اول فارس: همین یکی دو دهه قبل بود که با غروب آفتاب آسمان شب شهر و دیارمان پر میشد از خفاشهایی که در چرخه اکوسیستم نقش بارزی دارند، اما طی دو دهه اخیر رفته رفته آسمان شهرهایمان خالی شد از وجود این پرندگان پستاندار ارزشمند که توسعه امواج مختلف رادیویی در این روند بی تاثیر نبوده است.
با غروب آفتاب آسمان شب پر میشد از خفاشهایی به اندازه گنجشک و شاید کوچکتر، این پستانداران پرنده نقشی مهم در کاهش حشرات موذی و کمک در گرده افشانی گل و گیاهان و … داشتند.
به گفته کارشناسان امر، هر خفاش در هر ساعت ۶۰۰ حشره شکار میکند و در این حالت تصور کنید چه خدمتی خفاش ها برای از بین بردن آفات نباتی و انسانی به مردم و کشاورزان انجام میدادند.
این موجودات پرنده اما به یکباره، کاملا از آسمان شهرها حذف شدند و از طرفی دیگر ورود جمعیت میلیونی کلاغ ها نیز نزدیک غروب به آسمان شهر را کمتر دیدیم.
و در این بین این سوال در ذهن متبادر میشود که چه شد و چه اتفاقی افتاد که این موجودات ارزشمند چرخه طبیعت از آسمان شهرها کوچ کردند؟
اختلال از سیگنال است
کارشناس بهداشت محیط شیراز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تا جایی که میدانیم، خفاش ها با ارسال صدا و دریافت انعکاس صدا، شکار و مسیریابی میکنند.
علیرضا فاتح افزود: البته فقط خفاش ها نیستند که به این روش مسیریابی و شکار میکنند بلکه گروهی از شب پره ها و یا شاپرک ها هم مجزا به این رادار حیوانی هستند که در مقابل امواج ارسالی خفاش ها پیام تهدید آمیز میفرستادند و حتی بر روی امواج صدای خفاش ها پارازیت میاندازند و حتی با شنیدن صدای ارسالی خفاش ها، مسیر و جهت حرکتشان را تغییر میدهند.
وی با طرح این سوال که در طی یکی دو دهه گذشته چه چیزی به زندگی ما اضافه شده است؟ گفت: موبایل و امواج موبایل آن هم 3G و 4G و 5G و امواج ماهوارهای و ضد ماهوارهای در این مدت به محیط نامرئی زندگی ما وارد شده به احتمال قریب به یقین یکی و یا هر ۲ این عوامل باعث تداخل در امواج ارسالی و دریافتی خفاش ها شده و شکار و غذایابی برای این حیوانات را غیرممکن کرده است.
این کارشناس بهداشت محیط شیراز اضافه کرد: حاصل این رویه این است که آسمان شب شهرهایمان بدون خفاش شده و پرندگان از شهرها فرار کردهاند.
توسعه امواج رادیویی و افزایش خشونت و یاس در انسانها
وی اظهار کرد: برای ما انسان ها شاید این امواج تداخلی در خورد و خوراکمان به وجود نیاورده باشد و خوشبختانه نسلمان هنوز منقرض نشده اما احتمالا این رویه روی مغز و اعصاب انسان نیز تاثیر گذار خواهد بود و قطعا افزایش این همه یاس و خشونت در جامعه نمیتواند از این دلایل تهی باشد.منبع:ایرنا
نظرات