• 28 مرداد 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 152115

طرز تهیه شاه پلو مخلوط مجلسی با گوشت

طرز تهیه شاه پلو مخلوط مجلسی با گوشت

شاه پلو غذای بسیار خوشمزه و مجلسی است که برای مهمانی و مراسمات انتخابی فوق العاده است.

این غذا که با ترکیب گوشت، برنج، سبزیجات و مغزها، درست می‌شود طعمی بی‌نظیر و ظاهری چشم‌نواز دارد و می‌تواند زینت‌بخش سفره‌های مهمانی‌ شما باشد.در این مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه شاه پلو مخلوط مجلسی

برای درست کردن شاه پلو مخلوط نیاز به مواد زیر خواهید داشت:

لوبیا قرمز : ۱ پیمانه
گوشت راسته گوسفندی : ۵۰۰ گرم
برنج : ۳ پیمانه
پیاز : ۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
هویج : ۱ عدد
آب نارنج (یا آب غوره یا آب لیمو) : ½ پیمانه
زعفران دم کرده : به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر : به مقدار لازم
چوب دارچین : ۱ عدد
پاپریکا : ۱ قاشق چایی‌خوری
روغن : به مقدار لازم

مواد لازم برای تزیین

زرشک : ½ پیمانه
خلال بادام و پسته : هر کدام ¼ پیمانه
بادمجان : ۲ عدد
جعفری خرد شده : به مقدار لازم

طرز تهیه شاه پلو مجلسی با گوشت

طرز تهیه شاه پلو مخلوط با گوشت 

برای درست کردن این غذای خوشمزه و لذیذ، مراحل زیر را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله طی کنید:

مرحله‌ی اول 

برای درست کردن این غذا باید لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید. سپس با کمی آب در قابلمه بریزید و نیم پز کنید. بعد از پخت، لوبیاها را کنار بگذارید.پیازها را نگینی خرد کنید. سپس در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. پیازها را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا شیشه‌ای و نرم شوند.

مرحله دوم

حال نوبت آن است که گوشت راسته گوسفندی را به‌صورت ریز خرد کرده و به پیازها اضافه کنید. با حرارت بالا گوشت را تفت دهید تا قهوه‌ای رنگ شود.رب گوجه فرنگی، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین را به گوشت اضافه کنید و به‌مدت ۲ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. به‌مدت ۱ ساعت صبر کنید تا گوشت بپزد.

مرحله سوم

در این مرحله از پخت شاه پلو مخلوط، هویج را به‌صورت حلقه‌ای خرد و به‌همراه لوبیاهای نیم پز شده به گوشت اضافه کنید. سپس آب نارنج (یا آبغوره یا آب لیمو) را نیز اضافه کنید و به‌مدت ۱ ساعت دیگر به پخت مواد ادامه دهید. در اواسط پخت نیز می‌توانید نمک و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم

زرشک، خلال بادام و خلال پسته را در یک تابه کوچک با هم مخلوط کنید. سپس به زرشک‌ها کمی شکر اضافه کنید و همراه با کره به مدت کمتر از ۱ دقیقه تفت دهید. سپس زرشک ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

طرز تهیه شاه پلو مجلسی با گوشت

مرحله پنجم

بعد از زرشک به‌سراغ بادمجان‌ها بروید، آن‌ها را پوست بگیرید، مکعبی خرد کنید و به‌مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید تا تلخی‌شان گرفته شود. بعد از ۳۰ دقیقه، بادمجان‌ها را آبکش کرده و در تابه با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.جعفری را نیز ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید. تمام مواد لازم برای تزئین شاه پلو را می‌توانید از سوپرمارکت دیجی‌کالا تهیه کنید:

مرحله ششم

برنج را به‌مدت ۱ ساعت با آب و نمک خیس کنید. سپس یک قابلمه آب را روی حرارت بالا قرار دهید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، برنج را به‌همراه کمی نمک به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه (یا تا زمانی که برنج نیم پز شود) بپزد. سپس برنج را آبکش کنید.

مرحله هفتم

قابلمه‌ای را که برای پخت برنج انتخاب کرده‌اید، روی حرارت ملایم گرم کنید. ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه قرار دهید. برنج آبکش شده را به طور یکنواخت داخل قابلمه بریزید. در این مرحله، برای اینکه برنج عطر و بوی بهتری بگیرد، مقداری از آن را با زعفرانی مخلوط کرده و روی برنج ساده بریزید.

مرحله هشتم

پس از آن، روی قابلمه دم کنی گذاشته و درب قابلمه را بگذارید. شعله پخش کن را نیز زیر قابلمه قرار دهید، حرارت را کمی بالا ببرید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا بخار کاملاً داخل قابلمه جمع شود. سپس حرارت را به کم‌ترین حد ممکن برسانید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت (بسته به نوع برنج و شعله گاز) صبر کنید تا پلو دم بکشد.

مرحله‌ی آخر

بعد از دم کشیدن کامل برنج، حرارت را خاموش کنید. درب قابلمه را بردارید و به‌آرامی با چنگال برنج را زیر و رو کنید تا هوادهی شود.مواد گوشتی که از قبل آماده کرده‌اید را به‌آرامی لابه‌لای برنج بریزید و با هم مخلوط کنید. دقت کنید که هنگام مخلوط کردن مواد، به برنج فشار نیاورید تا له نشود. در نهایت پلو را در ظرف مورد نظر بکشید و با جعفری خرد شده و یا هر نوع تزیین دلخواهتان تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه شاه پلو مخلوط

مهم‌ترین نکاتی که هنگام درست کردن این غذای خوشمزه باید در نظر بگیرید عبارتند از:

  • از گوشت تازه و با کیفیت برای پخت خوراک استفاده کنید. گوشت گوسفندی راسته یا سردست برای این غذا مناسب هستند.
  • برنج ایرانی مرغوب مانند طارم یا هاشمی انتخاب کنید تا پلو عطر و طعم بهتری داشته باشد.
  • لوبیا قرمز را به‌مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل از پخت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • از زعفران دم کرده با کیفیت برای عطر و رنگ بهتر غذا استفاده کنید.
  • زرشک، خلال بادام و پسته را حتماً از قبل خیس کنید تا نرم شوند.
  • برای اینکه شاه پلو مخلوط شما عطر و طعم دل‌انگیز‌تری به خود بگیرد، می‌توانید مقداری هل و گلاب نیز به مواد میانی آن بیفزایید.
مطالب مرتبط

طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی به ۳ روش متفاوت و خوشمزه

طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی + نکات تکمیلی

دستور پخت رولت شکلاتی به روش قنادی و با طعمی بی نظیر

نظرات