۳ روش فوری و راحت خشک کردن زرشک در منزل

از زرشک در حالت خشک در کمپوت، آب میوه، ژله استفاده می‌شود و به عنوان ادویه برای پخت بسیاری از غذاها به کار گرفته می‌شود.

این گیاه خواص دارویی زیادی دارد و به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند. با این حال، در این بررسی به نحوه خشک کردن زرشک تازه در خانه می‌پردازیم.

۱-نحوه خشک کردن زرشک تازه با هوا

خشک شدن زرشک در هوا به این معنی است که میوه زرشک به طور طبیعی در هوای آزاد خشک می‌شود. مراحل خشک کردن زرشک تازه در هوا عبارتند از:

  • میوه‌های رسیده را جمع آوری کنید، خوب بشویید.
  • زرشک را روی یک حوله کاغذی قرار دهید.
  • میوه‌ها را در ۱ لایه روی یک پارچه تمیز بچینید و با گاز بپوشانید.

بهتر است زرشک را در هوای تازه خشک کنید و مطمئن شوید که در معرض نور خورشید نیستند. فراموش نکنید که آن را به طور منظم برگردانید تا از خشک شدن یکنواخت اطمینان حاصل کنید.

۲-نحوه خشک کردن زرشک در خشک کن

این روش خشک کردن بسیار شبیه به روش قبلی است. قبل از شروع فرآیند، مهم است که زرشک خوب را انتخاب کنید و زیر آب بشویید. در ابتدای خشک شدن، درجه حرارت نباید بیشتر از ۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم شود، پس از سه ساعت می‌توان گرما را تا ۶۰ درجه سانتی گراد افزایش داد. این فرآیند تنها زمانی به پایان می‌رسد که زرشک به طور کامل فشرده شده و آبش کشیده شود

۳-روش خشک کردن زرشک تازه در فر

این فرآیند زمان بسیار کمتری برای تکمیل خواهد داشت. نکته اصلی حفظ دمای مناسب است. فرآیند خشک کردن زرشک تازه در فر عبارتند از:

  • فر را با دمای ۵۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • میوه‌ها را روی ورقه پخت قرار دهید.
  • پس از بیرون آمدن آب میوه‌ها، دما را تا ۶۰ درجه سانتی گراد افزایش دهید.
  • در این فرآیند زرشک را هم بزنید.
  • پس از ۲.۵ ساعت، زرشک کاملاً آماده خواهد بود.

گاهی اوقات خشک شدن بیشتر طول می‌کشد. مدت زمان فرآیند خشک کردن زرشک به نوع فر بستگی دارد.

خواص مفید زرشک خشک

زرشک خشک سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این میوه‌های درختچه ای به طور گسترده در طب عامیانه استفاده می‌شوند. زرشک خشک به ویژه در درمان سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی بسیار مفید است. زرشک حاوی بربرین آلکالوئید است که به طور فعال با میکرو فلورای بیماری زا مبارزه می‌کند. برای دستیابی به اثر درمانی و سلامتی، دانستن دوز صحیح زرشک مهم است.

میوه‌های نارس بسیار بیشتر از میوه‌های کاملاً رسیده حاوی بربرین آلکالوئید هستند. اگر قرار باشد میوه‌ها خشک شوند، پس از خشک شدن کامل، غلظت بربرین بسیار کمتر می‌شود. بنابراین می‌توان از میوه‌های نارس برای خشک کردن استفاده کرد. به طور کلی از زرشک برای درمان بسیاری از بیماری‌های استفاده می‌شود.

مطالب مرتبط

خشک کردن ریحان در خانه با ۳ روش ساده و کاربردی

روش های خشک کردن آلبالو در خانه + نکات کاربردی

طرز تهیه قیسی یا زردآلو خشک به ۵ شیوه ساده و راحت

نظرات