بهترین غذاها و نوشیدنی ها برای درمان آنفولانزا
انتخاب غذا و نوشیدنی های مفید برای کاهش علائم آنفولانزا یا پیشگیری از آن کمک می کند.
اگرچه هیچ درمانی برای آنفولانزا وجود ندارد، اما برنامه غذایی در هنگام بیماری به بهتر شدن حال و تسریع روند بهبود کمک می کند.
چه غذاهایی برای آنفولانزا خوب است؟
آبگوشت
شاید شما در موقع ابتلا به آنفولانزا مصرف گوشت مرغ یا گوشت قرمز را ترجیح دهید اما آبگوشت یکی از بهترین مواد غذایی برای مصرف هنگام ابتلا به بیماری و تسریع روند بهبودی آنفولانزا است، هنگام ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا به محض شروع علائم بیماری تا زمان بهبودی کامل میتوانید از آبگوشت استفاده کنید.
مصرف آبگوشت در هنگام ابتلا به آنفولانزا از دهیدره شدن و از دست رفتن آب بدن جلوگیری میکند و بدن شما را گرم نگه میدارد و میتواند به تسکین گلودرد و کاهش التهاب در مجاری تنفسی کمک کند.
البته باید مراقب میزان نمک و چربی آبگوشت باشید که پرچرب و پرنمک نباشد!
بستنی یخی بدون شکر
مایعات گرم علائم آنفولانزا را بیشتر تسکین میدهند، اما برخی افراد دریافتند که غذاهای سرد نیز با بیحس کردن گلو، گلودرد را تسکین می دهند. بستنی یخی گزینه خوبی است، اما باید دقت کنید که شکر زیادی نداشته باشد.
اگر انرژی ندارید (یا نمیتوانید، یکی از عزیزانتان را متقاعد کنید که آنها را برای شما تهیه کند)، یک مارک فروشگاهی بدون شکر اضافه نیز میتواند کارساز باشد.
سوپ مرغ
دومین غذای مفید برای درمان آنفولانزا سوپ مرغ است، سوپ مرغ همه خواص آبگوشت را به همراه مقدار زیادی پروتئین و املاح به همراه دارد، تکه های گوشت مرغ پروتئین و برخی مواد معدنی را برای بدن شما فراهم میکند، میتوانید از هویج و سبزیجات مختلف هم برای تامین بخشی دیگر از ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن در هنگام بیماری و برای بهبود آنفولانزا استفاده کنید.
مصرف سوپ در طی آنفولانزا و سرماخوردگی به تامین آب بدن و جلوگیری از دهیدره شدن بدن شما و همینطور تامین بخشی از مواد مغذی مورد نیاز بدن هنگام بیماری کمک بسیار زیادی میکند، البته همانند آبگوشت باید مراقب میزان نمک مصرفی در تهیه سوپ باشید.
سیر
استفاده دارویی از سیر سابقه طولانی دارد. به عنوان مثال، در چین و هند باستان از سیر برای درمان مشکلات تنفسی و گوارشی استفاده می شد، در حالی که در قرون وسطی، برخی از مردم آن را دارویی برای آرتریت، دندان درد، سرفه مزمن و نیش حشرات می دانستند.
برخی تحقیقات موثر بودن سیر در مبارزه با آنفولانزا را تایید می کنند. مصرف مکمل های سیر عملکرد سلول های ایمنی را تقویت کرده و شدت علائم آنفولانزا را کاهش می دهند.
اگر نمیخواهید مکملهای سیر مصرف کنید، میتوانید از مزایای مشابه سیر خام یا پخته استفاده کنید، اگرچه هنوز هیچ مدرک علمی قوی تاثیر آنها را تایید نکرده است.
میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C
- ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که نقش مهمی در مبارزه با عفونت ها ایفا می کند. ویتامین C، شدت و مدت سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می دهد.
بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C هستند، مانند:
- مرکبات از جمله پرتقال و گریپ فروت
- کیوی
- سیب زمینی
- فلفل
- کلم بروکلی
- کلم بروکسل
- توت فرنگی
- گوجه فرنگی
- طالبی
ماست
ماست با میکروارگانیسم های مفید زنده نه تنها به بهبود گلودرد کمک میکند، بلکه موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی شما هم میشود، بر اساس مطالعه ای که بر روی موش ها صورت گرفت مصرف ماست به افزایش قدرت ایمنی بدن و جلوگیری و درمان آنفولانزا کمک میکند.
علاوه بر کمک به سیستم ایمنی، ماست دارای مقدار زیادی پروتئین است که به ترمیم بافت های آسیب دیده و سلول های مرده بدن کمک زیادی میکند.
شما در هنگام سرما خوردگی یا آنفولانزا میتوانید از ماست به عنوان یک میان وعده خوب استفاده کنید اما مراقب باشید که به آن نمک یا شکر اضافه نکنید. به این نکته هم توجه داشته باشید که از ماست های ترش هنگام گلودرد استفاده نکنید.
سبزیجات برگ سبز
نوع دیگری از سبزیجات که حاوی ویتامین C تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد التهاب هستند، سبزی های برگ دار می باشند.
