هر کدام از این روشها ویژگیها و طعمهای خاص خود را دارند که بسته به سلیقه و ذائقه خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید و از طعم لذیذ این غذای محبوب لذت ببرید.در ادامه این مطلب با ۳ روش طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا می شویم.
روش اول: سوسیس بندری آبادانی
مواد لازم
سوسیس : ۴ عدد
پیاز : ۳ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
سس گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پاپریکا : ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر : ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم
روغن مایع : به مقدار لازم
طرز تهیه
۱-پیازها را شسته، پوست کنده و بهصورت خلالی ریز و یکدست خرد کنید. سپس در تابهای مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن کمی گرم شود. پس از گرم شدن روغن، پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و بهآرامی تفت دهید تا نرم و شفاف شوند (حواستان باشد پیاز را زیاد تفت ندهید که خشک شوند).
۲-در آخر، مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کرده و بهمدت یک دقیقهی دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا عطر و طعم ادویه به پیازها منتقل شود.پس از اینکه پیازها نرم شدند، سوسیسها را از پوستشان جدا کرده و بهصورت حلقههای اریب شکل خرد کنید. سپس سوسیسهای خرد شده را به پیازها اضافه کنید و با هم تفت دهید تا زمانیکه سوسیسها کمی تغییر رنگ داده و پخته شوند.
۳-در مرحلهی بعد، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و آن را بهخوبی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ آن کمی روشنتر شود. سپس، مقداری آب جوش به مواد اضافه نمایید تا رب رقیق شود. در ادامه، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر سیر را به مواد اضافه کنید و همهی مواد را بهطور کامل با هم مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. بعد از آن، سس گوجه فرنگی را اضافه کرده و مجدداً مواد را مخلوط کنید. در نهایت، حرارت را کم میکنیم و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقهی دیگر به تفت دادن مواد ادامه دهید تا بهطور کامل پخته شده و جا بیفتند.
۴-برای سرو این غذای خوشمزه، نان باگت تازه گزینه بسیار مناسبی است. میتوانید سوسیس بندری را در ساندویچ قرار دهید و یا آن را بهصورت جداگانه با نان میل کنید. در کنار سوسیس بندری همچنین میتوانید از مخلفات مختلفی مانند سبزی تازه، ترشی، خیارشور، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای استفاده کنید. همچنین اضافه کردن سس گوجه فرنگی یا سس فلفل به سوسیس بندری، طعم آن را دلچسبتر خواهد کرد.
روش دوم: سوسیس بندری با سیب زمینی
مواد لازم
سیب زمینی : ۲ عدد متوسط
سوسیس : ۴ عدد
پیاز : ۱ عدد بزرگ
سیر : ۲ حبه
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع : به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، آویشن و پودر پاپریکا : به مقدار لازم
طرز تهیه
۱-سیبزمینیها را نگینی خرد کنید و در آب نمک بریزید تا از سیاه شدنشان جلوگیری شود. سپس آبکش کرده و در صافی بریزید تا خشک شوند.سپس سوسیسها را حلقهای، بهصورت اریب یا در صورت دلخواه بهصورت نگینی خرد کنید.
۲-روغن را در تابهای گرم کنید و سیب زمینیها را در آن بریزید و سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند. سپس سیبزمینیها را از تابه خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.در همان تابه، سوسیسها را با کمی روغن سرخ کنید تا قهوهای رنگ شوند. سپس آنها را نیز از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
۳-پیاز را نگینی خرد کنید و در تابهای که سوسیس و سیبزمینی را در آن سرخ کردید، با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر و بوی آن آزاد شود.ادویهها شامل نمک، فلفل سیاه، آویشن و پودر پاپریکا را اضافه کنید و هم بزنید تا با پیاز و سیر مخلوط شوند.
۴-رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و بهخوبی با مواد مخلوط کنید. کمی آب یا آب گوجه فرنگی به سس اضافه کنید تا رقیقتر شود. سس بهدست آمده را بهمدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا طعم ادویهها به خورد آن برود و سس جا بیفتد.سیبزمینیها و سوسیسهای سرخ شده را به سس اضافه کنید و مواد را به آرامی مخلوط کنید تا بهطور یکنواخت با سس آغشته شوند.
۵-شعله را کم کنید و اجازه دهید سوسیس بندری به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزد.در آخر سوسیس بندری را بههمراه گوجه فرنگی و خیارشور تزیین و سرو کنید.
روش سوم: سوسیس بندری با قارچ و فلفل دلمه
مواد لازم
سوسیس : ۵۰۰ گرم
قارچ : ۲۵۰ گرم
فلفل دلمهای : ۱ عدد
پیاز : ۲ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
سس گوجه فرنگی : ½ پیمانه
روغن مایع : به مقدار لازم
زردچوبه : ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم
پودر پاپریکا : ۱ قاشق چای خوری
پودر سیر : ½ قاشق چای خوری
طرز تهیه
۱-در ماهیتابهای مناسب، مقداری روغن مایع روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس پیازهای خلالی را اضافه کرده و تفت دهید. زمانیکه پیاز نرم، شفاف و کمی طلایی رنگ شد، مقداری زردچوبه اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
۲-سوسیسها را به شکل دلخواه خرد کرده و به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند.قارچها را بهصورت حلقهای ضخیم برش بزنید و به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی از خامی آنها گرفته آبشان کشیده شود.فلفل دلمه ای را نیز نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۳-رب گوجه فرنگی را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی آن گرفته شود. سپس بهتدریج آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید تا رب گوجه فرنگی رقیق و سس مانند شود.نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و پودر سیر را اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید. سس گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و هم بزنید.شعله را کم کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا سس جا بیفتد و طعم مواد به خورد هم برود. سپس شعله را خاموش کنید.
کلام آخر
در این مطلب با سه روش مختلف طرز تهیه سوسیس بندری آشنا شدید. هر کدام از این روشها ویژگیها و طعمهای خاص خود را دارند که بسته به سلیقه و ذائقه خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید و از طعم لذیذ این غذای محبوب لذت ببرید. امیدواریم این دستورها به شما در تهیه یک سوسیس بندری خوشمزه و اصیل کمک کنند و تجربهای متفاوت از آشپزی را برای شما به ارمغان بیاورند.
نظرات