اول فارس: تنها گورکنها نیستند که میتوانند جوجهتیغیهایی که به صورت گلوله جمع شدهاند را باز کرده و آنها را بخورند، بلکه شکارچیان غیرقانونی نیز بعضا این کار را انجام میدهند.
یک شکارچی غیرقانونی بهتازگی در فرانسه به دلیل شکار جوجهتیغیها برای پخت و خوردن آنها به زندان محکوم شده است. این مرد که در شبکههای اجتماعی ادعا کرده بود بلد است جوجهتیغی بپزد، دستگیر و روز سهشنبه سوم اوت ۲۰۲۴ به شش ماه زندان قطعی و جریمهای معادل ۶ هزار و ۹۰۰ یورو محکوم شد.
او حالا بابت شکار نزدیک به ۴۰۰ جوجهتیغی اروپایی این جریمه را باید به سازمانهای مردمنهاد پرداخت کند.
اما چرا شکار جوجهتیغی ممنوع است؟ گذشته از طعم این پستاندار کوچک و آسیبپذیر (که ما آن را امتحان نکردهایم) و صرف نظر از ارزش غذایی احتمالی آن، آیا میتوانیم این حیوان را بکشیم و بخوریم؟
پاسخ قطعا «منفی» است، آن هم به دلایل متعدد. این پاسخ منفی نه به خاطر دارا بودن چهرهی دوستداشتنی آنهاست که جلب توجه میکند و نه به این خاطر که باید به عنوان حیوان خانگی نگهداری شوند، که البته در فرانسه همین کار هم در عین رایج بودن، غیر قانونی است. دلیل آن حتی به خاطر اینکه ممکن است تیغهایشان به خوبی هضم نشوند، هم نیست. مهمترین عاملی که باید از جوجهتیغیها محافظت کرد، نقش مهمی است که آنها در اکوسیستم ایفا میکنند.
نجات این پستاندار ویژه و خاردار برای اکوسیستم تقریباً حیاتی است. این حیوانات تیغدار بهعنوان شکارچی حشرات و بیمهرگان کوچک، به تنظیم جمعیت آفات مانند حلزونها، کرمها و حشرات آسیبرسان کمک میکند. از بین رفتن جوجهتیغیها یا حتی کاهش تعدادشان میتواند پیامدهای جدی برای کشاورزی داشته باشد و نیاز به استفاده از آفتکشهای شیمیایی که برای محیط زیست مضر هستند را افزایش میدهد.
جوجهتیغیهای اروپایی تحت عنوان حیوانات محافظت شده در بسیاری از کشورهای قاره سبز مانند فرانسه از سال ۱۹۸۱ تحت حفاظت دولت قرار دارند. طبق قوانین، شکار، نگهداری یا کشتن آنها غیرقانونی و بهشدت ممنوع است.
این حیوانات بیضرر و آسیبپذیر با نرخ تولید مثل پایین نیازمند محافظت برای بقای خود هستند. تهدیدات اصلی برای آنها شامل از دست دادن زیستگاه، ماشینهای چمنزنی، برخورد با خودروها، استفاده از آفتکشها، کاهش جمعیت حشرات و تغییرات آبوهوایی است که خواب زمستانی آنها را مختل میکند.
شکار جوجهتیغی در گذشته بنا به ضرورت و اکنون بهعنوان یک سنت بهویژه در بین جوامع کوچنشین رایج بوده و هست. اما گفته میشود چشیدن طعم آن به خطراتی که دارد، نمیارزد و پختن آن نیز دشوار است. بنابراین اگرچه جوجهتیغیها گاهی توسط انسانها خورده میشوند، اما خوردن آنها ایده خوبی نیست.
یکی دیگر از دلایل مهم برای نخوردن این پستاندار، مسائل بهداشتی است. جوجهتیغیها حامل بیماریهای زیادی از جمله سالمونلا و عفونتهای باکتریایی مختلف هستند که به انسان قابل انتقالاند.
با این همه این دلایل، دیگر گمان نمیرود که میلی به خوردن جوجهتیغی داشته باشید.منبع:یورونیوز
نظرات