سبزیجات برگ سبز از جمله کلم بروکلی، اسفناج و کاهو هستند که به ساخت آهن در بدن نیز کمک می کنند.
آهن برای تولید سلول های ایمنی، به ویژه گلبول های سفید خون که به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می کند، ضروری است.
اما اگر سالاد دوست ندارید می توانید این سبزیجات را به سوپ اضافه کنید تا علاوه بر افزایش حجم سوپ، آن را مغذی کند. می توانید از آنها به هر روش دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
اگر سبزیجات خام دوست ندارید، آنها را سرخ یا بخارپز کنید یا تفت دهید. در زمان ابتلا به آنفولانزا که انرژی ما کم است، سبزیجات منجمد راهی عالی و آسان برای افزایش مصرف این مواد غذایی هستند.
عسل
عسل یک داروی خانگی رایج برای تسکین گلودرد است. طبق تحقیقات مصرف عسل به ویژه در صورت ابتلا به آنفولانزا، هوشمندانه است، زیرا به عنوان یک شیرین کننده طبیعی می تواند در مبارزه با عفونت های تنفسی نقش داشته باشد.
عسل در درمان علائم سرماخوردگی و بیماریهای شبه آنفولانزا موثرتر از داروهای بدون نسخه است.
عسل در درمان علائم عفونت های تنفسی نیز موثر است. در حالیکه محققان دقیقاً نمی دانند که چرا عسل علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را تسکین می دهد، اما طبق نتایج بدست آمده، خواص ضد میکروبی دارد. عسل همچنین می تواند با پوشاندن گلو سوزش را تسکین دهد.
ادویه ها
احتمالا در انتهای بیماری و ابتلا به سرماخوردگی دچار گرفتگی سینوس ها و سینه میشوید، برخی ادویه ها مثل فلفل و ترب کوهی به کاهش این حالت و تنفس بهتر شما کمک میکند، البته باید توجه داشته باشید که مصرف غذاهای تند و پر ادویه در زمانی که گلودرد دارید باید خودداری کنید.
چای داغ
یکی از بهترین راه ها برای لذت بردن از عسل، افزودن یک قاشق چای خوری از آن به چای داغ است. این نوشیدنی گرم به خودی خود تسکین دهنده گلودرد است و بخار آن می تواند به رفع گرفتگی گلو کمک کند.
چای حاوی گروهی از آنتی اکسیدان ها به نام پلی فنول است که از بدن در برابر بیماری های مزمن محافظت می کنند.
بابونه دارای خواص ضد باکتریایی است و چای نعناع فلفلی می تواند به تسکین علائم گوارشی کمک کند. چای سبز حاوی نوعی پلی فنل به نام کاتچین است که می تواند با افزایش تعداد لنفوسیت های تی تنظیمکننده به کنترل سیستم ایمنی کمک می کند.
انواع مختلفی از چای وجود دارد. بهتر است از مصرف هر نوع چای حاوی کافئین، مانند چای سیاه که باعث کمآبی بدن می شود، خودداری کنید.
چه غذاهایی برای آنفولانزا مضر است
در حالی که تعدادی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند به درمان آنفولانزا کمک کنند، برخی دیگر نیز باعث تشدید علائم می شوند. در زمان ابتلا به آنفولانزا، سعی کنید از مصرف موارد زیر خودداری کنید:
نوشیدنی های کافئین دار، ادرارآور هستند و کافئین می تواند باعث تشدید کم آبی بدن شود، بنابراین، باید مصرف نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای سیاه، و نوشابه را محدود یا از مصرف آنها اجتناب کنید.
طبق تحقیقات، از آنجا که الکل سیستم ایمنی را ضعیف می کند، نوشیدنی های الکلی مبارزه با عفونت آنفولانزا را دشوارتر می کنند. علاوه بر این، الکل نیز مانند کافئین، باعث کم آبی بدن می شود.
خاصیت غلیظ کنندگی مخاط در محصولات لبنی (غذاهای حاوی لبنیات مانند شیر، پنیر و بستنی) شناخته شده است. اگر دچار احتقان هستید و علائم تنفسی زیادی دارید، بهتر است لبنیات مصرف نکنید. ماست یونانی بخاطر پروبیوتیک هایش از این قاعده مستثنی است. اگر میخواهید مصرف لبنیات را کاملاً کنار بگذارید، از منابع پروبیوتیک سالم و غیرلبنی مانند کومبوچای کم قند استفاده کنید.
غذاهای فرآوری شده حاوی نمک و چربی اشباع بالایی هستند و طبق نتایج بدست آمده از مطالعات باعث التهاب در بدن می شوند. غذاهای کامل، حاوی فیبر، ویتامینها و مواد معدنی برای سلامتی ما بهترین گزینه هستند.
در نهایت، هیچ غذا یا نوشیدنی خاصی وجود ندارد که آنفولانزا را درمان کند، اما با انتخاب برخی غذاهای خاص می توان به بهبود یا پیشگیری از این بیماری کمک کرد.