البته خواص شگفتانگیز این گیاه، تنها به این موارد ختم نمیشود بلکه رزماری، ویژگیهای درمانی قابل توجهی نیز دارد. بنابراین، از شما دعوت میکنیم که تا پایان مطالب در رابطه با کاشت گیاه رزماری با ما همراه شوید.
کاشت گیاه رزماری و خواص آن
با کاشت گیاه رزماری، میتوان به کاهش وزن و رسیدن به اندامی ایدهآل فکر کرد. چرا که رزماری، تاثیر شگفتی در کاهش وزن و چربیسوزی دارد. کاشت گیاه رزماری، منافع بسیاری دارد که میتوان علاوه بر افزایش چربیسوزی، به خاصیت ضد التهابی آن و درمان سرماخوردگی و برونشیت نیز اشاره کرد. رزماری، حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما و عزیزانتان کمک شایانی میکند. ناگفته نماند گیاه رزماری علاوه بر اسانس خوشبویی که دارد تسکین دردها، تقویت ایمنی بدن و گردش خون نقش موثری دارد و دارای آنتی اکسیدان بالایی نیز می باشد و در بهبود بیماریهای پوستی و سم زدایی بدن و عفونت های باکتریایی انسان کمک شایانی می نماید.
علاوه بر آن، شما با کاشت گیاه رزماری در گلدان یا باغچه و… میتوانید به درمان مشکلات اعصاب، رفع استرس و بیخوابی کمک شایانی کنید. مصرف و کاشت گیاه رزماری بسیار مفید و پرطرفدار است چرا که استشمام رایحه فوقالعاده این گیاه، اخلاق شما را نرمتر از گذشته کرده و شما را از تشویش و افسردگی دور میکند. اگر مشکل کبد چرب دارید، کاشت گیاه رزماری و مصرف آن را به شما پیشنهاد میدهیم. زیرا این گیاه علاوه بر چربیسوزی، مشکل کبد چرب شما را تا حد زیادی برطرف میکند.
چرا کاشت گیاه رزماری اهمیت زیادی دارد؟
تا به این قسمت از مطالب، به چندین نکته قابل توجه در رابطه با کاشت گیاه رزماری و مصرف آن اشاره کردیم. اما خواص این گیاه، بیش از موارد بیان شده است. گیاه رزماری و مصرف آن، بسیار با اهمیت است. چرا که در کنترل و بهبود دیابت، یبوست و سمزدایی بدن تاثیر بسزایی دارد. بنابراین کاشت گیاه رزماری و مصرف آن به صورت ادویه در غذا یا تهیه دمنوش بسیار توصیه میشود. البته به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد این گیاه با ارزش نه تنها خاصیت ندارد بلکه ممکن است سلامت شما را به مخاطره اندازد. بهتر است گاهی به جای نوشیدن چای، از جوشاندههایی مانند گل گاو زبان، آویشن یا رزماری استفاده کنید.
نحوه کاشت گیاه رزماری
برای کاشت گیاه رزماری میتوانید یا بذر این گیاه را تهیه کنید و در گلدان بکارید، یا اینکه قلمه آن را از گیاه مادر جدا کرده و آن را در گلدان زیبایی پرورش دهید. برای کاشت قلمه رزماری، میتوانید چند قطعه از رزماری به طول حدود ۱۰ سانتیمتر را از گیاه مادر جدا کنید. بهتر است این کار را به اواخر بهار موکول کنید. پس از جداسازی قلمهها از گیاه اصلی، باید ۲ الی ۳ سانتیمتری انتهای قلمهها را بدون برگ باقی گذارید تا در هنگام کاشت موجب پوسیدگی رزماری در گلدان نشوند. حالا قلمهها را در خاک گلدان که دارای ترکیب مناسب است اکثر تا عمق ۳ تا ۴ سانتی متر بستر کشت نمایید.
بهتر است ترکیب پیت ماس، خاک، شن و ماسه و… را برای رشد بهتر رزماری فراهم نمایید. در نهایت گلدان را در جایی پر نور اما بدون تابش نور مستقیم خورشید قرار دهید. گلدان را تا حدود ۳ هفته آبیاری کنید که ریشههای گیاه به رشد مناسبی برسند. میتوانید روی گلدان را با نایلون، شفاف و… بپوشانید تا محیطی گرم و مرطوب برای رشد بهتر گیاه فراهم شود. بعد از دو تا سه هفته پوشش نایلون را از گلدان جدا نمایید.
نگهداری گیاه رزماری
۱-آب دادن مناسب گیاه رزماری
آب دادن به گیاه رزماری میتواند دشوار به نظر برسد، چون رزماری ریشههای خشک را ترجیح میدهد، اما مهم است که گیاه را به درستی آبیاری کنید. چند روش برای انجام این کار وجود دارد و عبارتند از:
اگر رزماری بیرون از خانه است، دو بار در هفته آب بدهید. اگر خاک به طور مداوم مرطوب بود، در نظر داشته باشید که کمی سیلتی یا خاک ماسهای را به خاک اطراف رزماری اضافه کنید.
اگر برای زمستان به داخل خانه میآوریدش، هر دو هفته یک بار خاکش را آب دهید و یا وقتی خاک بالای گلدان خشک میشود، این کار را انجام دهید.
آب را در ظرف پایین گلدان با سنگها رها کنید، زیرا آب تبخیر میشود، رزماری آن را جذب خواهد کرد.این حرف متناقض به نظر میرسد، اما رزماری میتواند آب را از طریق هوا و خاک جذب کند!
۲-نور مناسب گیاه رزماری
رز ماری در حدود شش تا هشت ساعت در روز باید در معرض آفتاب قرار بگیرد. چه رزماری در منزل باشد یا در بیرون از منزل، حتما باید زمان زیادی در مقابل نور خورشید قرار بگیرد.
از آنجا که گیاهان رزماری در نور روشن بسیار بهتر رشد میکنند، اگر شما گیاه خود را برای زمستان به داخل خانه میآورید، مطمئن شوید که در منطقهای با تعداد زیادی پنجره و نور خورشید قرارش دهید.
۳- کود دهی مناسب گیاه رزماری
بهترین زمان برای کود دهی گیاه رزماری در فصل بهار است. رزماری را ۲ تا ۳ بار در طول یک ماه، قبل از اینکه بخواهید گیاه را در تابستان در خارج از خانه قرار دهید، میتوانید کود دهی کنید.
برای کودها از یک فرمول شیمیایی با نیتروژن بالا استفاده کنید. اگر شما رزماری را در داخل خانه کاشته اید، گیاه واقعاً به کود نیاز دارد، به خصوص از آنجا که رزماری میتواند به سرعت تمام ظرف خود را فرا گیرد.
از کود مایع، یا مکمل خاک با قرصهای آزادسازی کنترل شده استفاده کنید. برای رزماری آلی، از یک کود ارگانیک یا تقویت خاک با کمپوست استفاده کنید. برخلاف عقل سلیم، رزماری خانگی از کاربرد منظم کودهای شیمیایی بهره مند میشود.
۴-دمای مناسب برای گیاه رزماری
رز ماری یک گیاه مقاوم است که در ۵۰ درجه فارنهایت و بالاتر از ۸۰ درجه فارنهایت و بالاتر رشد میکند. در مناطق گرم تر، اطمینان حاصل کنید که گردش هوا بسیار زیاد باشد.
۵-توصیههایی برای رشد گیاه رزماری در خانه در زمستان
زمانی که دما کاهش مییابد و زمان خواب فرا میرسد، احتمالاً میخواهید گیاه رزماری را به داخل خانه بیاورید.رزماری را دور از مناطق مرطوب در داخل خانه نگهداری کنید (مثل حمام یا آشپزخانه) تا از کپک زدن خاکش جلوگیری کنید.
یک راه دیگر برای کاهش خطر کپک، افزایش گردش هوا در اطراف گیاه است، بنابراین، اجازه دهید پنکه برای چند ساعت در روز با سرعت پایین بر روی این گیاه باد بزند.
در معرض قرار گرفتن نور خورشید در بیرون از خانه بسیار شدیدتر از داخل خانه است، بنابراین مطمئن شوید که آن را در منطقهای قرار میدهید که نور کافی از نور خورشید را دریافت میکند.
اگر متوجه شدید که خورشید برای رزماری کافی نیست، نور خورشید را با روشن کردن لامپ فلورسنت بالای گیاه تکمیل کنید.
۶-جا به جایی گلدان گیاه رزماری
بر خلاف بسیاری از گیاهان دیگر، رزماری تا ۴۸ سالگی رشد میکند. ” واضح است که بسیاری از مردم نمیخواهند گیاهانی به بلندی یک متر در خانههای خود داشته باشند، بنابراین موضوع تعویض به گلدانهای شما بستگی دارد. در پاسخ به سوال یکی از کاربران نمناکی باید توضیح دهیم که اگر میخواهید رزماری را کوچکتر و قابل مدیریت نگه دارید، جا به جایی گلدانی را به یک گلدان کوچک تبدیل کنید.
در طول جا به جایی، ریشه گیاه را تا ۱/۳ اش هرس کنید تا رشد آن را کم کند و سپس گیاه را به یک ظرف همان سایز قبلی اش برگردانید که محیط کشت گلدان جدیدی داشته باشید. اگر یک گیاه بزرگتر را دوست دارید، اندازه گلدان را بزرگتر انتخاب کنید.
نظرات