شیراز

ترافیک محور زند شیراز؛ تمرکز مراکز درمانی و اداری عامل اصلی ازدحام شهری

تمرکز مراکز خدماتی و درمانی در مرکز شیراز، عامل اصلی ترافیک در محور زند است؛ شهرداری با ارائه راهکارهای زیرساختی و مطالعاتی، خواستار اصلاح قوانین و همکاری بین‌دستگاهی برای کاهش بار ترافیکی شد.

ریشه‌یابی ترافیک مرکزی شیراز؛ فراتر از اختیارات شهرداری

به گزارش اول فارس ، محمد فرخ‌زاده، سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز، با اشاره به تمرکز ادارات و مراکز خدماتی در مرکز شهر، اعلام کرد که بخش مهمی از مشکلات ترافیکی شیراز، به‌ویژه در محور زند، خارج از حوزه تصمیم‌گیری مدیریت شهری است.
وی گفت: مراجعات گسترده شهروندان از شهرستان‌ها برای دریافت خدمات اداری و درمانی، موجب افزایش حجم تردد در خیابان‌های کم‌عرض و شبکه معابر محدود شده است.

 چالش‌های قانونی و محدودیت‌های مدیریت شهری

فرخ‌زاده تصریح کرد: بسیاری از مراکز درمانی و خدماتی تحت اختیار شهرداری نیستند و قوانین مجلس درباره فعالیت مطب‌ها در واحدهای مسکونی، مانع از سامان‌دهی ترافیکی توسط مدیریت شهری شده است.
وی افزود: عدم اجرای قانون مدیریت واحد شهری، موجب شده تصمیمات کلان در شوراهای تخصصی مانند شورای تأمین و شورای هماهنگی ترافیک اتخاذ شود.

اقدامات زیرساختی شهرداری شیراز در حوزه حمل‌ونقل

شهرداری شیراز در سال‌های اخیر پروژه‌هایی نظیر احداث بلوارها، توسعه مترو، اجرای تقاطع‌های غیرهمسطح، نصب دوربین‌های کنترل ترافیک و اصلاحات هندسی در نقاط حادثه‌خیز را اجرا کرده است.
فرخ‌زاده با اشاره به بودجه ۴۲ هزار میلیارد تومانی شهرداری، این اقدامات را نشانه‌ای از تعهد مدیریت شهری در شرایط اقتصادی دشوار دانست.

راهکارهای پیشنهادی برای کاهش بار ترافیکی محور زند

معاون شهردار شیراز پنج راهکار اساسی را برای کاهش ترافیک مرکز شهر پیشنهاد کرد:

  • انتقال مراکز درمانی و آزمایشگاهی به سایت‌های ساماندهی مشاغل درمانی
  • تمرکززدایی از ادارات دولتی
  • جابه‌جایی مشاغل غیرمرتبط از هسته مرکزی
  • اجرای طرح معاینه فنی با همکاری پلیس
  • تعیین محدوده ترافیک توسط شورای ترافیک استان

 اجرای طرح‌های ترافیکی و محدوده کم‌آلاینده (LEZ)

فرخ‌زاده اعلام کرد زیرساخت اجرای طرح محدوده کم‌آلاینده (LEZ) آماده است و با حمایت مدیریت استان، ظرف ۲۴ ساعت قابل اجرا خواهد بود.
در این طرح، خودروهای فاقد معاینه فنی از ورود به محدوده مرکزی منع می‌شوند. همچنین طرح‌هایی مانند زوج و فرد و سامان‌دهی پارک حاشیه‌ای (سی‌پی) در دستور کار قرار دارند.

 ضرورت فرهنگ‌سازی و توسعه حمل‌ونقل عمومی

با وجود توسعه مترو و اتوبوس، بسیاری از شهروندان همچنان از خودروهای شخصی استفاده می‌کنند. فرخ‌زاده تأکید کرد که فرهنگ‌سازی برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی باید تقویت شود تا از ترافیک خودروهای تک‌سرنشین و ورودی شهرستان‌ها کاسته شود.

 هشدار درباره ورود خودروهای جدید و لزوم اجرای طرح اسقاط

ورود روزانه ۴۰ تا ۵۰ خودرو جدید به شیراز، بدون خروج خودروهای فرسوده، این شهر را در آینده‌ای نزدیک به پارکینگی بزرگ تبدیل خواهد کرد.
فرخ‌زاده هشدار داد که فعالیت گسترده نمایشگاه‌های خودرو و نبود طرح اسقاط، چالش حمل‌ونقلی کلان‌شهر را تشدید می‌کند.

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. ساخت بیمارستان در حاشیه شهر و در ورودی غرب و شرق شیراز می‌تواند بهتربن راهکار باشد

  2. ۵شنبه که دکتر و اداره نیست ….یه فکری به حال همت شمالی کنید که کل ترافیک بدون کار کار کلرشناسی و باز کردن تونل انداختید پدر ساکنین دراوردبن

  3. ایجاد مکان مناسب برای پزشکان و انتقال بیمارستان ها به خارج از شهر هم به نفع بیماران است هم به نفع اورژانس هم به نفع اهالی شیراز هم به نفع ترافیک تمام بیمارستانهای فارس در بلوار زند و اطراف ان هستند حتی اورژانس در ترافیک میماند بیمارستان های جدید خارج از محدوده شهر بسازید ادارات را از مرکز شهر خارج کنیدتا دویست سال دیگر ترافیک نداریم

  4. به نظرم باید کل مطب پزشکان از اون منطقه جابجا کنند شوهرداری یک شهرک برای پزشکان احداث کند و تماممشکلات ترافیک شلوغی حل می شود

  5. تازمانی که تمام روسای شهرداری شیراز غیر شیرازی ولز شهرهای اطراف باشند همین آش وهمین کاسه است

  6. تمام مشکل ترافیک شیراز با دو طبقه کردن رودخانه خشک شیراز حل می شود ،
    مشکل دیگر ، دادن تراکم رایگان و تسهیلات برای احداث پارکینگ های طبقاتی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا