جهانخبر اول

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان درگذشت+بیوگرافی

پاپ فرانسیس

به گزارش اول فارس ، واتیکان اعلام کرد پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان پس از یک دوره بیماری درگذشت. او با نام اصلی «خورخه ماریو برگولیو»، در سال ۲۰۱۳ به جای بندیکت شانزدهم به عنوان پاپ انتخاب شد و لقب فرانسیس را برای خود برگزید. او در زمان مرگ ۸۸ سال سن داشت.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در ۸۸ سالگی درگذشت. واتیکان اعلام کرد که او امروز صبح ساعت هفت و ۳۵ دقیقه به وقت محلی «دار فانی را وداع گفت.»

Screenshot 2025 04 21 130134

براساس اعلامیه واتیکان پاپ فرانسیس تمام زندگی خود را وقف خدمت به خدا و کلیسا کرد.

او دیروز نیایش بزرگ یکشنبه عید پاک را هدایت کرد و با جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور آمریکا ملاقات کرد.

واتیکان ماه مارس (اسفند ۱۴۰۳) اعلام کرد که پاپ فرانسیس به ذات‌الریه مبتلا بود اما در وضعیتی پایدار قرار گرفته است.

پاپ فرانسیس (خورخه ماریو برگولیو): رهبری از آرژانتین تا واتیکان

خورخه ماریو برگولیو، که با نام پاپ فرانسیس شناخته می‌شود، در ۱۷ دسامبر ۱۹۳۶ در بوئنوس آیرس، آرژانتین، در خانواده‌ای ایتالیایی مهاجر به دنیا آمد. او پس از تحصیل در رشته شیمی و الهیات، در سال ۱۹۶۹ به مقام کشیش کاتولیک رسید و به فرقه یسوعی‌ها پیوست.

برگولیو در سال‌های بعد در کلیسای آرژانتین به درجات بالاتری رسید، از جمله اسقف اعظم بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۸ و کاردینال در سال ۲۰۰۱. در دوران فعالیت‌هایش در آرژانتین، او به عنوان رهبری دلسوز و حامی فقرا شناخته شد، اما همچنین با اتهاماتی در رابطه با نقش او در دوران حکومت نظامی آرژانتین مواجه بود.

پاپ

در سال ۲۰۱۳، پس از استعفای پاپ بندیکت شانزدهم، برگولیو به عنوان دویست و شصت و ششمین پاپ انتخاب شد و نام فرانسیس را برگزید. او اولین پاپ اهل قاره آمریکا، اولین عضو فرقه یسوعی و اولین پاپ غیر اروپایی پس از گرگوری سوم بود.

دوران پاپی فرانسیس با رویکردی متفاوت و غیررسمی نسبت به پاپ‌های پیشین همراه بود. او به فروتنی، توجه به فقرا، گفتگوی میان‌ادیانی و تعهد به عدالت اجتماعی شهرت یافت. او همچنین به موضوعاتی مانند تغییرات اقلیمی، حقوق پناهندگان و مجازات اعدام پرداخت.

فرانسیس در کلیسای کاتولیک تغییراتی ایجاد کرد، از جمله مشارکت بیشتر زنان در کوریای رم و رویکردی همدلانه‌تر نسبت به جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو. او همچنین منتقد سرمایه‌داری افسارگسیخته و مصرف‌گرایی بود.

در سال‌های اخیر، فرانسیس به دلیل تلاش‌هایش برای صلح و آشتی در جهان، از جمله عذرخواهی از بومیان کانادا و برگزاری مجمع سینودالیتی، مورد توجه قرار گرفت.

پاپ فرانسیس در ۲۱ آوریل ۲۰۲۵ پس از یک دوره بیماری درگذشت و دوران پاپی او به عنوان دورانی از تغییر و تحول در کلیسای کاتولیک به ثبت رسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا