• 04 مهر 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 155576

۷ علت اصلی وا رفتن همبرگر خانگی هنگام پخت

اگر شما هم به فکر افتادید که روز همبرگر بهترین و خوشمزه‌ترین همبرگر خانگی را برای خود و عزیزانتان بپزید و در کنار هم از خوردن یک همبرگر خانگی فوق‌العاده لذت ببرید، این مطلب حتما بدردتان می خورد.

این مطلب قرار است در ابتدا اطلاعاتی درباره‌ی یک همبرگر خوشمزه به شما بدهد و در ادامه دلیل وا رفتن همبرگر خانگی را بررسی می کنیم تا از وا رفتن همبرگر در مهمانی و مجالس یا حتی دورهمی‌های خانوادگی جلوگیری کند.

اشتباهات رایج پخت همبرگر خانگی چیست؟

شاید بعضی از افراد همبرگر را با کتلت گوشت اشتباه بگیرند، شاید هم درباره‌ی پخت همبرگر اطلاعات کافی ندارند؛ هر چه هست باید مهم‌ترین دلیل که علت وا رفتن همبرگر خانگی باشد را بررسی کنیم تا از وارفتن این فست‌فود خوشمزه جلوگیری کرده باشیم. اگر درباره‌ی علت وا رفتن همبرگر خانگی اطلاعات کسب کنید، نصفِ راه پخت یک همبرگر خانگی خوشمزه را طی کرده‌اید.

۱-ادویه‌ی زیاد

دومین دلیل وارفتن همبرگر خانگی مربوط به ادویه‌ی زیادی است که برخی برای پخت همبرگر به آن اضافه می‌کنند. همبرگر به خودی خود مزه‌ای فوق‌العاده دارد و با ادویه‌ی زیاد نه‌تنها مزه‌ی همبرگر خراب می‌شود که در روند پختش هم اختلال ایجاد می‌شود. برای مثال نمک زیاد آب گوشت همبرگر را می‌گیرد و گوشتش را خشک می‌کند؛ یا ادویه زیاد باعث وا رفتن گوشت آن و گسستن مواد گوشتی از هم می‌شود.

۲-بافت متراکم گوشت

دومین علت وا رفتن همبرگر خانگی را باید در بافت گوشت جست‌وجو کنید. گوشت همبرگر نباید خیلی ریز باشد و بهتر است با آسیاب درشت چرخش کنید تا در زمان پخت متراکم نشود. راز پخت یک همبرگر خانگی خوشمزه همبرگری آبدار است که اگر گوشت را خیلی ریز آسیاب کرده باشید به دست نمی‌‌آید. پس گوشت را همبرگری چرخ کنید.

۳-انتخاب گوشت کم‌چرب برای همبرگر

بهترین گوشت برای همبرگر ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفند است با ۱۵ تا ۲۰ درصد چربی. ممکن است فکر کنید اگر همبرگر خانگی‌تان را با گوشت گران و بدون چربی درست کنید بهتر باشد، اما به ما اعتماد کنید و گوشت همبرگر را با درصدی که گفتیم تهیه کنید. این اولین دلیل از دلایل وارفتن همبرگر خانگی است.

علت وا رفتن همبرگر خانگی

۴-پخت با دمای پایین

دیگر علت وا رفتن همبرگر خانگی پخت آن با دمای پایین است. علتی عجیب اما واقعی! با پخت همبرگر در دمای پایین، رطوبت گوشت فرصت می‌کند که از آن خارج شود و فضایی خالی میان گوشت ایجاد می‌کند که در نهایت همبرگری خشک و وارفته تحویل شما می‌دهد.

حالا تصور کنید که همبرگر را با دمای بالا بپزید. ابتدا پوسته‌ای از گوشت سرخ شده روی همبرگرتان تشکیل می‌شود که مانع از خارج‌ شدن رطوبت گوشت خواهد شد؛ بنابراین رطوبت داخل آن می‌ماند و همبرگری آبدار خواهید داشت.

حرارت شعله باید به‌اندازه‌ای باشد که هر طرف همبرگر را به‌اندازه‌ی ۳ تا ۴ دقیقه سرخ یا گریل کنید. البته ما توصیه می‌کنیم زیاد همبرگر را در ظرف نچرخانید. هر طرف همبرگر یک‌بار سرخ شود کافی است.

۵-ورز دادن بیش از حد

اگر فکر می‌کنید با ورز دادن بیشتر گوشت همبرگر، ارادتتان را بیشتر به آن ثابت می‌کنید سخت در اشتباهید. دیگر علت وا رفتن همبرگر خانگی ورز دادن بیش از اندازه‌ی آن است. با گوشت همبرگر کشتی نگیرید. آن را به‌اندازه‌ای ورز دهید که وقتی گوشت را با دست قالب می‌زنید گوشت از هم وا نرود.

همچنین بعد از این‌که گوشت‌های همبرگر را قالب زدید، آن‌ها را روی‌ هم تلنبار نکنید. فضای کافی برای همبرگرهای آماده‌شده در نظر بگیرید تا شکل خودش را حفظ کند.

۶-خنک نکردن گوشت

برای این‌که گوشت همبرگر خانگی‌تان به‌راحتی وا نرود، باید پیش از سرخ یا گریل کردنش آن را به مدت ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید. گوشت گوساله در دمای اتاق به‌راحتی وا می‌رود و نیاز است دمای گوشت را پایین بیاورید. فقط حواستان باشد که اگر گوشت مدت زیادی در فریزر بماند و یخ بزند، در زمان پخت حتماً گوشت از هم می‌پاشد؛ چرا که آب موجود در گوشت یخ می‌زند و با آب شدن یخ درون گوشت، انسجام بافت آن را از بین می‌برد.

۷-فشرده کردن همبرگر حین پخت

ششمین علت وا رفتن همبرگر خانگی مربوط به فشار آوردن به گوشت همبرگر حین پخت است. این مسئله باعث از هم گسستن گوشت همبرگر می‌شود. افرادی که کمتر همبرگر درست کرده‌اند حین پخت همبرگر متوجه می‌شوند که وسط گوشت برآمده شده است. پس همبرگر در حال پخت را با کفگیر فشار می‌دهند.

برای جلوگیری از برآمده شدن وسط گوشت همبرگر، زمانی که گوشت چرخ‌کرده را ورز می‌دهید و قالب می‌زنید، وسط همبرگر را گود کنید. اگر وسط همبرگر را گود کنید دیگر حین پخت برآمده نمی‌شود.

مطالب مرتبط

طرز تهیه همبرگر مرغ خانگی با طعمی فوق العاده خوشمزه

نکات طلایی برای تهیه یک همبرگر خانگی خوشمزه

نظرات