طرز تهیه شیرینی پاپیونی (با فر و بدون فر) به سبک قنادیها
با نزدیک شدن به عید نوروز بسیاری از خانمها در جستجوی آموزش طرز تهیه شیرینی عید نوروز هستند تا بتوانند با هنر خود پذیرای مهمانان شوند. یکی از شیرینیهایی هم که خیلی در این ایام پرطرفدار است، شیرینی پاپیونی است. زیرا هم ظاهر جذابی دارد، هم طعمش نوستالژی است و هم از همه مهمتر طرز تهیه خیلی راحتی دارد.
اگر شما هم به فکر درست کردن این شیرینی افتادهاید، همراه اول فارس باشید تا طرز تهیه شیرینی پاپیونی به روش قنادی را مرحلهبهمرحله به شما بگوییم.
طرز تهیه شیرینی پاپیونی با خمیر هزارلا
طرز تهیه شیرینی پاپیونی با خمیر هزارلا آماده مانند طرز تهیه شیرینی ناپلئونی بسیار ساده و راحت است. وقتی حرف از سادگی میزنیم، منظورمان این است که شما حتی اگر هیچ مهارتی در شیرینیپزی نداشته باشید هم میتوانید این شیرینی را بدون دردسر درست کنید و از نتیجهی آن لذت ببرید.
مواد لازم برای شیرینی پاپیونی با خمیر هزار لایه
ترکیبات شیرینی پاپیونی شامل مواد زیر میشود:
مواد لازم | مقدار لازم |
خمیر هزارلا آماده | ۲ بسته |
شکر | یک پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
لیموی تازه | یک حلقه |
گلوکز | یک قاشق غذاخوری |
گلاب | یک قاشق غذاخوری |
پودر قند | بهمقدار لازم |
در ادامه آموزش شیرینی پاپیونی، همراه ما باشید تا بهصورت مرحلهمرحله، طرز درست کردن این شیرینی نوستالژی خوشمزه را به شما یاد بدهیم.
مرحلهی اول: تهیه شربت بار
اگر میخواهید یک شیرینی پاپیونی شهد دار درست کنید، باید همراه با این مرحله یک شربت بار درست کنید تا در آخرین مرحله، شیرینیها را به آن آغشته کنید. اما اگر شیرینی پاپیونی خشک را ترجیح میدهید، میتوانید از این مرحله بگذرید و سراغ مرحلهی بعدی بروید.
برای تهیه شربت بار، ابتدا شکر را بههمراه آب و یک حلقه لیمو، داخل یک قابمهی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس شروع به هم زدن کنید تا شکر در آب حل شود.
بعد از اینکه شکر کاملا حل شد و آب هم به نقطهی جوشیدن رسید، یک قاشق غذاخوری گلوکز و یک قاشق غذاخوری گلاب را به شربت اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از مدتی که شربت کمی غلیظ شد، میتوانید حرارت را خاموش کنید.
در این مرحله ۲ عدد خمیر هزارلا را روی یک سطح صاف پهن کنید و هر دو خمیر را روی همدیگر قرار دهید. سپس با یک وردنه، چند بار روی خمیر بکشید تا کاملا صاف شود.
از هر چهار طرف خمیر، بهاندازهی یک سانتیمتر برش بزنید. سپس خمیر هزارلا را به اندازههای دلخواه (ترحیها ۲ در ۳) برش بزنید.
نکته: خمیر هزارلا را باید یک شب قبل از فریزر خارج کرده و داخل یخچال بگذارید تا یخ آن آب شود. یا اینکه ۲ ساعت قبل از شروع به پخت شیرینی، آن را در دمای اتاق بگذارید.
مرحلهی سوم: فرم دادن خمیر هزارلا به شکل پاپیون
برای شکل دادن خمیرهای هزارلای برش داده شده، فقط کافی است که هر خمیر را از وسط دو بار بچرخانید تا شبیه به پاپیون شود.
مرحلهی چهارم: پختن شیرینی ناپلئونی در فر
شیرینیهای پاپیونی را روی یک سینی فر حاوی کاغذ روغنی بچینید، سپس سینی را داخل فر از پیش گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید. ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شیرینیها بپزند و پف کنند.
در همین حین که منتظر پختن شیرینیها هستید، پیشنهاد میکنیم سری هم به محتوای «طرز تهیه شیرینی نخودچی» بزنید. درست کردن این شیرینی شاید کمی سخت باشد اما با نکات و راهنماییهای داده شده در این محتوا میتوانید یک شیرینی نخودچی بی عیب و نقص درست کنید.
مرحلهی پنجم: شهددار کردن شیرینی پاپیونی
در این مرحله باید شیرینیها را از فر خارج کنید. سپس با استفاده از یک براش قنادی، شربت بار آماده شده در مرحلهی اول را روی شیرینیها بمالید، بهطوریکه شیرینیها کاملا آغشته به شربت شوند.
مرحلهی ششم: تزیین شیرینی پاپیونی با پودر قند
بعد از اینکه تمامی شیرینیهای پاپیونی را به شربت بار آغشته کردید، میتوانید روی شیرینیها را با پودر قند تزیین کنید.
حالا شیرینیهای شما آمادهاند و میتوانید آنها را سرو کنید.
در کنار این پاپیونیهای خوشمزه و نوستالژی میتوانید شیرینی زبان را هم درست کنید و باید یک ترکیب جذاب، از مهمانان خود در نوروز پذیرایی کنید. آموزش شیرینی زبان را میتوانید در محتوای «طرز تهیه شیرینی زبان» بخوانید.
طرز تهیه شیرینی پاپیونی بدون خمیر هزارلا
شیرینی پاپیونی معمولا با خمیر هزارلای آماده درست میشود. اما شما میتوانید خمیر هزارلا را هم خودتان در منزل درست کنید که در ادامه به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم | مقدار لازم |
آرد سفید قنادی | ۵۰۰ گرم |
کره سرد | ۳۲۵ گرم |
آب سرد | یک پیمانه |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
پودر قند | به مقدار لازم برای تزیین |
مراحل تهیه:
- آرد را دو بار الک کنید تا بافت آن سبک و لطیف شود.
- کره را از یخچال خارج کنید و به قطعات کوچک برش دهید. سپس آن را برای مدتی در دمای اتاق قرار دهید تا نرم شود.
- در یک کاسه بزرگ، آرد الک شده و نمک را مخلوط کنید.
- ۱۰۰ گرم از کره نرم شده را به آرد اضافه کنید و با دست یا یک همزن دستی، خوب هم بزنید تا کره کاملا به خورد آرد برود و مخلوطی شبیه خرده نان حاصل شود.
- آب سرد را کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود. دقت کنید که در این مرحله، خمیر را زیاد ورز ندهید، فقط تا حدی که مواد با هم ترکیب شوند کافی است.
- خمیر را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت ۲ ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
- پس از استراحت کردن خمیر، آن را روی سطح کار آردپاشی شده قرار دهید و با وردنه به شکل مستطیل باز کنید.
- باقیمانده کره (۲۲۵ گرم) را روی سطح خمیر پخش کنید.
- لبههای خمیر را به سمت مرکز تا کنید تا کره کاملا پوشانده شود.
- سپس خمیر را دوباره با وردنه به شکل مستطیل باز کنید و این کار را تا ۵ بار تکرار کنید.
- پس از هر بار باز کردن و تا کردن، خمیر را بهمدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- حال خمیر هزارلای خانگی شما آماده است و میتوانید باقی مراحل تهیه شیرینی پاپیونی را طبق آموزش بالا ادامه دهید.
طرز تهیه شیرینی پاپیونی بدون فر
شما میتوانید شیرینی پاپیونی را بدون فر هم درست کنید. فقط کافی است که یک تابه را روی حرارت گرم و کف آن را چرب کنید. سپس خمیر شیرینیهای پاپیونی را کف ماهیتابه بچینید و درب آن را ببندید و اجازه دهید که ماهیتابه حاوی شیرینی، ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا شیرینیهای شما بپزد.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شیرینی نعلی (اشکی) /یک شیرینی با ماندگاری بالا برای عید نوروز
آموزش کامل طرز تهیه خورش کرفس با مرغ به همراه نکات طلایی
طرز تهیه کباب چنجه ترد،آبدار و خوشمزه با گوشت گوسفند و گوساله
طرز تهیه شیرینی پاپیونی دو رنگ
برای تهیه شیرینی پاپیونی دو رنگ، ابتدا باید یک خمیر ساده و یک خمیر شکلاتی (به روش تهیه خمیر هزارلا که در بالا آموزش دادیم) با افزودن پودر کاکائو درست کنید. توجه داشته باشید که به ازای هر مقدار پودر کاکائو، باید معادل آن از آرد کم کنید.
سپس دو لایه از خمیرها (یکی ساده و دیگری شکلاتی) را روی هم قرار داده، برش دهید و باقی مراحل را مانند مراحل معمول تهیه شیرینی پاپیونی، ادامه دهید.