تاریخ

کشف ۱۸ سکه طلای عصر آهن در یک مزرعه

 این گنجینه که به «گنجینه بِری سنت ادموندز» معروف شده، قرار است به حراج گذاشته شود و انتظار می‌رود ۲۵.۰۰۰ پوند ارزش داشته باشد. 

به گزارش اول فارس ، یک استاد تاریخ علاقه‌مند به فلزیابی، در هنگام جستجو برای یافتن زمینی مناسب برای فلزیابی، گنجینه‌ای شامل ۱۸ سکه طلای عصر آهن را در یک مزرعه کشف کرد.

این سکه‌ها بزرگ‌ترین یافته شناخته‌شده از دوران سلطنت پادشاه عصر آهن انگلستان، دابنُوِلاونوس هستند که بین سال‌های ۲۵ پیش از میلاد تا ۱۰ میلادی بر قبیله ترینُوانتس حکومت می‌کرد؛ قبیله‌ای که امروزه بیشتر در مناطق اِسِکس و سافک ساکن هستند.

پروفسور تام لایسنس ۴۶ ساله از دانشگاه شرق انگلستان می‌گوید که اجدادش در بِری سنت اِدموندز زندگی می‌کردند و او مایل است تصور کند این سکه‌ها توسط یکی از اجدادش دفن شده‌اند.

این گنجینه که به «گنجینه بِری سنت ادموندز» معروف شده، قرار است به حراج گذاشته شود و انتظار می‌رود ۲۵.۰۰۰ پوند ارزش داشته باشد.


سکه دابنُوِلاونوس از جمله یافته‌های ویژه این گنجینه است

لایسنس، استاد تاریخ و ادبیات قرون وسطی در دانشگاه نُرویچ، این گنجینه را پاییز ۲۰۲۴ پیدا کرد. میان یافته‌ها، ۱۶ سکه از نوع استاتر و یک سکه یک‌چهارم استاتر وجود داشت. این استاد که در اِسکس زاده شده، این گنجینه را هنگام جستجو برای یافتن مکان مناسب فلزیابی برای خواهرزاده‌اش کشف کرد. او ابتدا مقداری نقره وایکینگی یافت و سپس به «طلای واقعی» رسید.

تام لایسنس و سکه‌هایی که کشف کرده است

«به جستجو ادامه دادم و وقتی یک استاتر طلا پیدا کردم، تنظیمات دستگاه را تغییر دادم و در ردیف‌هایی که علامت‌گذاری کرده بودم بالا و پایین رفتم. در حالت شکار قرار گرفتم و شش استاتر دیگر پیدا کردم. وقتی آفتاب غروب کرد، با مالک مزرعه تماس گرفتم و سکه‌ها را به او و همسرش نشان دادم.»

در نوبت بعدی جستجو در همان هفته، او سکه‌های بیشتری پیدا کرد و شمار آن‌ها کلا به ۱۷ سکه رسید. لایسنس و مالک زمین از این گنجینه، هر کدام یک استاتر برای خود نگه داشتند. آن‌ها هر مبلغی که از طرح «آثار باستانی قابل‌حمل» موزه بریتانیا به دست آید (طرحی که به کسانی که گنجینه خود را اعلام‌کنند پاداش می‌دهد) با هم تقسیم خواهند کرد و لایسنس قصد دارد بخشی از آن را به فعالیت‌های باستان‌شناسی در سافک اهدا کند.

پیش‌بینی می‌شود این گنجینه ۱۸ سکه‌ای در حراجی به قیمت ۲۵۰۰۰ پوند به فروش برسد

این مجموعه قرار است در حراج «نونانز» در مِی‌فِر در ۴ مارس به فروش گذاشته شود، به‌عنوان بخشی از حراج سکه‌ها و مدال‌های تاریخی.  آلیس کالن، متخصص سکه در نونانز گفته که این گنجینه با الگوی دفن سکه‌ها مطابقت دارد، زیرا در سمت شرقی یک تپه پیدا شده است.

لایسنس معتقد است «آفتاب صبحگاهی که بر بلندی تپه می‌تابد و چشمه‌ای که در همان نقطه سر می‌زند»، ترکیبی است که می‌تواند نشان دهد این گنجینه و نمونه‌های مشابه، اهمیت مذهبی داشته‌اند. منبع:فرادید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا