سیاسیاخبار ایران

محسن آرمین در شیراز: حاکمیت این وضعیت را التیام دهد تا در جامعه احساس شکست بروز نکند

دکتر محسن آرمین در شیراز گفت: کنش سیاسی اصلاح‌طلبان می‌تواند ظرفیت سیاسی برای نظام ایجاد کند تا بخش افراطی و تندرو جامعه نتواند با اتکای به رسانه‌های گسترده‌اش و ایجاد فضای تبلیغاتی، اراده نظام را تحت تاثیر قرار داده و مانع از اتخاذ تصمیم عقلانی شود.

جلسه محسن آرمین در شیراز 1

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جبهه اصلاحات استان فارس، دکتر محسن آرمین روز جمعه ۲۸ دی‌ماه در جمع اعضای احزاب اصلاح طلب استان فارس در محل دفتر جبهه اصلاحات استان فارس با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت: واکنش مسئولان نظام به تحولات اخیر به دغدغه همه کنش‌گران و فعالان سیاسی تبدیل شده که هر تصمیم نظام معطوف به منافع ملی ایران در جهت عبور از شرایط منطقه‌ای باشد.

وی با بیان اینکه نظام‌های سیاسی تمایل چندانی به اعتراف به اشتباهات خود ندارند، اظهار کرد: خروج مفتضاحانه آمریکا از افغانستان برای یک قدرت جهانی باعث سرشکستگی شد اما سران آمریکا هیچگاه حاضر نشدند اعتراف به اشتباه خود کنند و حتا از آن دفاع هم می‌کنند. همچنان که نظام اسلامی هم پس از هشت سال و با پذیرش قطعنامه حاضر نشد بپذیرد طولانی شدن جنگ اشتباه بود.

جلسه محسن آرمین در شیراز 2

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه نظام‌های تمرکزگرا طبعا انعطاف کمتری در برابر تحولات از خود نشان می‌دهند به سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: از نظر ما راهبرد منطقه‌ای جمهوری اسلامی راهبرد درستی نبود و تحلیلگران و ناظران سیاسی بارها اعلام کرده بودند با توجه به واقعیات منطقه‌ای و ظرفیت‌های جمهوری اسلامی، راهبردی که برای منطقه تعریف شده با ظرفیت ایران تناسبی ندارد بنابراین هدف‌گذاری‌ها به نتیجه نخواهد رسید.

عضو جبهه اصلاحات ایران با بیان اینکه انتظار اینکه حاکمیت اعلام کند راهبرد منطقه‌ایش خطا بود، به هیچ وجه واقع بینانه نیست، اظهار کرد: در شرایط فعلی دو فرض وجود دارد یکی اینکه نظام بر مسیر قبلی اصرار کرده و همان مسیر قبلی را دنبال کند و فرض دوم اینکه نظام واقعیات منطقه‌ای را پذیرفته و به دنبال راهبردهایی برای تامین منافع ملی باشد.

جلسه محسن آرمین در شیراز 3

محسن آرمین با اشاره به مصاحبه اخیر رییس جمهور با یک رسانه آمریکایی و اظهارات آقای پزشکیان در خصوص مذاکره با غرب ادامه داد: شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد تغییرات اساسی در سیاست خارجه در راه است و از طرفی شواهد مخالفی همچون فرمایشات اخیر رهبری وجود دارد که نشان می‌دهد تغییرات چندانی در سیاست خارجه رخ نخواهد داد.

وی ابراز کرد: تحلیل خوشبینانه این است که حاکمیت قرار نیست به اشتباه خود در خصوص سیاست منطقه‌ای اعتراف کند و با توجه به وضعیت روحی و روانی جامعه انتظار است حاکمیت این وضعیت را التیام دهد تا در جامعه احساس شکست بروز نکند اما در کنار آن قوه عاقله نظام به دنبال تصمیم واقع بینانه باشد.

جلسه محسن آرمین در شیراز 4

فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است جمهوری اسلامی همواره دنبال یک عقلانیت عملگرا بوده که هرچند دیرهنگام اما در بزنگاه‌های مهم، تصمیم درست گرفته است.

آرمین عقلانیت عملگرایانه را یکی از ویژگیهای نظام برای هدایت بحران برشمرد و افزود: اصلاح‌طلبانه باید فرض را بر فرضیه امیدوارانه گذاشته و تلاش کنند تا تصمیم نظام به یک اراده ملی تبدیل شود.

عضو جبهه اصلاحات افزود: اصلاح‌طلبان باید تلاش کنند تا اگر حاکمیت در تردید بسر می‌برد، برای نظام ظرفیت ایجاد کنند تا به تصمیم درست دست بزند و نگران بخش افراطی و تندرو جامعه هم نباشند.

وی تاکید کرد: اصلاح طلبان نباید اجازه دهند بخش افراطی جامعه با رسانه‌های گسترده‌ای که در اختیار دارد، فضای تبلیغاتی نظام را تسخیر کند و اراده نظام را تحت تاثیر خود قرار دهد.

آرمین با بیان اینکه اصلاح‌طلبان باید شرایطی ایجاد کنند تا نظام با خیال راحت دست به تصمیم عاقلانه بزند، به مذاکرات اخیر با اروپاییان اشاره کرد و گفت: در سیاستهای خارجی و مذاکره با غرب و به ویژه با امریکا نباید دچار ساده اندیشی شویم بلکه تجربه ۵۰ سال اخیر نشان می‌دهد باید در روابط با آمریکا نگاه واقع بینانه داشته باشیم.

عضو ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سیاست رابطه با امریکا باید مبتنی بر تنش زدایی و کاهش تحریم‌ها باشد و مابقی مسائل را باید به آینده واگذار کرد.

جلسه محسن آرمین در شیراز 5

آرمین با بیان اینکه در جریان حوادث منطقه‌ای اخیر بخشی از برگ‌های برنده در مذاکرات را از دست داده‌ایم، ادامه داد: با تمام این مسائل دست جمهوری اسلامی برای مذاکره خالی نیست و مسائلی مثل توان هسته‌ای، قدرت دفاعی، توانمندی‌های نیروی انسانی، ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی، اثرگذاری فرهنگی منطقه‌ای در حوزه نوروز و موقعیت استراتژیک همگی آمریکا و اروپا را قانع می‌کند که با موضوع ایران متفاوت از عراق و سوریه و افغانستان تعامل کنند.

وی با بیان اینکه ایران کشوری متفاوت از همه کشورهای منطقه است، ادامه داد: ایران ظرفیت لازم و برابر برای مذاکره با آمریکا دارد و همچنان دست پری برای مذاکره آبرومندانه و کسب نتیجه آبرومندانه با غرب دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تحول در سیاست خارجه مسبوق به تحولات داخلی است، افزود: اساسا نمی‌توان سیاست داخلی و خارجی را از هم تفکیک کرد و قطعا با توجه به شکاف‌ها و بی‌اعتمادی‌ها باید در جهت ترمیم شکاف اجتماعی در کشور حرکت کرد.

آرمین بیان کرد: تنها با اتکا به قدرت دفاعی در عرصه جهانی نمی‌توان اعتبار جهانی کسب کرد بلکه باید شکاف‌های اجتماعی را به حداقل و اعتماد عمومی را به حداکثر رسانید.

وی با تاکید بر لزوم بهره‌مندی از توانمندی‌های داخلی در مذاکرات جهانی، به سرمایه‌گذاری‌های گسترده در کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: حجم سرمایه‌گذاری‌ها در منطقه نشان می‌دهد که غرب و کشورهای منطقه به دنبال تنش در منطقه نیستند و لذا از هر مذاکره با ایران استقبال می‌شود.

آرمین ادامه داد: غرب و آمریکا امکان تغییر نظام در ایران را ندارند هرچند بی میل هم نیستند اما تا اطلاع ثانوی تمایل دارند با ایران کار کنند به شرط آنکه ما هم بخواهیم.

وی با بیان اینکه مسأله امروز امریکا، چین و آسیاپسفیک است، به موضوع جنگ اکراین اشاره کرد و گفت: با استقرار ترامپ، موضوع جنگ اکراین پایان یافته است، هرچند از اول اکراین مسأله آمریکا نبود و اروپا نسبت به آن حساس بود و باعث شد اروپا تحریم‌های سختی علیه ایران اعمال کند که از تحریم‌های آمریکا شدیدتر هم بود بنابراین جنگ اکراین دیگر موضوعیتی ندارد و به نظرم اروپا و آمریکا تمایل دارند با ایران مذاکره کنند.

آرمین با اشاره به سخنان اخیر رهبری در خصوص مذاکره با آمریکا ابراز کرد: شاید مخالفت‌های رهبری هوشمندانه باشد چرا که قرار نیست از اول التماس کنیم و لذا شاید لازم باشد در پشت میز و مذاکره و فارغ از فضای عمومی چیزی بدهیم و چیزی بگیریم.
وی افزود: اصلاح طلبان باید در قبال مسائل منطقه و کشور موضع مسئولانه داشته باشند و باید با اعتماد به نفس کامل در مسیر درست حرکت کنند و از کارهای مثبت حاکمیت حمایت کرده و کارهای منفی را هم با صراحت کامل نقد کنند.

ی مثبت حاکمیت حمایت کرده و کارهای منفی را هم با صراحت کامل نقد کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا