به گزارش اول فارس ،نورالدین آهی، مشاور رئیسجمهور در امور احزاب و تشکلها، در نشست هماندیشی با مدیران رسانههای استان فارس، رسانهها را موتور محرک بسیج افکار عمومی برای مطالبات استانی و ملی دانست و تأکید کرد که دولت چهاردهم آماده پذیرش نقد سازنده است.
نورالدین آهی در این نشست با اشاره به جلسات فشرده در سفر سهروزه به فارس، گفت: رسانهها باید بدون لکنت در جبهه مردم قرار گیرند؛ اگر رسانهای در جبهه مردم نباشد، نمیتوان آن را رسانه دانست. رسانههای مستقل برای دولت حیاتیاند و باید در تصمیمسازی و حکمرانی شریک باشند.
مشاور رئیسجمهور در امور احزاب و تشکلها با یادآوری رونق روزنامهنگاری در سال ۷۶ و صفهای طولانی برای خرید نشریات، اظهار داشت: روزنامهنگاران آن دوره با شناخت مطالبات مردم و تولید محتوای اثرگذار، سطح تأثیرگذاری خود را بالا بردند؛ دولت چهاردهم از هیچ روزنامهنگاری شکایت نکرده و هر شکایتی از رسانهها را سریعاً رفع کرده است.
آهی خطاب به اصحاب رسانه تأکید کرد: اگر استاندار و دولت را نقد نکنید، استان و کشور پیشرفت نخواهد کرد، زیرا فساد محصول سکوت رسانههاست.
وی با اشاره به وفاق ملی بهعنوان هدف اصلی دولت چهاردهم، انتخاب استانداران بلوچ، کرد سنی، عرب و انتصاب سه فرماندار زن و یک بانوی اهل سنت در فارس را نماد شایستهسالاری و انسجام ملی خواند و تصریح کرد: این اقدامات حس شهروندی درجه یک را در اقشار مختلف تقویت میکند.
مشاور رئیسجمهور در امور احزاب و تشکلها با تمجید از عملکرد استانداری فارس در کیفیت و تعداد انتصابات، گفت: انتخاب بانوان و اهل سنت نشاندهنده دیده شدن و شنیده شدن این گروههاست و رسانهها باید با حمایت از این اقدامات، انرژی مضاعف به مدیران تزریق کنند.
وی با اشاره به چالشهای فارس، از رسانهها خواست با بسیج افکار عمومی، مسائلی چون ناکارآمدی محیط زیستی، مطالبات کارگری و … را پیگیری کنند.
آهی با اشاره به نمونه موفق بسیج افکار عمومی در مازندران علیه پتروشیمی میانکاله که به دستور رئیسجمهور متوقف شد، گفت: رئیسجمهور به خواست مردم باور دارد و رسانهها باید این نقش را در فارس ایفا کنند.
مشاور رئیسجمهور در امور احزاب و تشکلها با تأکید بر گفتوگوی فراجریانی در دولت چهاردهم، عنوان کرد: در شورای راهبری دولت، وزرای اصلاحطلب و اصولگرا انتخاب شدند و انحصارطلبی کنار گذاشته شد؛ وفاق به معنای استفاده از نیروهای شایسته همه جریانات است.
وی با انتقاد از احزاب و تشکلها برای ارائه لیستهای تکراری و کمتوجهی به جوانان، گفت: دولت به زنان، جوانان و تغییر ویژه نگاه میکند.
آهی همچنین از ضعف رسانهها در پرسشگری درباره دخالت برخی نمایندگان در عزل و نصبها انتقاد کرد و گفت: این دخالتها به ضرر مردم و نظام است؛ مجلس باید در رأس امور باشد و نظارت کند، اما دخالت در عزل و نصبها پاسخگویی را تضعیف میکند.
وی با اشاره به گفتمان انتخابات و رأی مردم به تغییر، گفت: وفاق نباید بهگونهای باشد که دولت به شرکت سهامی تبدیل شود؛ دولت چهاردهم با ایجاد فضای گفتوگوی فراجریانی، اصولگرایان، اصلاحطلبان و همه دغدغهمندان ایران را دور یک میز جمع میکند تا با گفتمان مشترک، بحرانها حل شود.
