اقتصادی

چرا دولت قیمت بنزین را افزایش نمی‌دهد؟

به گزارش اول فارس با افزایش فزاینده مصرف بنزین در کشور، دولت به دنبال راهکارهای جدیدی برای مدیریت این وضعیت است، بدون اینکه قیمت بنزین یارانه‌ای تغییر کند. در همین راستا، تصمیم گرفته شده تا بخش خصوصی با واردات و عرضه بنزین سوپر غیر یارانه‌ای، بخشی از بار تأمین سوخت را بر عهده بگیرد و همزمان، راهکارهای دیگری برای کنترل مصرف در حال بررسی است.

عرضه بنزین سوپر وارداتی توسط بخش خصوصی

بر اساس مصوبه جدید هیئت دولت، واردات و توزیع بنزین سوپر توسط شرکت‌های خصوصی دارای مجوز از وزارت نفت آزاد شده است. این بنزین که با قیمت غیر یارانه‌ای عرضه خواهد شد، هیچ ارتباطی با سهمیه‌های موجود ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی ندارد و مردم همچنان می‌توانند از سهمیه کارت سوخت خود استفاده کنند.

قیمت و دسترسی به بنزین سوپر

قیمت این بنزین سوپر وارداتی که در آینده‌ای نزدیک در برخی جایگاه‌های توزیع سوخت در تهران و کلانشهرها عرضه خواهد شد، توسط بخش خصوصی و با در نظر گرفتن هزینه‌های تمام‌شده و حاشیه سود تعیین می‌شود. وزیر نفت قیمت تقریبی این بنزین را بالای ۵۰ هزار تومان اعلام کرده است. این اقدام نه تنها بخشی از فشار تأمین بنزین را از دوش دولت برمی‌دارد، بلکه به مردم امکان دسترسی به بنزین با کیفیت بالاتر (با اکتان ۹۸ یا ۹۵) را نیز می‌دهد.

راهکارهای کنترل مصرف بنزین

با وجود عدم تمایل دولت به افزایش قیمت بنزین یارانه‌ای برای کنترل مصرف، راهکارهای دیگری در دست بررسی است. یکی از مهم‌ترین این راهکارها، توسعه حمل و نقل عمومی است. همچنین، پیشنهاد شده که سهمیه سوخت ادارات که مصرف بالایی دارند، قطع شده یا قیمت بنزین برای آن‌ها واقعی شود.

برآورد می‌شود که با واقعی‌سازی قیمت سوخت برای ادارات، می‌توان حدود ۵ تا ۶ میلیون لیتر در روز از مصرف بنزین کشور کم کرد و با عدم پرداخت یارانه به این بخش، به اقتصاد ملی کمک کرد. علاوه بر بنزین، برای کنترل مصرف و قاچاق نفت‌گاز نیز باید چاره‌اندیشی شود؛ از جمله واقعی‌سازی قیمت برای کارخانه‌ها، برخورد محتاطانه با حمل و نقل عمومی و برقی کردن چاه‌های کشاورزی.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. خک بر سر ما که بنزین وارد میکنیم تا قبل از این دولت بنزین تولید داخل به اندازه بود ولی به خاطر یه عده ای دلال و آقا زاده ها می خوان بنزین وارد کنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا