان نمیآید از مواد مختلف برای طعمدارکردن گوشت استفاده کنید، باز هم نباید از نمک و فلفل غافل شوید. بعضیها گوشت را در آبنمک میخوابانند. این هم فکر خوبی است. چنین کاری هم طعم کباب را بهتر میکند و هم مانع خروج رطوبت از گوشت میشود.
۵-سُس را زود اضافه میکنید
استفاده از سس برای طعمدارکردن جوجهها آدابی دارد. اگر قطعات گوشت را سریع آغشته به سس و آنها را روانه سرخشدن کنید، کبابتان خراب میشود. برای آغشتهشدن گوشت به سس صبر داشته باشید تا کباب نسوزد و مغزپخت شود.
اگر هم سیخها را روی آتش گذاشتهاید، خیلی زود و سریع سس بیشتر به گوشتها اضافه نکنید. بگذارید که مرغتان روی حرارت بماند و در صورت نیاز به آن بعد از کمی پختن سس بیشتری به آن بزنید.
سس مخصوص کباب معمولا حاوی موادی است که روی حرارت بهرنگ قهوهای درمیآیند. این رنگ شما را گول میزند و فکر میکنید که کبابتان پخته است، اما اینطور نیست. پس حواستان به این نکته باشد.
۶-به میزان پختگی گوشت توجه ندارید
برای نوشجانکردن کبابی مغزپخت و خوشمزه باید حواستان به میزان پختگی گوشت باشد. بیش از حد یا کم پختن گوشت توصیه نمیشود. میدانید راهحل جالب و ساده این مسئله چیست؟ استفاده از دماسنج. دماسنجی بیاورید و دمای گوشت را اندازه بگیرید.
اگر دمای گوشت حدود ۷۴ درجه سانتیگراد است، لازم نیست بیشتر بپزد. اگر شکل و مدل دماسنج به شما امکان میدهد، آن را در ضخیمترین بخش گوشت فرو کنید و حرارت را بسنجید. حواستان باشد که دماسنج با استخوان گوشت تماس پیدا نکند.
۷-کره را جایگزین روغن مایع نکنید
کره در اثر سرما سفت میشود حتی اگر ان را گرم کنید، اما مرغ سرد است و در نهایت موادجوجه در یخچال قرار میگیرد و هیچ تاثیری بر روی نرم ماندن جوجهها ندارد در نهایت اگر بخواهید میتوانید برای عطر و طعم آن یک قاشق کره آب شده به جوجههای پخته شده اضافه کنید.
۸-گوشت و مواد دیگر را با هم کباب میکنید
مواد مختلف مانند گوجه و فلفل را به سیخ کبابها اضافه نکنید. وجود مواد دیگر در سیخ باعث میشود که آب اضافیشان روی شعله بچکد و آن را تندتر کند. این مسئله پختن کبابها را دچار مشکل میکند؛ شعله تندشده و پرحرارت گوشتها را میسوزاند و کباب را خراب میکند. حواستان باشد که مواد خوشمزه دیگر مانند گوجه و بادمجان را در سیخهایی جداگانه کباب کنید.
۹-بخشهای مختلف گوشت را با هم میپزید
پختن هر بخشی از مرغ اصول خاص خود را دارد. زمان و شیوه پخت ران و سینه یکسان نیست. پختن بال هم ماجرای خودش را دارد. بنابراین بهتر است که بخشهای یکسان را روانه یک سیخ کنید تا در کنار هم بپزند.
برای پختن سینه مرغ باید سیخها را بچرخانید و نگذارید که مدتی طولانی بیحرکت روی حرارت بمانند. این کار به حفظ رطوبت گوشت کمک میکند. اگر کباب را درست و اصولی بپزید، جداکردن آن از سیخ هم کار سختی نخواهد بود.
۱۰-سیخ و ابزارهایتان چندان تمیز نیستند
اگر میخواهید جوجهکبابی درجهیک و خوشمزه بخورید، بیشتر حواستان به بهداشت و تمیزی باشد. سیخها یا سینی گریل را حسابی بشویید و تمیز کنید، چون در صورت وجود ذرات چربی و کثیفیهای قبلی روی آنها، طعم گوشت کبابیتان خراب میشود.
۱۱-قطعات گوشتتان ضخیم است
تکههای گوشت سینه را خیلی ضخیم نبُرید. گوشت ضخیم بهخوبی مغزپخت نمیشود. گوشت سینه نه باید ضخیم باشد و نه خیلی نازک. اینطوری کبابها خوب میپزند.
علاوه بر این، حواستان باشد که قطعات گوشت را یکدست برش بزنید. ضخیم و نازکبودن بخشهای مختلف باعث میشود که همزمان نپزند. خامی و سوختگی بخشهای مختلف در این حالت عجیب نیست.
۱۲-بعد از پختن کباب، سریع سراغ سیخها میروید
وقتی کبابها را پختید، چند دقیقه صبر کنید و سریع سراغ سیخها نروید. سیخها را که از روی آتش برداشتید، چند دقیقه صبر کنید. اگر قطعات گوشت کبابتان کوچک است، ۵ دقیقه به آنها زمان بدهید. اگر هم قطعات گوشت بزرگ است، آنها را ۱۵ تا ۳۰ دقیقه کنار بگذارید و بعد از سیخ درشان بیاورید.
نظرات