او با تاکید بر اینکه فارس و ایران بدون نقد، بالنده نخواهد شد ادامه داد: فساد محصول سکوت رسانه است و روزنامهنگاران و خبرنگاران باید در مواجهه با فساد، قیامت کنند.
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکلها، رسانههای مستقل را برای کشور حیاتی دانست و گفت: رسانهها باید در حکمرانی، تصمیم گیری و تصمیم سازی شریک دولت باشند.
آهی از رسانههای فارس دعوت کرد تا بکوشند، افکار عمومی را برای حل مشکلات پرشمار زیست محیطی و اجتماعی این استان بسیج کنند.
او به بسیج افکار عمومی درباره تبعات ایجاد پتروشیمی میانکاله در مازندران اشاره کرد و گفت: با این بسیج مردمی، رئیس جمهور دستور توقف پروژه را داد.
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکلها، گفت: وظیفه ذاتی رسانه این است که بدون لکنت در جبهه مردم قرار گیرد و نقد کند.
آهی سال ۷۶ را بهار روزنامه نگاری در ایران دانست و یادآور شد: در این سال صفهای طولانی برای خرید روزنامه شکل میگرفت؛ چرا که روزنامهها با شناخت مطالبات مردم، تولید محتوا میکردند و سطح تاثیرگذاری بالایی داشتند.
رسانهها زیرساختهای انقلاب چهارم را مطالبه کنند؛ دولت نقدپذیر است
حجتاله رضایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این نشست، رسانهها را به مطالبهگری برای آمادهسازی زیرساختهای انقلاب چهارم هوش مصنوعی فراخواند و تأکید کرد: در عصر هوش مصنوعی، رسانههای دوسویه را اثرگذار دانست و گفت: رسانههای یکسویه رو به پایاناند.
رضایی با بیان اینکه دولت آماده پذیرش نقدهای سازنده است، گفت: تمام تلاش ما جلب رضایت مردم در حد توان است و رسانهها با اشراف به مسائل، باید در این مسیر همراه باشند.
وی با تشریح سیر تمدن بشری، اظهار داشت: موج اول کشاورزی ۸ هزار سال، موج دوم صنعتی ۳۰۰ سال و موج سوم فناوری اطلاعات کوتاهتر بود و موج چهارم هوش مصنوعی ممکن است سریعتر باشد. سرعت و پیچیدگی زندگی امروز ایجاب میکند جامعه در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی زیرساختها را برای موج چهارم آماده کند، وگرنه امواج تمدنی ویرانی میآورند.
رضایی نقش رسانهها را در مطالبهگری برای آمادهسازی زیرساختهای انقلاب چهارم حیاتی خواند و گفت: هنوز در انقلاب سوم فناوری مشکلات زیادی، از جمله در اپلیکیشنها، داریم که قابل نقد است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی با بیان اینکه دولت در حال استقرار است و نقدهای رسانهها باعث حفظ حداقل کیفیت مدیریتی شده است، تصریح کرد: معیار انتخاب مدیران ایمان به نظام اسلامی، انقلاب و مردم است.
در این دیدار، برخی از مدیران رسانههای استان نظرات خود را در مورد وضعیت فعالیتهای دولت و استانداری استان فارس، تداوم حضور چندین ساله برخی مدیران در بخشهای اقتصادی و عمرانی، بهکارگیری و تداوم حضور بستگان نمایندگان در مناصب مدیریتی استان بعنوان مصداق علنی رانت سیاسی، نداشتن ارتباط پویا و مناسب با رسانههای استان و پاسخگو نبودن مسئولین، دخالت گسترده نمایندگان در عزل و نصبها، تداوم فعالیت ستادهای انتخاباتی و دخالت علنی آنها در امور، لزوم حمایت دولت از رسانهها و ضرورت تغییر برخی از قوانین در حوزه مطبوعات، و طرح برخی از مسائل صنفی را با مشاور رئیسجمهور در امور احزاب و تشکلها در میان گذاشتند.