به گزارش اول فارس، حسین رستگار افزود: تنها پاستیلهایی که از سازمان غذا و دارو مجوز دارد مورد تأیید است و از ژلاتین حلال تهیه شده اند.
وی با اشاره به اینکه پاستیلهای باز و فلهای به صورت قاچاق وارد کشور میشود و از مجاری قانونی رد نشده اند، گفت: در پاستیلهای باز و فله از ژلاتینهای خوکی و حیوانات غیر حلال دیگر چون ماهی غیر حلال و گربه و سگ استفاده شده است.
رستگار با بیان اینکه بیشترین مخاطب مصرف پاستیل کودکان هستند، افزود: بهتر است والدین بر استفاده بچهها از پاستیل، نظارت بیشتری داشته باشند.
بر اساس این گزارش پاستیل نوعی شیرینی کوچک و لاستیکی مانند میباشند. انواع اصلی و قدیمی پاستیلها از شکر، شربت گلوکز، طعمدهندهها، رنگهای خوراکی و ژلاتین ساخته شدهاند. بهکارگیری ژلاتین در ساخت و تولید پاستیل باعث میشود که به پاستیل حالت ژلهای بدهد و هنگام خوردن در دهان آب شود و باعث چسبناکی آن شود.
ژلاتین از فراوردههای حیوانی است و حلال یا حرام بودن آن بستگی به حلال یا حرام بودن آن اجزایی دارد که در تهیه ژلاتین از آن استفاده می شود. اگر از اجزای خوک و یا حیوانی بود که ذبح شرعی نشده بود؛ ژلاتین به دست آمده نجس و خوردن آن در قالب پاستیل، ژله و مانند آن حرام خواهد بود.اگر ژلاتین را از اجزای حیوان حلال گوشتی که ذبح شرعی شده باشد تهیه کنند؛ ژلاتین به دست آمده پاک و خوردن آن در قالب محصولاتی مانند پاستیل و ژله حلال خواهد بود.
نظرات