برای قرار دادن گیاه خود در گوشه کنار منزل عواملی بسیاری مثل قرار گرفتن در معرض نور، میزان رطوبت و فضای موجود و… را باید در نظر بگیرید و اجازه دهید گیاهان آپارتمانی شما در حالی که قطعه ای از طبیعت را به داخل خانه می آورید، رشد کنند. در ادامه این بخش با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که چه مکانی برای رشد گیاه مناسب است؟
۱-نگهداری گیاهان آپارتمانی در گوشههای اتاق
گیاهانی مانند پیچک و… که به نور ملایمی احتیاج دارند و زادگاهشان مناطق کوهستانی یا جنگلهای استوایی است، گوشههای اتاقها قرار داده و مراقب باشید از پنجرهها نور ملایمی به آن برسد.
۲-نگهداری گیاهان آپارتمانی نزدیک پنجره
بیشتر گلها و گیاهان را میتوان نزدیک پنجرهها نگهداری کرد. گیاهان آپارتمانی را در فاصله یک تا دو متری پنجرههای جنوبی قرار دهید. پنجرههای شمالی به علت برخورداری از نور ملایمتر مختص گیاهانی است که نیاز نوری کمتری داشته باشند.پنجرههای شرقی و غربی حد وسط پنجرههای جنوبی و شمالیاند؛ یعنی نه آنقدر پرنور است که برگها را بسوزاند و نه آنقدر کمنور که برای سایهدوستها مناسب باشد.
۳-نگهداری گیاهان آپارتمانی در کنار منبع نور مصنوعی
اگر خانهتان تاریک است و شما به یک نوع گل نوردوست علاقه زیادی دارید، گیاهتان را در منبع فاصله دو تا سه متری نور مصنوعی مثل ترکیب نورهای کممصرف زرد و سفید قرار دهید.
۴-نگهداری گیاهان آپارتمانی در بالکن و تراس
گیاهان نوردوست و گرمادوست که به تابش مستقیم نور خورشید حساس نیستند در بالکن و تراس بگذارید. شمعدانی، شب بوی پاکوتا، آفتاب پرست، رازک ژاپنی، گلهای همیشه بهار، محبوبه شب، یاس رونده، انواع شاه پسند، تاج خروس، داوودی، خورشیدی برای قرار دادن در بالکن و تراس مناسبند.
۵-نگهداری گیاهان آپارتمانی در حمام و دستشویی
شما میتوانید از گیاهان آپارتمانی در سرویس بهداشتی و حمام خود استفاده کنید. در زمان انتخاب گیاه مناسب دستشویی به دنبال گزینه هایی باشید که در برابر رطوبت و نور کم تحمل زیادی دارند و مقاومند.آلوئه ورا، بامبو، نیلوفر صلح، پتوس، سانسوریا،کاکتوس و… برای حمام و دستشویی مناسبند.
۶-نگهداری گیاهان آپارتمانی در ورودی خانه
شما می توانید ورودی خانه و روی جاکفشی را با قرار دادن گیاهان سبز آپارتمانی تزئین کنید. گیاهانی با برگ های بلند جزو بهترین گیاهان برای ورودی و راهروی خانه هستند.
۷-نگهداری گیاهان آپارتمانی در باغچه
یکی از بهترین مکان ها برای رشد گیاه باغچه است زیرا باغچه ها خاک مناسب، آب کافی، نور خورشید و فضای کافی برای رشد گیاهان را فراهم می کنند.
۸-نگهداری گیاهان آپارتمانی در آشپزخانه
گیاهانی را برای آشپزخانه انتخاب کنید که به راحتی بتوانند در محیط هایی با نوسانات دمایی و …دوام بیاورند و کمترین اسیب را ببینند.گندمی، برگ عبایی، زاموفیلیا، سانسوریا و… برای آشپزخانه مناسب هستند.
۱۲ نکنه مهم نگهداری گل و گیاه آپارتمانی در منزل
- گیاهان زمانی رشد می کنند که به محیط اطرافشان عادت و نور کافی دریافت کنند.
- دمای متغییر باعث شوکه شدن گیاه خواهد شد و بنابراین منجر به آسیب و یا حتی مرگ گیاه می شود.
- کود دهی بیش از حد ممکن است منجر به از بین رفتن گیاه به جای کمک به آن شود.
- گیاهان کوچک تر بیشتر امکان رشد در خانه دارند.
- از بین بردن برگ های آسیب دیده به گیاهان کمک می کند تا دوباره رشد کنند.
- تحقیق کنید که گیاه چه آب و هوا و خاکی را ترجیح می دهد.
- در تابستان فضای نگهداری گیاهان باید خنک باشد.
- گلی را بخرید که با شرایط خانهتان سازگار باشد.
- گیاهان سایهدوست دیرتر تشنه میشوند، اما آبماندگی ممکن است به ریشههایشان آسیب بزند.
- دمای ایده آل برای بیشتر گیاهان آپارتمانی بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است.
- قراردادن گلدانها در نزدیکی هم باعث افزایش رطوبت خانه میشود.
- گیاهان خانگی و آپارتمانی به طور متوسط به ۴۰ تا ۶۰ درصد رطوبت نیاز دارند.
نظرات