• 01 دی 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 163678

دستور پخت مگشت پلو خوزستانی بسیار خوشمزه و مقوی

عطر و طعم مشگت پلو فوق العاده است و هر چقدر تندتر تهیه شود لذیذ تر می شود.

دستور پخت مگشت پلو خوزستانی

مشگت پلو در واقع ترکیبی از مزه های مختلف است که بسیار خوشمزه و مقوی می باشد. می توانید مشگت پلو را هم با تن ماهی هم با ماهی تهیه کنید. امروز در اول فارس با یک غذای جنوبی ناشناخته بسیار خوشمزه به نام مگشت پلو همراه باشید.

مواد لازم

برنج : ۲ پیمانه
تن ماهی : ۱ عدد
سیر : ۳ حبه
سبزی ماهی : (شامل ۲۰۰ گرم گشنیز و ۵۰ گرم شنبلیله)
گردو : ۳ عدد
کشمش پلویی : ۱/۲ پیمانه
پیاز : ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه و قرمز و تخم گشنیز و گرد لیمو و زردچوبه : به مقدار لازم

دستور پخت مگشت پلو خوزستانی

طرز تهیه امگشت پلو

مرحله اول

ابتدا پیاز را نگینی یا خلالی خرد کرده و داخل تابه با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود سپس زردچوبه و سیر رنده شده را اضافه و تفت داده تا عطر سیر خارج شود سپس سبزی ماهی را به همراه تن ماهی اضافه می کنیم و خوب تقت می دهیم در انتها تمامی ادویه ها را افزوده و از روی حرارت برمیداریم.

مرحله دوم

کشمش را با مقداری آب از قبل خیس می کنیم سپس آبکشی کرده و داخل تابه ای کوچک کره یا روغن بریزید سپس کشمش ها را با مقداری دارچین تفت بدهید و برای ۲ دقیقه در تابه را بگذارید تا کشمش پف کند کنار گذاشته و برای تزئین غذا استفاده می کنیم.

مرحله سوم 

برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید و قابلمه ای را پر آب کنید و روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد سپس برنج را داخل آب در حال جوش بریزید و کمی صبر کنید تا برنج کمی نرم شود سپس آبکش کرده و کف قابلمه ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی می گذاریم و یک لایه برنج و مقداری از مواد تن ماهی ریخته و با کفگیر به خوبی مواد را مخلوط کرده این کار را ادامه داده تا مواد و برنج تمام شود سپس برنج را بمدت ۵۰ دقیقه دم بگذارید و در انتهای پخت کمی زعفران را به همراه کره روی برنج ریخته و در ظرف سرو کشیده و روی مگشت پلو کشمش های تفت داده شده را بریزید و میل نمایید. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت مگشت پلو

  • از ادویه پلویی لای برنج ریخته تا عطر و طعم بی نظیری به مشگت پلو دهد.
  • از انواع ماهی ها نیز می توانید استفاده کنید.
  • در بعضی از رسپی ها لوبیا چشم بلبلی نیز اضافه می کنند که شما بنا به ذائقه خود ۱/۲ پیمانه می توانید بریزید.
  • ۱ ق غذا خوری رب گوجه فرنگی نیز می توانید اضافه کنید.
مطالب مرتبط

دستور تهیه مرغ همایونی یک غذای شیک و خوش طعم برای مهمانی ها و مجالس

دستور پخت مرغ اناری یا ناردونی فوق العاده خوشمزه به روش اصیل گیلانی

لیست غذا و پیش غذاهای خوشمزه و اشتها آور برای مهمانی شام

نظرات