آشپزی

دستور پخت پتله پلو همدانی،یک غذای سنتی و فوق العاده مقوی

پتله پلو یکی از سنتی ترین و خوشمزه ترین غذاهای همدان است که بسیار مقوی و خوشمزه است.

دستور پخت پتله پلو همدانی

این غذا بسیار مقوی بوده و حاوی ویتامین های A,B,C,E می باشد مهم ترین خواص پتله پلو تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی می باشد و همچنین پتله پلو برای کسانی که دوران نقاهت را طی می کنند نیز بسیار مناسب است. این غذا دارای پروتئین گیاهی است و برای افراد گیاه خوار بسیار مناسب است. امروز در این مقاله یک غذا بسیار مقوی پتله پلو را با هم یاد می گیریم با ما همراه باشید.

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
گندم آسیاب شده: ۱.۵ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
کشمش: ۱/۳ پیمانه
گردو خرد شده: ۱/۲ پیمانه
زعفران: به مقدار لازم
کره: به مقدار لازم
پیاز داغ: به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

دستور پخت پتله پلو همدانی

طرز تهیه پتله پلو

۱مرحله اول :

ابتدا پتله (گندم) را به مدت ۲ ساعت از قبل خیس کنید. برنج را نیز به همراه کمی نمک از قبل خیس کرده.

۲مرحله دوم : 

پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز را اضافه می کنیم و زردچوبه و فلفل سیاه میزنیم تا پیاز ها خوش رنگ و طلایی شود. سپس پتله یا گندم را اضافه کرده و ۲ لیوان آب می ریزیم و اجازه می دهیم برای ۴۰ تا ۵۰ دقیقه گندم خوب پخته شود و آبش تمام شود.

۳مرحله سوم : 

برنج را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد سپس کمی زردچوبه را به برنج زده تا کمی زرد شود سپس نرم که شد آن را آبکش کرده و کف قابلمه مقداری روغن ریخته زمانی که داغ شد ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی را کف ظرف می گذاریم و یک لایه برنج ریخته سپس یک لایه از مواد پتله ریخته و با برنج مخلوط می کنیم و این کار را ادامه داده تا برنج دم بکشد در انتهای پخت کمی کره با زعفران روی برنج ریخته و در ظرف سرو کشیده.

مرحله آخر:

داخل تابه مقداری کره ریخته و کشمش با گردو را کمی تفت می دهیم تا کشمش پف کند و در انتها کمی پیاز داغ اضافه کرده و موادمون را روی برنج ریخته و تزئین کنید. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت پتله پلو

  • می توان برنج را به صورت کته دم کرد.
  • به دلخواه حبوبات مختلف مثل لوبیا یا ماش را می توانید به پتله پلو اضافه کنید.
  • گوشت خورشتی نیز در بعضی رسپی ها استفاده می شود.
  • اگر گندم ها پخته نشده بودند مقداری دیگر آب اضافه کنید تا خوب پخته شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا