اگر شما هم دوست دارید غذاهای ملل و اقوام گوناگون را امتحان کنید، با ما در این مقاله از سرویس آشپزی همراه باشید تا طرز تهیه ته چین ارمنی مجلسی با بال مرغ را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه ته چین ارمنی با بال مرغ (برای ۴ نفر)
بال مرغ: ۱۲ عدد
برنج: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
پیاز: ۱ عدد بزرگ
آبلیمو: نصف فنجان
زعفران (دم کرده غلیظ): ۴ قاشق غذاخوری
نمک، پودر سیر و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن زیتون و کره: به مقدار کافی
روغن مایع: به مقدار کافی
خلال پسته و خلال بادام (اختیاری): به مقدار دلخواه
زرشک (اختیاری): به مقدار دلخواه
شکر: برای تفت دادن زرشک
مراحل طرز تهیه ته چین ارمنی با بال مرغ
در طرز تهیه این غذا به جای بال و کتف مرغ میتوانید از گوشت ران و سینه مراغ یا گوشت تکه ای استفاده کنید.
مرحله اول:
در اولین مرحله از طرز تهیه ارمنی پلو، بالهای مرغ را بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پیاز شسته و بدون پوست را هم به صورت خلالی خرد کنید.
حالا، آبلیموی تازه، پودر سیر، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و مقداری زعفران دم کرده با با یکدیگر ترکیب کرده و همراه با پیاز خلالی به بال مرغ اضافه کنید. بالهای مرغ را با این مواد کاملا ماساژ دهید تا همه ادویهها و طعمها به خوردشان برود.
در ادامه، بال مرغ مرینیت شده را در ظرف مناسب و درپوشیدهای بریزید یا روی ظرف را با سلفون بپوشانید. ظرف حاوی بال مرغ مرینیت شده را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا استراحت کند و طعمدار شود.
مرحله دوم:
در این مرحله از طرز تهیه ته چین ارمنی، برنج را بشویید و همراه با آب و مقداری نمک در ظرف مناسبی بریزید و برای ۱ الی ۲ ساعت بخیسانید. خلال بادام و پسته را نیز به مدت ۱۰ دقیقه در مقداری آب یا گلاب بخیسانید.
زرشک را هم بشویید و پس از آبکشی کردن برای ۱۰ دقیقه در مقداری آب بخیسانید. سپس، خلال پسته (طرز تهیه خلال پسته) و خلال بادام (طرز تهیه خلال بادام) و زرشک را آبکشی کنید و به طور جداگانه کنار بگذارید تا بعدا آنها را تفت دهید.
مرحله سوم:
بعد از خیس خوردن برنج به مدت کافی، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کرده و مقدار کمی نمک (یک قاشق چایخوری) به آن اضافه کنید. بگذارید آب بجوشد. سپس، برنج خیس خورده را در آب جوش بریزید و ۷ تا ۱۲ دقیقه منتظر بمانید تا قد بکشد و آماده پخت شود.
در این فاصله، حتما دانههای برنج را امتحان کنید و به محض دندانگیر شدن از روی حرارت بردارید. برنج دندانگیر (برنجی که مغزش خام و اطرافش نرم باشد) را در سبد بریزید و بگذارید آب اضافی آن خارج شود.
مرحله چهارم:
حالا، برنج آبکش شده را به دو بخش مساوی تقسیم کنید و در ۲ ظرف مجزا بریزید. سپس، مقداری زعفران دم کرده را به یکی از ظرفها اضافه کنید و برنج را به خوبی هم بزنید تا کاملا به زعفران آغشته شود.
مرحله پنجم:
مقداری کره آب شده و کمی زعفران دم کرده را در قابلمه مناسبی که ظرفیت ۱۲ عدد بال مرغ به عنوان ته دیگ را داشته باشد، بریزید. سپس، بالهای مرغ مرینیت شده را از یخچال خارج کرده و کف قابلمه بچینید. در ادامه، برنج زعفرانی را روی بالها بریزید و با کمک کفگیر کاملا فشرده کنید. در نهایت، برنج سفید را نیز روی باقی مواد بریزید و با پشت کفگیر فشار دهید تا کاملا منسجم شود.
مرحله ششم:
حالا، به اندازه یک سوم لیوان دستهدار فرانسوی آب جوش و کمی روغن مایع را با یکدیگر ترکیب کنید و داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه حاوی ته چین ارمنی را ببندید و پس از گذاشتن شعله پخشکن، قابلمه را به مدت چند دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید.
پس از بخار کردن فضای داخل قابلمه، حرارت را ملایم کنید و حدود یک ساعت و نیم منتظر بمانید تا ارمنی پلوی خوشمزه شما کاملا دم بکشد و بال مرغ حسابی برشته و طلایی شود.
مرحله هفتم:
در فاصله دم کشیدن ارمنی پلو، خلال پسته و بادام خیس خورده و آبکشی شده را با مقداری کره در تابه مناسبی تفت دهید. سپس، خلالهای تفت داده شده را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
حالا، زرشک شسته و خیسانده شده را همراه با مقدار کمی آبلیموی تازه، یک قاشق مرباخوری شکر، زعفران دم کرده و کره در همان تابه بریزید و تفت دهید. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله آخر:
پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کرده و ته چین ارمنی را در ظرف سرو برگردانید. سپس، ارمنی پلو را با خلال بادام و پسته و زرشک تفت داده شده تزیین کنید. شما میتوانید این غذا را با سبزی خوردن، انواع سالاد و سایر مخلفات دلخواه نوش جان کنید.
نظرات