۱۵ ماده غذایی برای تقویت سلامت ریه

به گفته سازمان بهداشت جهانی، اختلالات تنفسی سالانه موجب مرگ حدود سه میلیون نفر در جهان می شود. هوای آلوده و یک سبک زندگی بد بر سلامت ریه ها تاثیرگذار هستند و این می تواند به دشواری در تنفس و بیماری های تنفسی مختلف منجر شود. اول فارس: مصرف یک رژیم غذایی سالم می تواند […]

به گفته سازمان بهداشت جهانی، اختلالات تنفسی سالانه موجب مرگ حدود سه میلیون نفر در جهان می شود. هوای آلوده و یک سبک زندگی بد بر سلامت ریه ها تاثیرگذار هستند و این می تواند به دشواری در تنفس و بیماری های تنفسی مختلف منجر شود.

اول فارس: مصرف یک رژیم غذایی سالم می تواند نقش چشمگیری در تقویت سلامت ریه ها داشته باشد و به کاهش هزینه های دارویی و عمل جراحی منجر شود. در ادامه با ۱۵ ماده غذایی مفید برای سلامت ریه ها، چند نمونه از غذاهایی که باید از آنها پرهیز کرد و برخی تغییرات سبک زندگی موثر در تقویت این اندام های کلیدی بیشتر آشنا می شویم.

سیر

آلیسین ماده مغذی اصلی موجود در سیر است که مسئول فواید سلامت مختلف این ماده غذایی محسوب می شود. سیر از خواص ضد میکروب، ضد سرطان، و کاهنده فشار خون برخوردار است. مطالعات نشان داده اند که مصرف سیر اثر مثبتی بر بیماران مبتلا به اختلالات ریوی و سرطان ریه دارد.

مصرف دو تا سه حبه سیر در روز می تواند به محافظت از ریه ها در برابر عفونت و بیماری ها کمک کند. شما می توانید سیر را به کاری، سالادها، و چاشنی های سالاد اضافه کنید.

اسفناج

اسفناج و دیگر سبزیجات سبز برگ مانند کیل، برگ چغندر، و برگ تربچه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. دانشمندان دریافتند که اسفناج حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که به پیشگیری از آسیب اکسیداتیو، کاهش التهاب و مبارزه با سرطان کمک می کنند.

مصرف حداقل یک پیمانه اسفناج در روز به تقویت ایمنی و حفظ سلامت ریه ها کمک خواهد کرد.

سیب

سیب سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد شیمیایی گیاهی مانند کاتچین ها، اسید کلروژنیک، و فلوریدزین است که به کاهش خطر آسم، سرطان، التهاب، و بیماری قلبی عروقی کمک می کنند.

مصرف یک سیب در روز همراه با صبحانه یا به عنوان یک میان وعده می تواند به حفظ سلامت ریه ها کمک کند.

ماهی های چرب

ماهی های چرب مانند سالمون، خالمخالی، کپور و هادوک سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند. این مواد به عنوان اسیدهای چرب چندغیراشباع شناخته می شوند زیرا در ساختار شیمیایی آنها بیش از یک پیوند دوگانه وجود دارد. این نوع از اسیدهای چرب دارای خواص ضد التهاب، ضد سرطان، آنتی اکسیدان و محافظت قلب هستند.

ریه و ۱۵ ماده غذایی برای تقویت سلامت آن

مصرف ماهی های چرب یا مکمل های روغن ماهی می تواند به حفظ سلامت کلی بدن انسان کمک کند. شما می توانید با پزشک خود درباره میزان دوز مصرفی برای مکمل روغن ماهی مشورت کنید.

زنجبیل

زنجبیل یکی از درمان های خانگی قابل اعتماد برای مقابله با سرماخوردگی و گلودرد است. دانشمندان دریافتند که این ماده غذایی حاوی ترکیبی زیست فعال به نام جینجرول است. این ترکیب مسئول طعم تند زنجبیل است. همچنین، جینجرول به پیشگیری از آسم، میگرن و پرفشاری خون کمک می کند.

شما می توانید زنجبیل تازه را به اشکال مختلف به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

توت ها

توت ها از جمله توت فرنگی، تمشک، کرنبری، توت سیاه و بلوبری حاوی اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها، تانن ها، اسید اسکوربیک و سایر مواد شیمیایی گیاهی مفید هستند. افزون بر تقویت سلامت ریه، این مواد غذایی به کاهش التهاب، تقویت ایمنی، محافظت از قلب، و مبارزه با انواع مختلف سرطان کمک می کنند.

زردآلو

زردآلو نه تنها میوه ای خوشمزه است بلکه محافظی قدرتمند برای ریه های شما محسوب می شود. زردآلو منبع خوبی برای ویتامین C، ویتامین E، بتا کاروتن و لیکوپن است. تمام این ترکیبات آنتی اکسیدان هایی هستند که به مبارزه با رادیکال های آزاد مضر کمک می کنند. زردآلو از خواص ضد آلرژی، ضد میکروب، ضد التهاب و ضد سرطان برخوردار است.

بروکلی

بروکلی منبع خوبی برای سولفورفان است که از خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد سرطان، و ضد میکروب برخوردار است. همچنین، این ماده توانایی خود در پیشگیری از سرطان های ریه، معده و سینه را نشان داده است.

برای تقویت سلامت کلی خود می توانید یک پیمانه بروکلی تفت داده یا کبابی را یک روز در میان مصرف کنید.

گریپ فروت

گریپ فروت به واسطه فواید سلامت مختلف خود شناخته شده است. این میوه کم کالری منبع خوبی برای ویتامین C، ویتامین B۶، تیامین، اسید فولیک و منیزیم است. همچنین، گریپ فروت حاوی یک فلاون زیست‌فعال به نام نارینجنین است که از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب برخوردار است.

مصرف نصف یک گریپ فروت در وعده غذایی صبحانه می تواند به دفع سموم از بدن و کاهش التهاب در دستگاه تنفسی کمک کند. با این وجود، در برخی موارد، مرکبات می توانند شرایط را بدتر کنند. از این رو، پیش از مصرف میوه های این خانواده برای درمان سرماخوردگی یا هر شرایط ریوی دیگر با پزشک خود مشورت کنید.

زردچوبه

زردچوبه از گذشته های دور برای کمک به بهبود مشکلات سلامت مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه، مسئول فواید سلامت مختلف آن است. این ماده از خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، و ضد میکروب برخوردار است. این خواص، زردچوبه را به گزینه ای ایده‌آل برای مقابله با اختلالات التهابی، سرطان ها و چاقی بدل می کند.

لوبیاها، مغزدانه ها

لوبیاها و مغزدانه ها دو نقطه مشترک دارند: آنها منبع خوبی برای پروتئین بوده و از خواص ضد التهاب برخوردار هستند. از این رو، با مصرف آنها به کاهش التهاب، کلسترول، فشار خون و مدیریت چربی احشایی کمک می کند.

حدود یک پیمانه از لوبیاها و یک مشت از مغزدانه ها را هر روز مصرف کنید.

آووکادو

آووکادو سرشار از ویتامین های E، K، B۶، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، و نیاسین است و منبع خوبی برای اسیدهای چرب چندغیراشباع محسوب می شود. این ویتامین ها دارای خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدانی هستند. برخی پژوهش ها نشان داده اند که مصرف آووکادو می تواند به کاهش آرتریت، التهابی در مفاصل، کمک کند.

برای تقویت سلامت خود می توانید روزانه نصف یک آووکادو را مصرف کنید.

ماکیان

مرغ و بوقلمون پرمصرف‌ترین انواع گوشت ماکیان و منابع خوبی برای پروتئین بدون چربی هستند. یک رژیم غذایی سرشار از گوشت ماکیان نشان داده است که خطر سرطان ریه را به میزان ۱۰ درصد کاهش می دهد. برای کسب بیشترین فواید، مصرف نمونه های بدون هورمون را مد نظر قرار دهید.

فلفل دلمه ای قرمز

فلفل دلمه ای قرمز منبع خوبی برای لیکوپن، ویتامین C، و بتا کاروتن است. این مواد از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار هستند و به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر کمک می کنند. در نتیجه، ریه ها و دیگر اندام های حیاتی بدن محافظت شده و به بیماری و اختلالات دیگر مبتلا نمی شوند.

فلفل های چیلی

فلفل های چیلی تند هستند و با نظر شخصی می توانید آنها را به غذای خود اضافه کنید. کپسایسین موجود در فلفل عامل تندی این ماده غذایی است که البته از خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطان نیز برخوردار است.

مواد غذایی که در بالا به آنها اشاره شد به راحتی در دسترس هستند و افزودن آنها به رژیم غذایی روزانه دشوار نیست. تمام کاری که باید انجام دهید خرید هفتگی و نگهداری از آنها در یخچال است.

از جمله غذاهایی که برای حفظ سلامت ریه ها باید از آنها پرهیز کرد نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تخم مرغ

– نمک

– الکل

– نرم‌تنان صدفدار

توجه: پیش از مصرف یا پرهیز از مواد غذایی باید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید. پزشک با توجه به وضعیت سلامت، سابقه پزشکی، و آلرژی های غذایی، مواد غذایی مفید برای سلامت ریه را به شما توصیه خواهد کرد.

سبک زندگی مساله دیگری است که باید برای حفظ سلامت ریه ها به آن توجه داشت. یک سبک زندگی بد می تواند از بهبود مشکلات ریوی جلوگیری کند. از جمله تغییراتی که می توانید مد نظر قرار دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– ترک سیگار

– پرهیز از دود دست دوم سیگار

– مصرف رژیم غذایی سالم

– خواب کافی و با کیفیت

– ورزش روزانه

مطالب مرتبط

۶ نشانه آلودگی ریه‌ها را بشناسید

چطور متوجه شویم کرونا به ریه‌های ما حمله کرده است؟

غذاهای مناسب تقویت ریه‌ها در روزهای شیوع کرونا

نظرات