سلامت

شناسایی« پشه آئدس » عامل بیماری تب دنگی در یکی از شهرهای فارس

وراوی

به گزارش  اول فارس، مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی و ثبت نخستین مورد از پشه آئدس، ناقل احتمالی بیماری‌های ویروسی خطرناک، در شهر وراوی از توابع شهرستان مهر خبر داد.

مسعود قنبریان در پی اعلام این خبر، در جلسه پدافند غیرعامل شهرستان مهر با حضور مسئولان مربوطه، بر اهمیت اطلاع‌رسانی فوری، انجام اقدامات پیشگیرانه و همکاری همه جانبه شهروندان تاکید کرد. وی اظهار داشت که پشه آئدس می‌تواند ناقل بیماری‌هایی همچون تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا باشد و اولین مورد آن در وراوی به ثبت رسیده است.

قنبریان از عموم مردم خواست تا با جلوگیری از تجمع آب‌های راکد در محیط منازل، گلدان‌ها، کولرها، ظروف آبخوری حیوانات و همچنین پوشاندن مخازن ذخیره آب، در کنترل و پیشگیری از تکثیر این پشه سهیم باشند. استفاده از پشه‌بند و مواد دافع حشرات نیز از دیگر توصیه‌های وی بود.

در همین راستا، کاظم دوستکام، معاون فرماندار مهر، ضمن اشاره به اهمیت کنترل عوامل زیستی در پدافند غیرعامل، اعلام کرد که تدابیر لازم برای مهار و مقابله با این پشه در دستور کار قرار گرفته و با همکاری تمامی نهادها پیگیری خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه تنها یک مورد شناسایی شده، اطمینان داد که جای نگرانی جدی وجود ندارد و سلامت شهروندان در اولویت قرار دارد. او همچنین خواستار همکاری مردم با تیم‌های بهداشتی شد.

بنا بر این گزارش، پس از این اتفاق،  یک تیم ۱۲ نفره از کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فارس به همراه تجهیزات و سموم مورد نیاز در مرکز جامع سلامت شهدای وراوی مستقر شده و عملیات سمپاشی در شعاع ۵۰۰ متری محل شناسایی پشه را انجام دادند. علاوه بر این، با مشارکت بیش از ۴۰ نفر از نیروهای بهداشتی، جهادگران بسیجی و امدادگران هلال احمر، طرح سمپاشی خانه‌به‌خانه در سطح شهر وراوی در حال اجرا است.

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌های آئدس منتقل می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری سراسر جهان شایع است. علائم آن معمولاً شامل تب شدید، سردرد، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل و بثورات پوستی می‌شود. در برخی موارد، تب دنگی می‌تواند به شکل شدیدتری به نام تب دنگی هموراژیک یا سندرم شوک دنگی تبدیل شود که می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد.

به گزارش اول‌فارس وراوی یکی از شهرهای استان فارس در ایران است. این شهر، مرکز بخش وراوی در شهرستان مهر  در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مُهر و ۲۸ کیلومتری شمال غربی لامرد و ۸۰ کیلومتری شمال شرقی شهر عسلویه جای دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا