سلامت و درمان

خوراکی و نوشیدنی هایی که باعث پوسیدگی و تغییر رنگ دندان ها می شوند

خوراکی و نوشیدنی هایی وجود دارند که شما بدون اطلاع از مضرات آنها برای سلامتی دندان هایتان روزانه مصرف می کنید.

خوراکی و نوشیدنی هایی که باعث پوسیدگی و تغییر رنگ دندان ها می شوند

مصرف روزانه این خورامی و نوشیدنی ها سبب تغییر رنگ، تخریب و یا آسیب دیدگی دندان هایتان می شوند. در این قسمت براساس توصیه دندان پزشکان غذاها و نوشیدنی هایی ذکر شده اند که باید از مصرف آن ها اجتناب و یا آن ها را محدود کنید.

خوردنی و نوشیدنی های مضر برای دندان

۱- چیپس:

علاوه بر این که چیپس ها سرشار از سدیم و چربی هستند و برای بدن مضر، برای دندان ها نیز مفید نمی باشند زیرا این خوراکی خوشمزه جویدنی بوده و در دندان می مانند. هر آنچه که در دندان بماند بیشتر اسید تولید می کند. پس، از خوردن این چیپس های روغنی خودداری کنید و به جای آن سعی کنید از چیپس های سبزیجات استفاده کنید.

۲-آبنبات و به خصوص آبنبات های سفت :

تبلیغ در اول فارس

ترکیبات سرشار از شکر که خوردن زیاد و متناوب آنها به شدت به دندانهایتان آسیب وارد می کند.

همچنین آبنبات های سفت علاوه بر مورد اشاره شده احتمال ایجاد اورژانس دندانپزشکی و شکستگی و ترک خوردن دندان را نیز به همراه میتواند داشته باشد.

بجای استفاده از این محصولات ،آدامس های بدون شکر را جایگزین کنید

۳- قهوه:

قهوه منبع خوبی از آنتی اکسیدان هاست اما حاوی رنگدانه هایی است که می تواند باعث لکه دار شدن و تغییر رنگ دندان ها شود. همه افراد مستعد تغییر رنگ دندان نیستند که احتمالا به دلیل تفاوت در پروتئین های بزاق است که نه تنها به دندان های شما می چسبند بلکه به نظر نمی رسد با مسواک زدن نیز از بین روند و باید به دندان پزشک مراجعه کنید. این رنگدانه ها در چای نیز وجود دارند.

۴-میوه های خشک:

چیزهایی مانند کشمش، زردآلو خشک یا رول‌آپ میوه اغلب نمونه‌هایی از میان وعده‌های سالم و مغذی هستند که برای دندان‌ها بهتر از آب نبات‌ها هستند. اما قندهای موجود در این میوه ها به دلیل خشک شدن آن ها بسیار غلیظ است. بعلاوه، بافت جویدنی آنها باعث می شود که آنها مستعد چسبیدن به دندان باشند و به باکتری ها زمان بیشتری برای آسیب رساندن می دهد.

۵- ذرت:

ذرت یک خوراکی خوب و مخصوص اوقات فراغت محسوب می شود اما اگر تحت درمان ارتودنسی هستید بدانید که ذرت و بریس باهم جور درنمی آید و به دندان هایتان آسیب خواهند زد.

خوراکی و نوشیدنی هایی که باعث پوسیدگی و تغییر رنگ دندان ها می شوند

۶- یخ:

یخ ممکن است با “کالری صفر” به نظر برسد اما برای دندان ها عواقب بدی خواهد داشت. اگر چه حاوی اسید یا شکر نیست اما جویدن یا خوردن یخ شکستگی دندان ها را به همراه خواهد داشت.

۷- نوشیدنی های انرژی زا:

این نوشیدنی ها سرشار از قند و اسید هستند و باعث تجزیه دندان و افزایش باکتری های موجود در دهان می شوند.

۸- آب میوه:

آب میوه نسبت به آن چه فکر می کنید قند بیشتری دارد و خوردن میوه کامل همیشه نسبت به آب میوه مفید تر است زیرا خصوصا کودکان به فیبر و موادمغذی موجود در میوه نیاز دارند. نوشیدن یک لیوان شیر را هنگام تشنگی به آب میوه ترجیح دهید.

۹- آبمیوه های پاکتی:

بزرگترین مشکل در مورد سلامتی دهان ودندان میزان استفاده از غذاهای بسته بندی شده است. این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی قند هستند حتی اگر قند آن ها طبیعی باشد و قطعا به دندان آسیب خواهند زد.

۱۰- بادام زمینی:

اگر چه آجیل و حبوبات سالم هستند و مواد مغذی بدن را تامین می کنند اما چون سخت و شکننده هستند گزینه خوبی نمی باشند زیرا ممکن است بین دندان ها گیر کرده و باعث پوسیدگی آن ها شوند.

۱۱- نعناع:

استفاده از قطره نعناع یا اسپری آن راه خوبی برای تسکین گلوی تحریک شده و یا کمک به خوشبو کردن دهان است. با این حال افزایش استفاده از قطره نعناع می تواند منجر به افزایش پوسیدگی دندان شود. قطره های شیرین شده نعناع با هربار استفاده می توانند اسید تولید کرده و سبب پوسیدگی دندان شوند. معمولا ۱۵-۳۰ دقیقه طول می کشد تا بزاق با افزایش پی اچ به حذف اسید کمک کند. بنابراین اگر از قطره نعنا حاوی قند استفاده می کنید تعداد دفعات را محدود کنید. در صورت امکان به دنبال قطره های نعناع شیرین شده با مانیتول، سوربیتول یا زایلیتول باشید.

۱۲- آب نبات های چسبناک:

فرض کنید شکر را با یک بافت چسبنده مخلوط کنید، حال چه اتفاقی می افتد؟ شما طعم شکر را حس خواهید کرد و بافت چسبناک بر دندان های شما ماندگار می شوند و باعث می شود مسواک زدن دشوار و مستعد ایجاد حفره و پوسیدگی در دندان شوید.

۱۳- دانه های پاپ کورن:

پاپ کورن یک میان وعده سالم و کم کالری است اما با این وجود دانه های آن در کمین هستند تا سبب شکستگی دندان ها شوند. بنابراین پاپ کورن بخورید اما مراقب دانه های آن باشید. هنگام خوردن پاپ کورن داشتن یک نخ دندان ایده بدی نیست. اگرچه میان وعده ای سالم است اما یکی از رایج ترین خوراکی هایی است که بین دندان گیر می کند و منجر به رشد باکتری ها می شود.

خوراکی و نوشیدنی هایی که باعث پوسیدگی و تغییر رنگ دندان ها می شوند

۱۴- نوشابه:

نوشابه های معمولی حاوی مقدار زیادی قند هستند. برخی از انواع نوشابه علاوه بر داشتن قند فراوان حاوی اسید فسفریک هستند و پی اچ آن ها بین ۲-۴ است. حتی در نوشابه های رژیمی بدون قند این سطح اسیدیته به راحتی می تواند به سطح دندان ها آسیب برساند.

 ۱۵ترشی:

در غذاهای ترشی از سرکه ای استفاده می شود که حاوی اسید است و برای فرآیند ترشی مهم است. این اسید می تواند باعث لک شدن و همچنین فرسایش مینای دندان شما شود. بسیاری از غذاهای ترشی حاوی قند هستند که به ایجاد حفره نیز کمک می کند.

۱۶- آدامس های شکری:

وقتی صحبت از آدامس می شود، انتخاب طعم آن انتخابی است. جویدن آدامس حاوی شکر میتواند خطر ابتلا به حفره و پوسیدگی دندان را افزایش دهد. خبر خوب این است که در مورد آدامس های بدون قند که توسط زایلیتول شیرین شده اند، قضیه برعکس است و جویدن آدامس بعد از خوردن غذاهای خاصی ممکن است مفید باشد. جویدن آدامس بدون قند با تعامل اسیدی به افزایش مقدار بزاق دهان کمک می کند و اثر بافری بزاق می تواند به خنثی کردن اسید موجود در دهان کمک کند.

۱۷- چای:

فواید سلامتی چای سبز فراتر از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است که روی بدن تاثیر مثبت می گذارد. با این حال چای نیز مانند قهوه می تواند سبب تغییر رنگ دندان شود. چای سرشار از تانن است که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندان ها خواهد شد.

بهترین گزینه نوشیدن چای های گیاهی، سبز و سفید است که احتمال تغییر رنگ آن نسبت به چای سیاه کم تر است.

۱۸- سرکه:

ممکن است که کمی سرکه و روغن طعم خوبی به سالاد بدهد اما سرکه موجب ورمینرالیزاسیون و حساسیت دندان می شود. از سرکه دوری نکنید فقط به یاد داشته باشید که اسیدیته می تواند روی دندان تاثیر بگذارد. بعد از خوردن موادغذایی حاوی سرکه حداقل ۳۰ دقیقه از مسواک زدن خودداری کنید و آدامس بدون قند بجوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا