ایرانسیاسی

زیان‌های کلان ناشی از نپیوستن به FATF را باید کسانی بپردازند که مانع آن شده‌اند

مسئولان کشور نباید به مشکلات کمرشکن مردم بی‌اعتنا باشند و در اطاق‌های دربسته و بی‌خبر از درد و رنج مردم تصمیم بگیرند.

fatf 2

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
دیروز مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوع الحاق جمهوری اسلامی ایران به اف‌ای‌تی‌اف جلسه غیرعلنی داشت. سخنگوی هیات رئیسه مجلس بعد از این جلسه گفت: «بررسی درخصوص اف‌ای‌تی‌اف نشان می‌دهد عمده مبادلات پولی ما متاثر از تحریم ثانویه آمریکاست و FATF تاثیری در مناسبات ما نخواهد داشت».

هرچند درباره بی‌تاثیر بودن FATF در مناسبات مالی بین‌المللی کشورمان نکاتی داریم که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد ولی لازم است این نکته را در همینجا مورد تاکید قرار دهیم که مجلس کنونی جایگاهی برای تصمیم‌گیری درباره الحاق ایران به FATF ندارد زیرا مجلس دهم در این زمینه تصمیم‌گیری و از ۴۱ مورد ۳۹ مورد مربوط به FATF را تایید کرده و بعد از مخالفت شورای نگهبان با مواردی از آنها این مصوبه راهی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد و از آن زمان در مجمع مانده و اکنون با اصرار دولت چهاردهم و اشاراتی که به مجمع شده قرار بر اینست که تکلیف پیوستن کشورمان به FATF با توجه به دو مورد باقیمانده یعنی پالرمو و CFT مشخص شود.

بنابراین، در حال حاضر مجلس شورای اسلامی نقشی در تصمیم‌گیری درباره موضوع FATF ندارد و این مجمع تشخیص مصلحت نظام است که باید تکلیف آن را روشن کند و کشورمان را از تنگناهای مرتبط با عدم عضویت در FATF نجات دهد. این نکته را البته سخنگوی هیات رئیسه مجلس نیز گفته و مسئولیت تعیین تکلیف این مساله را متوجه مجمع تشخیص مصلحت نظام دانسته است.

نکته مورد استناد سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی برای بی‌تاثیر بودن پیوستن جمهوری اسلامی ایران به FATF اینست که «عمده مبادلات پولی ما متاثر از تحریم ثانویه آمریکاست و FATF تاثیری در مناسبات ما نخواهد داشت».

این سخن از عجایب است، زیرا دقیقاً برخلاف نظر کارشناسان اقتصادی، صاحبنظران مناسبات بین‌المللی و رویه موجود آن دسته از دولت‌هاست که تحت شدیدترین تحریم‌های آمریکا قرار دارند.

علاوه بر اینها حتی دولت‌هائی که با جمهوری اسلامی ایران پیمان‌های راهبردی در مسائل مختلف ازجمله امور اقتصادی دارند با صراحت به مسئولین ایرانی اعلام کرده‌اند تا زمانی که شما به FATF نپیوندید ما نمی‌توانیم با شما مبادلات پولی داشته باشیم.

معلوم نیست علیرغم اینکه در روزها و هفته‌های اخیر تعداد زیادی از نمایندگان مجلس، اعضای دولت و دست‌اندرکاران اطاق‌های بازرگانی و امور بانکی بارها اعلام کرده‌اند تا زمانی که ایران در لیست سیاه FATF باشد امکان تبادل پولی با جهان نداریم، جلسه غیرعلنی دیروز مجلس این ادعا را که «FATF تاثیری در مناسبات اقتصادی ما نخواهد داشت» از کجا آورده است!

درست است که تحریم‌های ثانویه آمریکا هم برای ایران مشکلاتی به وجود آورده است ولی ارتباط دادن این تحریم‌ها به مشکلات تبادل مالی کشورمان و بی‌تاثیر دانستن FATF سخن کاملاً غیرکارشناسانه است که نباید از مجلس شنیده شود.

مشکل تبادل مالی به دلیل قرار داشتن ایران در لیست سیاه FATF حتی در انتقال پول از ایران به دانشجویان ایرانی خارج از کشور نیز تاثیر گذاشته و راه را برای کلاهبرداری از دانشجویان ایرانی به دلیل محرومیت آنان از داشتن حساب بانکی بین‌المللی هموار کرده است.

مسئولان کشور در این زمینه، شکایت دانشجویان ایرانی خارج از کشور را که گرفتاری‌های ناشی از عدم عضویت ایران در FATF را تشریح کرده‌اند در روزنامه جمهوری اسلامی دیروز ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ صفحه ۳ بخوانند تا به این نتیجه برسند که نباید به مشکلات کمرشکن مردم بی‌اعتنا باشند و در اطاق‌های دربسته و بی‌خبر از درد و رنج مردم تصمیم بگیرند.

آنچه برای آحاد مردم قطعی است اینست که زیان‌های کلان ناشی از عدم عضویت ایران در FATF را باید کسانی بپردازند که مانع پیوستن به آن شده‌اند و می‌خواهند این گناه را با توسل به عذرهای بدتر از گناه توجیه نمایند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. چه بخواید چه نخواید صبر مردم تموم شده الان آماده منفجر شدن هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا