اشتباهات رایج پخت برنج که طعم و شکل آن را خراب می کند

پخت برنچ یکی از مهارت های هر ایرانی محسوب می شود.ولی برخی اشتباهات رایج در پخت آن می تواند باعث نابودی طعم و شکل آن شود.

در اداه این مطلب با ما باشید تا با این اشتباهات رایج آشنا شوید.

اشتباهات رایج پخت برنج:

۱-نشستن برنج زیاد:

شستن زیاد برنج، نشاسته آن را از بین می‌برد و باعث می‌شود که برنج شفته و له شود.

۲-برنج را از قبل خیس کنید:

قرار دادن برنج در آب سرد چند ساعت قبل از پخت باعث می شود مقداری از نشاسته برنج در آب حل شده و کم شود. همین امر باعث می شود دانه های برنج به هنگام پخت کمتر به هم بچسبد.

۳-استفاده از آب کم:

استفاده از آب کم، باعث می‌شود که برنج سفت و نپخته شود.

۴-هم زدن زیاد برنج:

هم زدن زیاد برنج، باعث شکستن دانه‌های برنج و شفته شدن آن می‌شود.

اشتباهات رایج در پختن برنج

۵-استفاده از حرارت بالا:

استفاده از حرارت بالا، باعث می‌شود که برنج به ته قابلمه بچسبد و ته دیگ بسوزد.

۶-استفاده از دمکنی:

دمکنی یکی از ابزارهای سنتی است که برای پخت برنج استفاده می‌شود. این وسیله به حفظ بخار در داخل قابلمه کمک می‌کند و باعث می‌شود برنج بهتر و یکنواخت‌تر دم بکشد

۷-باز کردن درب قابلمه:

باز کردن درب قابلمه در حین پخت و دم، باعث می‌شود که بخار برنج خارج شود و برنج له شود.

۸-پس از پخت، برنج را استراحت دهید:

پس از پایان پخت، بهتر است برنج را چند دقیقه بدون باز کردن در قابلمه استراحت دهید. این کار به برنج اجازه می‌دهد تا بخار و رطوبت خود را حفظ کند و نتیجه نهایی بهتری داشته باشد.

پیاده کردن فوت و فن در پخت برنج

انجام بعضی از ترفند به هنگام پخت برنج نتیجه بهتری را برای شما به ارمغان می آورد.

  • برای سفید شدن برنج چند قطره آبلیمو، آب نارنج و یا ماست اضافه کنید.
  • برای قد کشیدن بهتر برنج، به برنج در حال جوش یک لیوان آب سرد و یا چند تکه یخ اضافه کنید.
  • برای اینکه برنج به هم نچسبد و دون دون شود مقداری روغن به برنج اضافه کنید.
مطالب مرتبط

۱۱ کاربرد بی نظیر برنج در خانه داری

قیمت خرید تضمینی انواع برنج ایرانی اعلام شد

گفته های دبیر انجمن برنج ایران برای کشاورزان برنجکار که از الان بدانند

نظرات