آشپزی

طرز تهیه آبگوشت خربزه غذای خوشمزه سمنانی

آبگوشت خربزه که به آن کالک قلیه هم می‌گویند، یکی از غذاهای سنتی و محلی استان سمنان است. این آبگوشت طعمی متفاوت و خاص دارد که با آبگوشت‌های معمولی فرق می‌کند.

اگر در فصل تابستان سری به شهر سمنان و روستای لاسجرد بزنید مردم این منطقه با آبگوشت خربزه از شما پذیرایی خواهند کرد. این غذای محلی به کالک قلیه نیز معروف است.

طرز تهیه آبگوشت خربزه مشابه آبگوشت معمولی است و برای پخت آن به ۵ الی ۶ ساعت زمان نیاز دارید. در ادامه گزارش اول فارس، با طرز تهیه این غذای سمنانی برای دو نفر آشنا خواهیم شد. همراه من باشید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت خربزه (برای ۴ نفر)

  • گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم (ترجیحاً گوشت با استخوان)
  • نخود: ۱ پیمانه
  • لوبیا سفید: ۱ پیمانه
  • خربزه متوسط: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

kharboze abgoosht recipe

طرز تهیه

۱. آماده‌سازی حبوبات: نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود و سریع‌تر بپزند.

  1. پخت گوشت و حبوبات:
    • در یک قابلمه مناسب، پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
    • گوشت را به پیاز اضافه کرده و با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
    • رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
    • نخود و لوبیای خیس خورده را به همراه حدود ۴ تا ۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
    • حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید تا گوشت و حبوبات برای ۲ تا ۳ ساعت بپزند.
  2. اضافه کردن خربزه:
    • خربزه را پوست بکنید، تخمه‌های آن را جدا کرده و به قطعات درشت خرد کنید.
    • یک ساعت قبل از اینکه آبگوشت کاملاً جا بیفتد، خربزه‌های خرد شده و سیب زمینی‌های پوست کنده را به قابلمه اضافه کنید.
    • نمک غذا را اندازه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزند و آبگوشت جا بیفتد.

راز خوشمزه‌تر شدن آبگوشت خربزه

  • استفاده از گوشتی که استخوان و چربی دارد، مانند گوشت گردن باعث خوشمزه‌تر شدن آبگوشت شما می‌شود.
  • برای عطر و طعم بهتر آبگوشت خربزه از مقداری زعفران و آب نارنج استفاده کنید.
  • دارچین و لیموعمانی نیز باعث خوش‌عطرتر و خوش‌طعم‌تر شدن آبگوشت خربزه می‌شود.
  1. نکات تکمیلی:
    • این آبگوشت را می‌توانید به صورت سنتی با کوبیدن گوشت و سیب زمینی سرو کنید.
    • برای طعم بهتر، می‌توانید چند حبه سیر له شده را به همراه پیاز تفت دهید.
    • بعضی‌ها برای خوش‌رنگ شدن بیشتر از مقدار کمی زعفران دم‌کرده در انتهای پخت استفاده می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا