رستورانهای لوکس ترفند طبخ مرغ کردی را مخفی میکنند/مهمانها با اولین لقمه میگویند دستورش چیه !
به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد.
اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب اول فارس را دنبال کنید، چون میخواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفتزده خواهید شد.
فواید مصرف مرغ برای سلامتی
مرغ منبع غنی از پروتئین باکیفیت است که برای رشد و ترمیم بافتهای بدن ضروری است. این ماده غذایی حاوی ویتامینهای گروه B مانند نیاسین و B6 است که به سوختوساز انرژی و سلامت سیستم عصبی کمک میکند. مرغ همچنین سرشار از مواد معدنی مانند سلنیوم و فسفر است که برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت استخوانها مفید هستند. با داشتن چربی اشباع کم نسبت به گوشت قرمز، گزینهای عالی برای حفظ سلامت قلب محسوب میشود.
تنوع و سهولت در پخت
مرغ به دلیل طعم ملایم و تطبیقپذیری بالا، در آشپزی جهانی جایگاه ویژهای دارد. این ماده غذایی را میتوان به روشهای مختلفی مانند کبابی، سرخ شده، آبپز یا در خورشها استفاده کرد. هضم آسان و قیمت مناسب مرغ نسبت به دیگر منابع پروتئینی، آن را به انتخابی ایدهآل برای وعدههای روزانه تبدیل کرده است. علاوه بر این، چربی کم و پروتئین بالای آن برای ورزشکاران و افرادی که رژیم کاهش وزن دارند مناسب است.
مرغ کردی نوعی روش خاص برای طبخ مرغ است که همراه با رب انار طبخ میشود و بسیار نرم و لطیف است. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه و خاص را با روشی آسان در منزل برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه مرغ کردی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ کردی
ران و سینه مرغ: به تعداد لازم
پیاز: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۳ عدد
رب انار ملس: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، پاپریکا، پولبیبر، پودر کاری، ادویه مرغ: به میزان لازم
آب جوش: ۱ لیوان سرخالی
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه مرغ کُردی:
مرحله اول: آمادهسازی مرغ
ابتدا تکههای مرغ را داخل آب و نمک خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند. سپس مرغها را آبکش کنید و روی حوله تمیز قرار بدهید تا آب اضافه آن کشیده شود.
مرحله دوم: سرخ کردن مرغ
در مرحله بعد کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و دو طرف مرغ را داخل روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
مرحله سوم: افزودن مواد معطر
حالا پیاز خرد و خلالی شده را همراه با پاپریکا، پولبیبر، پودر کاری و ادویه مرغ اضافه کنید. دو تا سه قاشق روغن مایع و آب جوش اضافه کنید.
مرحله چهارم: پخت مرغ
درب ماهی تابه را ببندید و صبر کنید مرغ حدود ۱ ساعت بپزد. در آخر رب انار را اضافه کنید و حدودا ۲۰ دقیقه دیگر اجازه بدهید مرغ با رب انار بپزد.
مرحله پنجم: آماده کردن گوجه
گوجه فرنگی را حلقه کنید و داخل یک ماهی تابه جداگانه بچینید. کمی روغن و نمک اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید تا گوجه بپزد.
سرو غذا:
این مرغ خوشمزه را در کنار گوجه و همراه با کته زعفرانی سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه مرغ کردی:
۱. انتخاب رب انار مناسب:
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه غذا سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.
۲. انتخاب پیاز مناسب:
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایمتری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۳. انتخاب مرغ تازه:
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست.
حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
۴.بهترین ادویه برای مرغ:
مرغ به دلیل طعم ملایم و بافت منعطفش، پایهای ایدهآل برای ترکیب با ادویههای مختلف است. زردچوبه، پاپریکا، آویشن، رزماری، سیر و پیاز پودر شده، زیره، فلفل سیاه، پودر کاری و دارچین از محبوبترین ادویهها برای مرغ هستند. ترکیب این ادویهها نهتنها عطر و طعمی خوشایند ایجاد میکند، بلکه خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی نیز دارد.
اگر به دنبال طعمی خاص هستید، ادویههای مخصوص مرغ مانند ادویه کاجون، ادویه لیمو و آویشن یا مخلوط ادویههای مدیترانهای را امتحان کنید. برای مرغ کبابی، پودر سیر، پاپریکا دودی و فلفل قرمز ترکیبی عالی است، درحالیکه برای خورشها زیره، هل و دارچین طعمی گرم و عمیق میبخشند. یادتان باشد تعادل در استفاده از ادویهها کلید یک مرغ خوشمزه است!