۵ درمان خانگی برای مهار کردن تپش قلب شدید

گاهی اوقات تپش قلب برحسب دلایلی ایجاد می‌شود که بدن نیازمند جریان خون بیشتری است.

درمان تپش قلب

تپش قلب ممکن است به علت وجود استرس، بیماری، کم‌آبی بدن یا ورزش این حالت بروز پیدا کند.بارداری، مصرف کافئین، مشکلات پزشکی، مصرف داروهای خاص، مصرف داروهای غیر مجاز و غیربهداشتی، توتون و تنباکو از دیگر دلایل ایجاد تپش قلب سریع هستند.

۵ روش برای کنترل تپش قلب عبارتند از:

۱-پرهیز از مصرف موادغذایی محرک

برخی نوشیدنی‌ها و مواد غذایی کافئین‌دار، محصولات تولید شده از تنباکو، الکل، داروهای مخصوص سرماخوردگی و سرفه، کاهش‌دهنده‌های اشتها،داروهایی که برای درمان بیماری‌های روانی استفاده می‌شوند، داروهای فشارخون بالا، مت آمفتامین و… سبب شدت تپش قلب می‌شوند. حذف این موارد از برنامه غذایی روزمره می‌تواند شما را در کنترل ضربان سریع قلب یاری کند.

۲-نوشیدن مداوم آب

کمبود آب در بدن می‌تواند باعث تپش قلب شدید شود، زیرا خون حاوی مقادیر زیادی آب است؛ به همین دلیل وقتی بدن کم‌آب می‌شود، غلظت خون افزایش می‌یابد. هر چقدرخون غلیظ‌تر باشد، انتقال خون به رگ‌ها و سراسر بدن برای قلب دشوارتر می‌شود و قلب درنهایت مجبور است تعداد و شدت ضربان‌ها را افزایش دهد. همین عامل سبب بروز تپش قلب می‌شود. هرگاه احساس کردید که ضربان قلبتان بالاست، یک لیوان آب بنوشید. قرار دادن

۳-کمپرس سرد روی صورت

کمپرس سرد می‌تواند به کاهش التهاب و آرام‌سازی سیستم عصبی کمک کند و استرس و اضطراب عامل تپش قلب را کاهش دهد. سرما می‌تواند باعث انقباض عروق خونی شود و گردش خون را بهبود و فشار خون را پایین بیاورد. برای استفاده از این روش، توصیه می‌شود کمپرس آب یخ را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه روی پیشانی، گونه‌ها یا پشت گردن قرار دهید. این کار را می‌توانید روزانه چند بار تکرار کنید.

۴-تکنیک‌های آرام‌سازی

استرس می‌تواند به‌تنهایی موجب تپش قلب شود زیرا هیجان و اضطراب باعث افزایش ترشح آدرنالین می‌شود. کنترل استرس از طریق راه‌های آرام‌سازی مانند مراقبه و یوگا می‌تواند در این زمینه بسیار کارساز باشند. پایین نگه‌داشتن سطح استرس اجتماعی نیز می‌تواند در جلوگیری از وقوع تپش قلب و کاهش و کنترل آن مؤثر واقع شود.

۵-گذراندن وقت در فضای باز

قرار گرفتن در معرض نور طبیعی خورشید و هوای آزاد به آرام‌سازی ذهن و کاهش استرس کمک می‌کند. بسیاری از تپش‌های قلبی ناشی از استرس و اضطراب هستند، بنابراین کاهش استرس می‌تواند تاثیر زیادی بر بهبود این مشکلات داشته باشد. فعالیت فیزیکی مانند پیاده‌روی یا دویدن در فضای باز هم به بهبود گردش خون و تقویت عملکرد قلب و درنهایت تنظیم ضربان قلب منجر می‌شود. توصیه می‌شود روزانه حداقل ۳۰ دقیقه را در فضای باز بگذرانید.

مطالب مرتبط

علت سرد بودن مداوم پاها چیست؟ + راهکارهایی برای رفع این مشکل

با این ۵ روش از شر نفخ‌ و شکم‌درد ناشی از آن رها شوید

علت جوش کف سر چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

نظرات