استان‌ها

شهرداری شیراز زیر بار مسئولیت نمی‌رود؛ بلاتکلیفی ۵۵ مالک خودروی آسیب‌دیده از سیل ۹۸

شش سال پس از سیل ویرانگر دروازه قرآن شیراز، ۵۵ مالک خودروهای آسیب‌دیده همچنان در انتظار دریافت غرامت از شهرداری هستند. با وجود رأی دادگاه به نفع آنها، شهرداری با اعتراض و طولانی‌کردن روند پرداخت، شرایط را دشوار کرده است.

سیل 1398 شیراز

شش سال بعد از سیل ۵ فروردین سال ۹۸ دروازه قرآن شیراز؛ خسارت دیدگان ۵۵ خودرو می گویند شهرداری شیراز شرایط را برای خسارت دیدگان دشوار‌ کرده است و روند دریافت خسارت فرسایشی شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ‌پنجم فروردین سال ۹۸ بود که بارش باران در کمتر از ۱۰ دقیقه باعث سیلابی شدن ورودی شیراز از سمت دروازه قرآن شد.

سیلاب نوروز شیراز در پنجم و ششم فروردین ماه سال ۹۸، جان ۲۱تن را گرفت، حدود ۱۰۰نفر مصدوم شدند و خودرو‌های بسیاری نیز آسیب دیدند.

این سیل بیش از ۲۰۰ خودرو در حال تردد را به سمت دروازه قرآن در خود فرو برد و قدرت آن به‌اندازه‌ای بود که خودرو‌ها را تا حدی زیادی با خود کشاند و بر روی هم انباشت.

حالا شش سال از سیلاب دروازه قرآن شیراز گذشته است و در سالگرد این فاجعه تلخ یکی از خسارت دیدگان سیل ۹۸ در شیراز ، می‌گوید: دو سال بعد از وقوع سیل سال ۹۸ مقصران این حادثه به‌صورت کامل مشخص شدند و شهرداری شیراز به‌ صورت رسمی یکی از مقصران اصلی این حادثه شناخته شد و مقرر شد تا این نهاد خسارت آسیب دیدگان از حادثه سیل را پرداخت کند.

سیلشیراز

صادق وحیدی یکی از خسارت دیدگان سیل ۹۸ شیراز با اشاره به اینکه در آن بازه زمانی خسارت دیدگان جهت دریافت حق و حقوق و مطالبات خود از شهرداری شکایت کردند، خاطرنشان می‌کند: غرامت خانواده‌های فوتی و افراد فوت شده در سیل شیراز در همان روز‌های نخست پرداخت شد و بعد از آن نوبت به خسارت دیدگان خودرو رسید و تعداد ۵۵ خودرو که در این حادثه آسیب‌دیده بودند دادخواست شکایت خود را از شهرداری شیراز جهت دریافت خسارت تنظیم کردند.

ارزیابی طولانی مدت میزان خسارت کارشناسی خودرو‌ها

وی با اشاره به اینکه بعد از ثبت شکایت مجموعه دادگستری جهت بررسی و ارزیابی میزان خسارت کارشناسی را مشخص کرد و این‌روند ماه‌ها طول کشید و روند طولانی شد، می‌افزاید: بعد از ۷ الی ۸ ماه روند کارشناسی به‌پایان رسید و بعد از آن حدود دو ماه بعد دادگاه رای را به نفع خسارت دیدگان صادر کرد و مقرر شد تا شهرداری شیراز خسارت آسیب دیدگان را پرداخت کند.

وحیدی تصریح می‌کند: بعد از اینکه شهرداری شیراز به‌عنوان مقصر شناخته شد؛ اعتراض خود را نسبت به این پرونده اعلام کرد و پرونده خسارت دیدگان خودرو از سیل مجددا وارد پروسه تجدید نظر شد. شهرداری شیراز در حالی جهت ثبت اعتراض مبلغی بیش از ۴۸۰ میلیون تومان به‌حساب دادگاه واریز کرد که در آن زمان می‌توانست این مبغ را به چند خودرو آسیب‌دیده اختصاص دهد.

میزان خسارت خودرو‌ها در سیل ۹۸ حدود ۱۵ میلیارد تومان است

این فرد خسارت دیده در سیل ۹۸ شیراز میزان خسارت‌ها به خودرو‌ها در سیل ۹۸ را مبلغی بالغ‌بر حدود ۱۵ میلیارد تومان عنوان می‌کند و می‌گوید: دادگاه تجدید نظر با صحیح دانستن اعتراض شهرداری شیراز باعث شد تا مجددا یک سری پرونده را جهت پیگیری پرونده تکمیل کنیم.

وحیدی با بیان اینکه خسارت دیده گان جهت پیگیری امور و دریافت خسارت وکیل گرفتند، ادامه می دهد: جهت کارشناسی خودرو‌ها با مشکلات زیادی مواجه شدیم و به رغم اینکه خودرو‌هایی که در سیل ۹۸ آسیب‌دیده بودند چند روز بعد به‌دستور فرماندار وقت شیراز کارشناسی شده بودند اما مجدد به درخواست شهرداری خودرو‌ها به قیمت امروز کارشناسی شدند.

سیلشیراز 1

شهرداری شیراز شرایط را برای خسارت دیدگان دشوار‌تر کرد

وی می‌گوید: در حال حاضر پرونده در دادگاه به سر می‌برد، اگرچه شهرداری شیراز می‌توانست در زمان ثبت شکایت و مقصر شناخته شدن میزان خسارت‌ها را با مبلغی کمتر به خسارت دیدگان پرداخت کند اما جهت طولانی شدن پرونده اقدام به ثبت اعتراض در دادگاه کرد و شرایط را برای خسارت دیدگان دشوار‌تر کرده است.

این فرد خسارت دیده در سیل ۹۸ شیراز با اشاره به اینکه بسیاری از افراد خسارت دیده با مشکلات متعددی مالی مواجه هستند، بیان می‌کند: تمام ایرادات پرونده برطرف شده است اما متاسفانه از سال ۱۴۰۰ تاکنون پرونده خسارت دیده گان خودرو در پروسه‌های مختلف گیر افتاده است و شهرداری شیراز در حال خریدن وقت است.

مسئولان شهرداری پرونده را طولانی نکنند

وحیدی با بیان اینکه از مسئولان شهرداری تقاضا داریم که پرونده ما را طولانی نکنند و خسارت آسیب دیدگان خودرو را هرچه زودتر تکمیل کنند، ادامه می‌دهد: همچنان در روند اداری مانده‌ایم و حدود ۵۵ صاحب خودرو منتظر دریافت خسارت هستند.

وی با بیان اینکه پرونده‌ها در زمان تجدید نظر زمان زیادی معطل می‌ماند و روند دریافت خسارت فرسایشی است، عنوان می‌کند: میزان خسارت خودرویی که در سال ۱۴۰۰ طبق نظر کارشناس دادگستری حدود ۳۰ میلیون تومان بود در شرایط فعلی به حدود ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.منبع:ایلنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا