انواع روش های خشک کردن غوره در خانه

یکی از روش های مطمئن برای نگهداری طولانی مدت غوره خشک کردن آن است که می توانید به راحتی در خانه با روش های مختلفی آن را انجام دهید.برخی ترجیح می‌دهند بعد از خشک کردن غوره، آن را آسیاب کرده و گرد غوره درست کنند. این ادویه خوش طعم نیز بسیار عالی و محبوب است.اگر […]

یکی از روش های مطمئن برای نگهداری طولانی مدت غوره خشک کردن آن است که می توانید به راحتی در خانه با روش های مختلفی آن را انجام دهید.برخی ترجیح می‌دهند بعد از خشک کردن غوره، آن را آسیاب کرده و گرد غوره درست کنند. این ادویه خوش طعم نیز بسیار عالی و محبوب است.اگر قصد خشک کردن غوره را دارید با ما همراه باشید.

خشک کردن غوره در خانه

انواع روش های خشک کردن غوره

غوره، میوه نارس انگور است که مزه ترش و دلنشین دارد و به عنوان چاشنی در انواع غذاها و سالادها استفاده می‌شود. با فرا رسیدن فصل تابستان، غوره تازه به وفور در بازار یافت می‌شود و بسیاری از افراد به دنبال راه‌هایی برای نگهداری و حفظ طراوت آن برای مدت طولانی‌تر هستند.

خشک کردن غوره، روشی سنتی برای نگهداری طولانی‌مدت آن است. غوره خشک شده (قره‌قوروت) را می‌توان تا چند سال در شرایط مناسب نگهداری کرد.

شست و شو و خشک کردن غوره ها

برای خشک کردن غوره‌های سفت و بدون لکه را انتخاب کنید. آن‌ها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.برای این کار غوره ها را داخل یک لگن آب ریخته و چند بار آبش را عوض کنید، آنگاه دم غوره ها را جدا کنید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید.

خشک کردن غوره ها در زیر نور آفتاب

غوره‌ها را روی یک پارچه تمیز و نازک در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. وجه داشته باشید که روی هم قرار نگیرند و با هم فاصله داشته باشند در غیر این صورت خوب خشک نمی شوند و کپک می زنند.

هر چند روز یکبار، غوره‌ها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند. این روش زمان‌بر است (حدود یک تا دو هفته) و ممکن است تحت تاثیر شرایط آب و هوایی قرار گیرد.چنانچه شما آفتاب مستقیم ندارید می توانید روی شوفاژ یا بخاری غوره ها را خشک کنید.

خشک کردن غوره ها در فر

روش دیگر خشک کردن غوره کمک گرفتن از فر است. در این روش غوره‌ها را روی سینی فر بچینید. فر را با کمترین درجه حرارت (حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد) روشن کنید و درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود.

هر چند ساعت یکبار، غوره‌ها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند. این روش سریع‌تر از خشک کردن با نور خورشید است، اما مصرف انرژی بیشتری نیاز دارد.اگر به دستگاه خشک‌کن میوه دسترسی دارید، می‌توانید از آن برای خشک کردن غوره استفاده کنید.

دستورالعمل‌های دستگاه را برای تنظیم دما و زمان خشک کردن دنبال کنید. پس از خشک شدن کامل، غوره‌های خشک شده را بررسی کنید و مطمئن شوید هیچ گونه رطوبتی در آن‌ها باقی نمانده است. سپس، آن‌ها را در ظرف درب‌دار و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.هر چند وقت یکبار، غوره‌های خشک شده را بررسی کنید تا از نبود کپک یا آفت اطمینان حاصل کنید.

خشک کردن غوره در هواپز

یکی از روش های خشک کردن غوره، قرار دادن آن در هواپز است. هواپز یکی از دستگاه های جدید است که در بیشتر خانه ها یافت می‌شود. برای خشک کردن غوره ها در هواپز مراحل زیر را انجام دهید.

بلانچ کردن غوره ها

شک وارد کردن به غوره در فرایند خشک کردن آنها در هواپز بسیار مهم است. بدون انجام این کار، به خصوص در دمای بالا، غوره ها سفت شده و پوسته آنها خشک خواهد شد و اجازه نمی دهد رطوبت از داخل خارج شود.  همچنین برای حفظ رنگ سبز غوره‌ها، بهتر است آن‌ها را قبل از خشک کردن، برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد فرو ببرید.

البته این فرآیند بیشتر برای خشک کردن سبزیجات استفاده می شود، اما برای خشک کردن انگور و غوره  نیز عالی است.

  • برای این کار یک قابلمه آب جوش تهیه کنید.
  • غوره را برای ۳۰ ثانیه درون آن بریزید.
  • در این فاصله در یک ظرف آب پر از یخ بریزید و غوره ها را سریع به حمام آب یخ منتقل کنید.

برش دادن غوره ها

از یک چاقو تیز و اره ای برای برش دادن غوره ها استفاده کنید. اگر چیزی شبیه به کشمش می‌خواهید ؛ آن را برش نزنید؛ اما باید بدانید که فرایند خشک کردن آن بسیار طولانی تر خواهد شد. این کار بیشتر برای غوره های بزرگ توصیه می‌شود؛ نه غوره های ریز.ابتدا پوست را سوراخ کنید و سپس از یک چاقوی فلزی تیز استفاده کنید.

دمای هواپز برای خشک کردن غوره ها

بسته به دستگاه و سایز غوره ها،  دمای ۱۳۵ درجه فارنهایت / ۵۷ درجه سانتیگراد را انتخاب کرده و به مدت ۱۸-۴۸ ساعت صبر کنید. بله زمان خشک کردن غوره در هواپ بسیار طولانی است.

تست خشکی غوره

چند عدد غوره خشک شده از سینی های خود بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک شوند. غوره ها باید چرمی و بدون رطوبا باشند، وقتی آنها را روی میز می‌اندازید باید صدایی ایجاد کنند. آنها کمی سخت تر از کشمش های موجود در فروشگاه هستند.

خشک کردن غوره در خانه

نگهداری غوره بعد از خشک شدن

غوره را می توان تا دو سال در ظروف دربسته نگهداری کرد (بعضی از آنها ممکن است بیشتر دوام بیاورند). برای نگهداری از یک شیشه با درب هوابند، کیسه های مهر و موم وکیوم، مایلار یا سایر ظروف بدون خلا استفاده کنید.

چی کار کنیم که غوره بعد از خشک شدن، خیلی سفت نشود؟

اگر می‌خواهید غوره خشک شده را در انبار و برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید؛ باید کاملا خشک و سفت شده باشد. در غیر این صورت کپک می‌زند. ام شما می توانید آنها را نرم تر خشک کنید، اما باید آنها را در یخچال نگهداری کنید تا از کپک زدن آنها جلوگیری شود.

قبل از سرو، اجازه دهید غوره خشک چند ساعتی در هوای بیرون قرار بگیرد و رطوبت محیط را جذب کند. می‌توانید داخل یک کیسه زیپ دار،  یک حوله کاغذی مرطوب قرار دهید تا رطوبت را جذب کند.

گرد غوره

برخی دوست دارند بعد از خشک کردن غوره؛ آنها را آسیاب کرده و گرد غوره درست کنند. برای این کار پس از چند روز که به طور کامل غوره ها خشک شدند درون آسیاب یا غذاساز ریخته و به دلخواه قدری نمک اضافه کنید و بگذارید تا غوره کامل پودر شوند آنگاه داخل یک شیشه تمیز ریخته و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.

خواص گرد غوره برای سلامت بدن

  • غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است .
  • برای درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها مفید است .
  • برای درمان چاقی مفرط موثر است .
  • بیماری اسکوربوت که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید ، با پودر غوره درمان می شود .
  • غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد خیلی موثر است .
  • برای دفع زردی مفید است .
  • خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .
  • حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
مطالب مرتبط

۹ روش جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن

۶ روش برای خنثی و برطرف کردن اثر کافئین قهوه در بدن

۹ روش جلوگیری از سیاه و کدر شدن جواهرات نقره

نظرات