مجله زندگیسلامت و درمان

این ۸ غذا را هیچوقت دوبار گرم نکنید!

اغلب ما باقی مانده غذای خود را در یخچال می گذاریم تا روز بعد آن را گرم کرده و مصرف کنیم.اما باید بدانید که این کار برای برخی غذاها بسیار خطرناک است!

غذاهایی که نباید دوبار گرم کرد

به گفته متخصصان نگه داری باقی مانده غذاها و گرم کردن مجدد آنها خطرات جدی را برای بدن به همراه دارد. واقعیت این است که برخی غذاهای خاص پس از دوبار گرم کردن هیچ گونه ارزش غذایی ندارد.

۱-گرم کردن مجدد برنج

ممکن است تعجب کنید؛ اما برنج هم در دسته مواد غذایی قرار می‌گیرد که نباید دو بار گرم شوند. مسمومیت برنج به دلیل وجود باکتری بسیار مقاوم به نام «باسیلوس سرئوس» است.

این باکتری‌ها در گرما می‌توانند هاگ‌هایی تولید کنند که ماهیت سمی دارند. هنگامی که برنج دوباره گرم می‌شود، هر هاگ موجود در آن می‌تواند تکثیر شود. این هاگ‌ها باعث مسمومیت، اسهال و استفراغ می‌شوند.

تبلیغات

۲- گرم کردن مجدد سیب زمینی

این ماده غذایی ارزش غذایی بالایی دارد و برای بدن مفید است. اما اگر سیب زمینی برای بار دوم گرم شود، ارزش غذایی خود را از دست می دهد و دربدن ایجاد سم می کند.

۳-گزم کردن مجدد مرغ

با گرم‌کردن مجدد مرغ که سرشار از پروتئین است، مشکلات گوارشی را برای بدن خود به‌وجود می‌آورید. اگر واقعا می‌خواهید مرغ پخته‌شده را دوباره گرم کنید، می‌توانید این کار را در دمای پایین‌تر و مدت طولانی‌تری انجام دهید.

بهترین راه برای مصرف مرغ پخته‌شده، قراردادن آن در سالاد سرد یا ساندویچ سرد است. برای این که از بوی بد مرغ خلاص شوید، بهتر است موقع پختن از مزه‌دارکردن و طعم‌دارشدن آن اطمینان حاصل کنید.

۴ – گرم کردن مجدد اسفناج

گرم کردن مجدد اسفناج می تواند بسیار خطرناک باشد؛ این سبزی حاوی درصد بالایی نیترات است که پس از گرم کردن مجدد به نیتریت تبدیل می شود که سرطان زاست. اسفناج را بلافاصله پس از پختن مصرف کنید.

غذاهایی که نباید دوبار گرم کرد

۵ – گرم کردن مجدد قارچ

این ماده غذایی یکی از شناخته شده ترین مواد است که تحت هیچ شرایطی نباید برای دومین بار گرم شود، چرا که ترکیب پروتئین آن پس از گرم شدن دوباره تغییر خواهد کرد و مشکلات گوارشی برای فرد به همراه خواهد داشت. در صورت لزوم سرد مصرف کنید.

۶ – گرم کردن مجدد کرفس

این سبزی کاربرد زیادی در پخت سوپ دارد. کرفس حاوی نیترات است و در صورت گرم شدن مجدد به ماده خطرناک تبدیل می شود لذا اگر در پخت سوپ از آن استفاده می کنید، به هنگام مصرف دوباره کرفس آن را جدا کنید.در پایان باید گفت که حتی نوع گرم کردن غذا نیز بسیار حائز اهمیت است چرا که امروزه افراد به طور چشمگیری از مایکروویو برای گرم کردن و پخت غذای خود استفاده می کنند و غافل از عوارض آن هستند.

۷ – گرم کردن مجدد چغندر

این سبزی حاوی نیترات است و برای سلامتی مفید است. مصرف چغندر پس از گرم کردن دوباره خطرناک نیست اما بهتر است که به صورت سرد مصرف شود.

۸-برخی روغن‌ها

یکی از بهترین منابع اسید چرب امگا۳، روغن فشرده سرد مانند روغن بذر کتان، روغن زیتون و روغن کانولا است. چربی امگا۳ به درجه حرارت بسیار حساس است زیرا در دمای بالای ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌شکند و فاسد می‌شود. پس هرگز این روغن‌ها را گرم نکنید.

روغن گردو، روغن آووکادو و روغن فندق، وقتی دوباره گرم شوند، فاسد می‌شوند. بنابراین از آن‌ها برای پخت‌وپز یا سرخ‌کردن استفاده نکنید.

می‌توانید آن‌ها را در پایان پخت‌وپز روی غذای خود بریزید تا طعم بی‌نظیری به آن بدهد، اما بدانید روغن فشرده هم از مواد غذایی محسوب می‌شود که نباید دو بار گرم شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا