به نقل از فلیوِر، در اینجا ۱۳ محصولی گردآوری شده است که مصرف آنها پس از تاریخ انقضا ذکر شده بر روی بستهبندی نیز ایمن است. البته فراموش نکنید که اقدامات احتیاطی مناسب را در نظر بگیرید.
۱-پنیرهای سفت
پنیرهای سفت مانند چدار و پارمزان حتی پس از تشکیل کپک بر روی سطحشان نیز قابل مصرف هستند. فقط مطمئن شوید که قسمتهای کپک زده را قبل از مصرف به خوبی جدا کنید. به طور کلی، پنیرهای سفت برای یک ماه پس از تاریخ انقضایشان نیز قابل مصرف هستند.
۲-پودر کیک
پودر کیک روشی آسان برای درست کردن دسرهای مورد علاقهتان است. اگر در حین خرید پودر کیک تهیه کردید، اما قبل از تاریخ ذکر شده بر روی جعبه از آن استفاده نکردید، لازم نیست آن را دور بیندازید. شما میتوانید همچنان با خیال راحت از این مخلوط برای چهار تا پنج ماه پس از تاریخ انقضا استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که آن را در جای خشک و خنکی نگهداری کنید.
۳-نان
تا زمانی که کپک بر روی نان و غلات دیگر رشد نکرده باشد، درست کردن ساندویچ یا نان تست با آنها اشکالی ندارد. اگر میخواهید ماندگاری نان خود را افزایش دهید، آن را در یخچال نگهداری کنید. اگر نان خود را در یخچال یا فریزر نگه میدارید میتوانیدد تا دو هفته از آن استفاده کنید.
۴-تخم مرغ
تخم مرغ یکی دیگر از مواد اولیهای است که مردم همیشه قبل از تاریخ انقضا از آن استفاده نمیکنند. در اینجا یک ترفند برای بررسی خراب شدن تخممرغها بدون شکستن آنها وجود دارد: تخم مرغها را در یک کاسه آب قرار دهید تا شناوری آنها را بررسی کنید. اگر غرق شود، خوردن آن همچنان بیخطر است. اگر شناور شدند از تاریخ مصرف آنها گذشته است.
۵-ماکارونی خشک
ماکارونی به راحتی فاسد نمیشود، زیرا محصولی خشک است. تا زمانی که بوی بدی نداشته باشد میتوانید پس از گذشت تاریخ انقضا از آن استفاده کنید. ماکارونی پس از خراب شدن میتواند بوی تند تخم مرغ خراب شده داشته باشد. به طور کلی، ماکارونی خشک دو سال ماندگاری دارد، اما معمولاً میتوانید آن را تا سه سال بعد نیز استفاده کنید.
۶-کره
اگر تاریخ انقضای کره شما نزدیک است، آن را در فریزر بگذارید تا برای مدت بیشتری تازه بماند. به خاطر داشته باشید که بهتر است پس از ذوب کردن کره از تمام آن استفاده کنید. آیا مقدار زیادی کره باقی مانده است؟ همچنان میتوانید آن را دوباره ذوب کنید و برای پروژه پخت بعدی خود استفاده کنید.
۷-غذای منجمد
دمای پایین از خراب شدن غذاها جلوگیری میکند، بنابراین هر غذای منجمد بسته بندی شده معمولاً حتی پس از گذشتن تاریخ انقضا نیز بیخطر است. اگر غذا به دلیل کم آبی ناشی از اکسیداسیون در فریزر بسوزد، خیلی خوشمزه نخواهد بود. با این حال، اگر میخواهید صرفهجویی میکنید، غذای سوخته در فریزر همچنان برای خوردن بیخطر خواهد بود.
۸-کوکیها، کراکرها و چیپسها
وقتی کوکیها یا چیپسها کهنه میشوند، طعم کهنه آن کاملا مشهود است. با این حال تا زمانی که بوی بدی نداشته باشند و در دست خرد نشوند خوردن آنها اشکالی ندارد. روغنهای موجود در شیرینیها ممکن است در مدت طولانی باعث فاسد شدن آنها شود.
۹-شکلات
شکلات بسته به درجه، نحوه نگهداری و باز بودن یا نبودن بسته بندی میتواند بسیار بیشتر از تاریخ انقضا خود سالم بماند. در حالت ایدهآل، باید محصولات شکلاتی خود را در مکانی خشک و خنک با دمای ۲۱ درجه سانتیگراد یا کمتر نگهداری کنید. برای چیپسهای شکلات نیمه شیرین، میتوانید آنها را به مدت دو تا چهار ماه پس از تاریخ انقضا، از شش تا هشت ماه در ظرف در بسته در یخچال و از دو تا سه سال در فریزر نگهداری کرد. شکلات شیری تا هشت ماه پس از تاریخ انقضا در فریزر ماندگاری دارد. همچنین، شکوفههای چربی یا شکر روی شکلات را با کپک اشتباه نگیرید. با وجود ظاهر لکه دار، هنوز هم میتوان شکلاتها را با خیال راحت مصرف کرد یا در پخت دسرهای شکلاتی مورد علاقه خود استفاده کرد.
۱۰-ترشیها
خیارشور و انواع ترشیها حتی اگر در ظرفشان باز شده باشد نیز تا دو سال پس از گذشت تاریخ مصرفشان برای مصرف ایمن هستند. ترشیها را میتوانید در یخچال یا حتی در کابینت نگهداری کنید. ترشیها ممکن است به مرور زمان تردی خود را از دست بدهند، اما هنوز مصرف آنها بیخطر است. چگونه متوجه شوید ترشیها خراب شدهاند؟ یک علامت مطمئن، گنبدی شکل شدن درب آنها است. هنگام باز کردن یک شیشه ترشی جدید، باید یک صدای پاپ را بشنوید.
۱۱-غلات
نگهداری غلات در ظرفهای مخصوص باعث میشود برای مدت زمان طولانیتری سالم بمانند. تا زمانی که بتوانید طعم کهنه آن را تحمل کنید، غلات تا شش ماه پس از گذشت تاریخ مصرفشان نیز برای مصرف ایمن هستند!
۱۲-انواع سسها
چاشنیهایی مانند سس کچاپ و خردل ماندگاری طولانی دارند. اگر سس کچاپ شما باز نشده باشد، میتوان آن را تا یک سال پس از زمان انقضا نگهداری کرد. پس از باز شدن آن را در یخچال نگهداری کنید و ظرف مدت شش ماه مصرف کنید. خردل زرد را میتوان تا دو سال قبل از تاریخ انقضا در حالت باز نشده یا پس از باز شدن به مدت یک سال در یخچال نگهداری کرد.
۱۳-کره بادام زمینی
کره بادام زمینی اگر باز نشود، میتواند به مدت یک سال پس از تاریخ انقضا مصرف شود و فرقی نمیکند آن را در بیرون یا یخچال نگهداری کنید. پس از باز شدن، سه تا چهار ماه بیرون یا شش تا هشت ماه در یخچال پس از تاریخ انقضا آن مناسب مصرف هستند. کره بادام زمینی طبیعی ماندگاری کوتاهتری دارد؛ فقط دو تا سه ماه بیرون یا سه تا شش ماه در یخچال پس از تاریخ مصرفشان. جداسازی طبیعی روغن در کره بادام زمینی طبیعی نیز ایرادی ندارد. میتوانید آن را دوباره هم بزنید و برای پخت و پز استفاده کنید. اگر کره بادام زمینی صاف یا ترد شما به بافت سفت و خشک تبدیل شد یا رنگ آن تیره شد، وقت آن است که آن را دور بریزید.
نظرات